Ha gyerektartásra egy ideig csak a minimálisan megítélt 10000Ft-ot tudjuk fizetni, abból lehet valami baj (jogi következmény)?
Ha papíron csak ennyit kell fizetni, akkor nem lesz semmi probléma. Főleg jól csináltátok, hogy utalod, mert annak ugyebár nyoma van, nem lehet letagadni mint az előző válaszoló esetében.
Húgom férjének a volt élettársa is ritka nagy paraszt volt. Előre kifizetett a srác fél évnyi gyerektartást (150e Ft). Mert akkor volt pénze, és gondolta ha előre odaadja akkor nem tudja elkölteni:) Erre következő hónapban jön a nő, hogy mi lesz az aktuális havi gyerektartással? Srác hatalmas szemekkel mondja, hogy "dehát már előre odaadtam, ne hülyéskedj, 3 hete voltál itt a pénzért" (papír nem volt...)
Írd és mondd, a szemébe nézve letagadta, hogy akár egy fillért is kapott volna tőle. Szó nélkül kidobta a csajt a lakásból. Azóta utalja neki a pénzt (hiába kéri a nő a kézpénzt, mert valami miatt neki jobb lenne, ha letagadhatná, hogy van más rendszeres bevétele), és minden héten úgy oldja meg a gyerek látogatását, hogy a csajt még csak látnia se kelljen.
Most erre mit lehet mondani?
Amikor az én szüleim váltak, Anyu direkt megvárta a mi felnőtt korunkat (a papírok beadásával legalábbis, akkor már külön éltek), hogy Apunak ne kelljen gyerektartást fizetnie. Ezen kívül hitelből költözött másik lakásba, mert tudta, hogy Apu nem tudná neki kifizetni azonnal a közös ház felét. Apu ezért "cserébe" természetesen beszállt a költségekbe amik velünk voltak kapcsolatosak, és azóta is minden évben törleszti a fél ház árát. Nem értem miért kell direkt kib*szni a másikkal, mikor normálisan is el lehet intézni...
Nem tudom, hogy mennyi ideig lesz így. Attól félek, hogy több lesz ez mint pár hónap, mert a felépülése is hosszadalmas lesz és új munkát is kell találnia, mert a régi munkájára (üzletkötő) alkalmatlan lesz.
A lakás kérdés is elég problémás. Az ex felesége és a gyemekük a férjem lakásában élnek, de ha nagyon megszorulunk, azt is el kell adnunk, akkor viszont végképp el fog mérgesedni a viszony. Nem tudom mi lenne a jó megoldás.
"Egy kicsit azért meg lehet érteni az elvált férfiakat is"
Ez az! Bár nő vagyok, de azért el tudom képzelni milyen lehet az újra kezdés. Nem egy történetet hallottam már hogy a férfi otthagy mindent (lakást, berendezést, stb.) fizeti a gyerektartást, egy 25 négyzetméteres albérletben nyomorog egyedül, és még az exnek áll feljebb.
Ne izgulj, ha a megítélt összeg elutalása mindig időre megtörténik, nincs az a bíróság, aki ezzel elítélne...
Süljön ki a szemük, akik szerint az a legnagyobb baj, hogy csak a kötelező összeg jön egy ideig, és nem az a baj, hogy a gyermek(ek) édesapja súlyos beteg! Jobbulást a férjednek, remélem minden rendbejön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!