Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha gyerektartásra egy ideig...

Ha gyerektartásra egy ideig csak a minimálisan megítélt 10000Ft-ot tudjuk fizetni, abból lehet valami baj (jogi következmény)?

Figyelt kérdés
A férjem táppénzen van, így ennél többet nem tudok jelenleg nélkülözni. 3 hónapja utalok csak ennyit, azelőtt 15-20000Ft-ot utaltunk. A volt felesége már feljelentéssel fenyegetőzik, nem érti meg, hogy most nem tudunk többet adni.
2013. jan. 9. 10:39
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Oké nem ezt mondtam de azét nem több évről van szó hanem pár hónapról, és azért kap családi pótlékot és 10. ezer adójóváírást is. Nem sok pénz de azt nem hiszem, hogy pár hónapot nem lehet így kibírni, mert nekem a kérdésből nem az jön le, hogy nem akar hanem nem tud fizetni.
2013. jan. 9. 11:50
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha papíron csak ennyit kell fizetni, akkor nem lesz semmi probléma. Főleg jól csináltátok, hogy utalod, mert annak ugyebár nyoma van, nem lehet letagadni mint az előző válaszoló esetében.

Húgom férjének a volt élettársa is ritka nagy paraszt volt. Előre kifizetett a srác fél évnyi gyerektartást (150e Ft). Mert akkor volt pénze, és gondolta ha előre odaadja akkor nem tudja elkölteni:) Erre következő hónapban jön a nő, hogy mi lesz az aktuális havi gyerektartással? Srác hatalmas szemekkel mondja, hogy "dehát már előre odaadtam, ne hülyéskedj, 3 hete voltál itt a pénzért" (papír nem volt...)

Írd és mondd, a szemébe nézve letagadta, hogy akár egy fillért is kapott volna tőle. Szó nélkül kidobta a csajt a lakásból. Azóta utalja neki a pénzt (hiába kéri a nő a kézpénzt, mert valami miatt neki jobb lenne, ha letagadhatná, hogy van más rendszeres bevétele), és minden héten úgy oldja meg a gyerek látogatását, hogy a csajt még csak látnia se kelljen.

Most erre mit lehet mondani?

Amikor az én szüleim váltak, Anyu direkt megvárta a mi felnőtt korunkat (a papírok beadásával legalábbis, akkor már külön éltek), hogy Apunak ne kelljen gyerektartást fizetnie. Ezen kívül hitelből költözött másik lakásba, mert tudta, hogy Apu nem tudná neki kifizetni azonnal a közös ház felét. Apu ezért "cserébe" természetesen beszállt a költségekbe amik velünk voltak kapcsolatosak, és azóta is minden évben törleszti a fél ház árát. Nem értem miért kell direkt kib*szni a másikkal, mikor normálisan is el lehet intézni...

2013. jan. 9. 11:59
 23/31 anonim ***** válasza:
Persze mint írtam, nem feltétlenül a kérdezőre gondoltam. Csak hogy már jöttek páran azzal, hogy a pénzéhes anyák... Ha bár hónapról van szó, meg lehetne normálisan is beszélni, ez tény.
2013. jan. 9. 11:59
 24/31 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy mennyi ideig lesz így. Attól félek, hogy több lesz ez mint pár hónap, mert a felépülése is hosszadalmas lesz és új munkát is kell találnia, mert a régi munkájára (üzletkötő) alkalmatlan lesz.

A lakás kérdés is elég problémás. Az ex felesége és a gyemekük a férjem lakásában élnek, de ha nagyon megszorulunk, azt is el kell adnunk, akkor viszont végképp el fog mérgesedni a viszony. Nem tudom mi lenne a jó megoldás.

2013. jan. 9. 12:23
 25/31 anonim ***** válasza:
Na így meg aztán végképp ne pampogjon a másik asszony. Fene vigye el, hogy ennyire rosszindulatú:( Meg különben is, ha a lakás a volt férjé akkor örülhet, hogy benne lakik, hiszen a gyerektartáson kívül többre nem kötelezhető az apa...
2013. jan. 9. 12:31
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

"Egy kicsit azért meg lehet érteni az elvált férfiakat is"

Ez az! Bár nő vagyok, de azért el tudom képzelni milyen lehet az újra kezdés. Nem egy történetet hallottam már hogy a férfi otthagy mindent (lakást, berendezést, stb.) fizeti a gyerektartást, egy 25 négyzetméteres albérletben nyomorog egyedül, és még az exnek áll feljebb.

2013. jan. 9. 12:56
 27/31 anonim ***** válasza:
91%

Ne izgulj, ha a megítélt összeg elutalása mindig időre megtörténik, nincs az a bíróság, aki ezzel elítélne...

Süljön ki a szemük, akik szerint az a legnagyobb baj, hogy csak a kötelező összeg jön egy ideig, és nem az a baj, hogy a gyermek(ek) édesapja súlyos beteg! Jobbulást a férjednek, remélem minden rendbejön!

2013. jan. 9. 13:31
 28/31 anonim ***** válasza:
71%
Megint nem értem, h aki a kérdésre válaszol, és ráadásul tapasztalatból, azt miért pontozzák le? Azért mert nem fikázza a kérdezőt, vagy az exet? Nc...
2013. jan. 9. 14:12
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez a helyzet, a férjem kórházba kerülése után kirugták a munkahelyéről. LAssan egy éve nincs munkája. (Itt ne mondjátok azt hogy aki akar dolgozni az tud, mert szívbetegséggel nem lehet bármit...illetve aki a jelenben él az tudja hogy kelet magyarországon mi a helyzet munka terén) Én szerencsére jól keresek, de én is a minimumot utalom a gyerekek anyjának. HIsz a bíróságon az ő ügyvédje kérte hogy a fizetés min 20-20 %-a gyerekenként, vagy minimum 10-10 ezer ft. Jelenleg 20 ezer ft-ot kap minden hónapban, eddig nem volt baj, lassan egy éve.
2013. jan. 9. 14:58
 30/31 anonim ***** válasza:
Ne idegeskedj ilyenen! Ha közösen nevelnék a gyereket, és nem volna pénz, akkor nem menne a nő bankot rabolni csak azért, hogy naponta McDonalds-ba vigye a gyereket! És ha az utcára kerülnétek munka nélkül? Még akkor is ő menne fel jelentgetni? A saját megélhetéseteket nem veszélyeztethetitek. Igenis a 10 ezer az pénz! Gondolom ha nem lenne a gyerek akkor is felkapcsolná a villanyt, akkor is ugyanennyit főzne, stb. Ha most fizetne az apuka pl. 30 ezret, akkor az azt jelenti hogy fele-fele. Nos, akkor anyuka is belead a gyereknek 30 ezret. Plusz felvesz a gyerek után minden segélyt, mondjuk 20 ezer Ft értékben. Ez eddig 80 ezer. Nehogy már egy gyerekre ennyit kelljen havonta költeni! Nem kell (még ha növésben is van a gyerek) havonta az egész ruhatárat kicserélni!
2013. jan. 10. 19:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!