Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van jogom rábeszélni, hogy ne...

Van jogom rábeszélni, hogy ne menjen külföldre az apukám? :' (

Figyelt kérdés

A lényeg,hogy a mostani állása egy nagy cégnél van, és valószínű nyugdíjas állás,szóval totál be van biztosítva.

És a nagyobb pénz reményében holnap fel fog mondani. Van egy vállalkozó,aki Németországba küld ki munkasokat,és oda fog menni elvileg apa, 5 hétre, utána 1 hét itthon, 5 hét kint.

Hogy beszéljem le róla? Most 70 ezret keres, de nincs hitelünk, és közepes színvonalon élünk .en nem akarom hogy elmenjen...

2013. jan. 9. 15:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincs!

Az életben néha kockáztatni kell,a jobb élet reményébe

n!

Anyukád mit szól hozzá?

2013. jan. 9. 15:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, bármennyire is fáj, ilyen kevés fizetés mellett én is mennék. Ne nehezítsd meg neki, nyilván átgondolta a dolgot. Haza fog jönni, nem egy életre hagy ott benneteket.
2013. jan. 9. 15:55
 3/12 anonim válasza:
43%
Próbáld elmondani neki meghatóan hogy nagyon hiányozna,meg nem éri meg kockáztatni.De ezt könnyebb megmondani,ha tudom Hány éves vagy és milyen nemű
2013. jan. 9. 15:55
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
megkérheted, de nektek akar jót, biztosabb megélhetést. Gondolom neki se könnyű!
2013. jan. 9. 16:03
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Rábeszélni egy felnőtt embert úgysem lehet semmire, ha ő nem akarja úgy. De ahhoz igenis jogod van, hogy elmondd, mennyire hiányozni fog, és mennyire félsz ettől az időszaktól!

Nyilván nem mehetsz át zsarolásba, nem fenyegetheted meg, hogy miket csinálsz, ha nem lesz itthon, de amit érzel, elmondhatod neki. Ha már eldöntötte, valószínűleg nem fog maradni, de legalább beszélgettek róla, esetleg el tudjátok tervezni, hogy lenne a legkönnyebb átvészelni ezt az időszakot.

2013. jan. 9. 16:05
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nézd Kérdező, rábeszélni, lebeszélni, érvelni, kérni természetesen jogod van, viszont a döntés az övé. Ülj le vele, mondd el a saját érveidet, és hallgasd meg az övéit.
2013. jan. 9. 16:11
 7/12 A kérdező kommentje:

:`(

lány vagyok

2013. jan. 9. 16:15
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsétlen apád 70 ezerért húzza az igát? Érthető, hogy többet szeretne kapni. Éretek teszi, de magát is többre értékeli, mint akinek a munkája 70 ezret ér. Ha el fogják helyezni, nem csapják be, akkor bármilyen, hangsúlyozom: bármilyen munkával ennek a két-háromszorosát is meg fogja keresni. Nincs jogod beleszólni ebbe a döntésébe. Próbáld meg abban az egy hétben szeretgetni és körülrajongani, mikor majd itthon lesz.
2013. jan. 9. 16:36
 9/12 anonim ***** válasza:

Persze, kevés a pénz... mondjuk pont maolvastam egy tanulmányt arról, hogy haldoklók mit bántakmeg leginkább az utolsó időkben. A férfiak körében első helyen szerepelt, hogy túl sokat dolgoztak, ahelyett, hogy a családjukkal törődtek volna. Fájdalmas, de azért az igazságnak ez a másik fele.

Ettől még mélyen megértem, hogy az illető családapa külföldön akar szerencsét próbálni, és többet, jobbat adni ezáltal a családjának. Csak nem biztos, hogy a több több lesz, a jobb meg tényleg jobb.

2013. jan. 9. 16:43
 10/12 anonim ***** válasza:

En Angliaban elek. Ismerek itt egy olyan csaladot, ahol mar megvolt a ket gyerek, es apuka Nemetorszagba ment dolgozni a jobb fizetesert. Be is jott, de valamiert atmozdult ide, Angliaba. Ugyanugy jart haza kabe, mint ahogy a te apukad tervezi. Gyerekek meg eleg kicsik voltak, 10 es 6 evesek voltak azt hiszem, mikor elkezdett kijarni. Aztan itt is el tudott helyezkedni apuka, de innen mar nem tudott olyan surun hazajarni. Eldontottek, hogy ez igy nem mehet tovabb. Kihozta a csaladot. Akkor 14 eves volt a nagyobb. Most 17 eves a nagyobb, mar beilleszkedtek, anyuka es apuka is dolgozik.

Nagyon hianyoltak egymast a csaladtagok, mielott sikerult ujra egyesulniuk, ezert dontottek igy.

Nagyon szerencsesek, hogy igy osszejott nekik, hogy ok is talaltak melot, es a gyerekek is be tudtak illeszkedni.

Talan egyszer nalatok is ez lesz. Talan apukadnak mar meg is fordult a fejeben, hogy o megveti odakinn a labat, aztan mentek utana. Kerdezd meg arrol, hogy milyen hosszu tavon tervezi az ottmaradast, hogy tervezi e, hogy utanamentek. Talan ha tudnad, milyen hosszura tervezi ezt az idoszakot, konnyebb lenne elviselni. Ha tudnad, hogy egy ev mulva ujra egyutt lehettek, akkor konnyebben venned, es ha ki tervez vinni titeket, te is felkeszulhetnel (nyelvtanulas, elsosorban), ha ezt tervezi, lebegjen ez a cel elotted, csak arra gondolj, hogy atmeneti idoszak, es nemsokara ujra egyutt lehettek.

Sok kitartast kivanok neked es csaladodnak, apukadnak pedig extra erot (lelekben) es sok sok sikert, en tudom, milyen nehez a kezdet, de en nekem annyival konyebb volt, hogy en parommal jottem ki, meg nem volt semmink, nem volt csaladunk, itt alapitottunk csaladot.

Valoban ne nehezitsd meg a dolgat, ne hullajts konnyeket elotte, igy is hatalmas rajta a teher, lelkiismeretfurdalasa is lehet amiatt, hogy otthagy benneteket. Mutasd azt fele, hogy eros vagy, es szamithat rad, nyugtasd meg, hogy nem lesz semmi gond, vigyazol magadra es a csaladra amig o tavol van, hogy nem lesz veled gond, es hogy a leheto legtobbet megteszel annak erdekeben, hogy o nyugottabban alhasson, ne aggodjon miattad. (Ez a lelki tamasz most kell neki, ha lelekben eros, es nyugodt, hamarabb be tud illeszkedni az uj helyen)

2013. jan. 9. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!