Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van jogom rábeszélni, hogy ne...

Van jogom rábeszélni, hogy ne menjen külföldre az apukám? :' (

Figyelt kérdés

A lényeg,hogy a mostani állása egy nagy cégnél van, és valószínű nyugdíjas állás,szóval totál be van biztosítva.

És a nagyobb pénz reményében holnap fel fog mondani. Van egy vállalkozó,aki Németországba küld ki munkasokat,és oda fog menni elvileg apa, 5 hétre, utána 1 hét itthon, 5 hét kint.

Hogy beszéljem le róla? Most 70 ezret keres, de nincs hitelünk, és közepes színvonalon élünk .en nem akarom hogy elmenjen...

2013. jan. 9. 15:50
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
én most vagyok 11-es, és a gimnáziumot itt fogom befejezni. ahova szeretnék menni, 518 a ponthatar,szóval ha ez nem jön be,én ki fogok menni. ha felvesznek,akkor a kepzesei ido 2xeset ugyis magyarorszagon kell toltenem.szóval akkor maradok itt.
2013. jan. 9. 17:40
 12/12 anonim ***** válasza:

"nagy cég", "nyugdíjas állás"...

Először is, manapság nincs olyan, hogy "nyugdíjas állás"!

Mindenki pótolható, de különösen az olyanok, akik olyan keveset keresnek, mint az apukád, már bocsi. Ilyen kevés bért szakképzetlen segédmunkáért, vagy gyári szalagmunkáért szoktak fizetni. Én nyilván jóval fiatalabb vagyok, mint édesapád, és mégis 150 ezer körül keresek nettóban. A "nagy cég" az nyilván egy multi (mint pl. a Tesco), aki azért települt ide Magyarországra, mert itt sokkal kevesebbet kell fizetni az embereknek, mint más országokban, és csak ez érdekli őket.

Bármikor kirúghatják, és felvehetnek helyette bárki mást, nyilván 5000 ember lenne bármikor a helyére, mert minél kisebb tudása van valakinek, annál több jelentkező van a helyére. Most az jobb lenne, ha egyik pillanatról a másikra munkanélküli lenne?

Szóval én azt mondom, nem hülyeség, amit csinál, mert külföldön még az ilyen semmi munkákat is sokkal jobban megfizetik, mint itthon.

A kérdés csak az, hogy megbízható-e az a cég, ahova kimegy, mert elég sok átverés van. De ezt nem a te dolgod megítélni.

A te dolgod inkább az, hogy tanuljál, hogy olyan helyzetbe hozd magad, hogy téged soha ne lehessen egyik pillanatról másikra bárki mással helyettesíteni, mint édesapádat. Akkor NEKED még lehet úgymond nyugdíjas állása is. Mert neki olyan nem lesz soha, ez tuti.

2013. jan. 9. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!