Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha gyerektartásra egy ideig...

Ha gyerektartásra egy ideig csak a minimálisan megítélt 10000Ft-ot tudjuk fizetni, abból lehet valami baj (jogi következmény)?

Figyelt kérdés
A férjem táppénzen van, így ennél többet nem tudok jelenleg nélkülözni. 3 hónapja utalok csak ennyit, azelőtt 15-20000Ft-ot utaltunk. A volt felesége már feljelentéssel fenyegetőzik, nem érti meg, hogy most nem tudunk többet adni.
2013. jan. 9. 10:39
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Még a kérdésben is szerepel: "a minimálisan megítélt 10000Ft-ot", vagyis, van minimum.
2013. jan. 9. 11:26
 12/31 anonim ***** válasza:
96%

"A sok számító nő miatt sokszor szégyenlem, hogy én is nő vagyok."

Dettó én is.

Jogi következménye az alábbi esetben lehet:

A páromnak is 10 ezret ítélt meg a bíróság. (nettó 62-t keresett)

Viszont törte magát minden plusz (fekete munkát talált csak) bevételért, meg én is sokat adtam bele a saját fizumból, így a 10-ből lett 30-40, plusz minden más (iskola szerek, cipő, ruha, osztálykirándulás, stb.)

Aztán a párom elvesztette a plusz bevételi forrását, és már "csak" 15-20-at tudtunk fizetni.

Majd munkanélküli lett, nekem sem ment olyan jól, és szó szerint (albérletet veszélybe téve) kuporgattuk össze a havi 10-et (hogy volt, hogy 2 héten keresztül a zsíros kenyér is luxusnak számított. Erre jött egy papír amiben is az ex feljelentette a páromat amiért (papíron) 2 éve nem fizetett egy fillért sem, majd amikor ezt megreklamálta, csak annyi válasz volt, hogy: "Majd mehetsz a börtönbe ha nem fizetsz eleget te roh@dék"

2013. jan. 9. 11:27
 13/31 anonim ***** válasza:
95%

Folyt:

És itt sajnos mi rontottuk el, ugyanis az eddig kifizetett kb. 1,5 millió feledésbe ment hisz nem volt róla semmi papír.

2013. jan. 9. 11:29
 14/31 anonim ***** válasza:
94%
Nem nem tehet semmit, elvileg ha a megítélt 51%-át fizeti már akkor sem tehet semmit az anya.
2013. jan. 9. 11:29
 15/31 anonim ***** válasza:
95%

Azért az anyát sem kell bántani.

Nem váltam, nincs gyerekem.

Viszont van ismerősöm, akinek a férje szépen lelépett egy új nővel. Nem keres olyan rosszul 120at kap ki, de fizeti a lakáshitelt, rezsit, ami már kb egy százas. Szóval marad 20 ezer két emberre. 15 ezret kap a volt férjétől, bizony megy és bevasalja, ha kell felhívja napi ötször. Nem azért mert pénzéhes, hanem mert 20 ezerből nem tudja eltartani a gyerekét, hogy még ő is egyen. Ketten vállalták a gyereket, sőt a férfi eleinte meg volt őrülve a gyerekért, a fene se gondolta volna hogy egyszer csak lelép és párhavonta egyszer jelentkezik majd. És nem ismerősömet nem érdekli mit eszik a pasi, hanem az hogy mit ad a gyerekének....

Nem mondom/feltételezem, hogy a kérdező párja is ilyen, csak hogy 10ezer forint semmi egy gyerekre, és logikus ha az anya többet kér.

2013. jan. 9. 11:32
 16/31 A kérdező kommentje:
Minimumnak ennyit ítéltek meg. Eddig soha nem utaltunk ilyen keveset, de most tényleg nem futja többre és a ráadás ajándékok (zsebpénz, ruha stb.) is megszűntek, gondolom ezért sokallt be. Azért én utalok, mert a férjem még nincs olyan állapotban, hogy ezekkel az ügyekkel tudjon foglakozni.
2013. jan. 9. 11:40
 17/31 anonim ***** válasza:
94%

Oké utolsó ez egy másik eset, persze van rossz apa és rossz anya is.

Én az ilyen helyzetre azt mondom, hogy oké az anyának 100. ezer a rezsi meg a lakás hitel, a férfinek meg összesen ennyi a táppénze akkor ő a nulla forintból mit adjon. Egy kicsit azért meg lehet érteni az elvált férfiakat is, mindig az a válasz, hogy ő vállalta. Igen de nem úgy, hogy tudja hogy ez lesz. Arra senki nem számít gyerekszületésekor, hogy plusz albérletet kell fizetnie plusz a fizetése 20%-át is elviszik.

2013. jan. 9. 11:40
 18/31 anonim ***** válasza:
91%

Én is úgy tudom, hogy úgy szokták megítélni, hogy a fizetés X százaléka, de minimum Y összeg. Gondolom, akkor a kérdezőnél is ez a helyzet, és a minimum 10e Ft-ban lett meghatározva. Ha a férjed havi jövedelmének X százaléka (amit megítélt a bíróság) nem haladja meg a minimális 10e Ft-ot, akkor az ex hiába fenyegetőzik.

Előttem szólónak, akiknek nem volt papírjuk a gyerektartás fizetéséről, hát az nagy hiba volt. Minket erre figyelmeztettek legelőször, h mindenről legyen papír, még ha megvesz valamit a gyereknek, arról is. Sajnálom, h ilyen helyzetbe kerültetek.

2013. jan. 9. 11:43
 19/31 anonim ***** válasza:
94%
El van utalva amennyit kell,nem lehet belőle semmi.
2013. jan. 9. 11:43
 20/31 anonim ***** válasza:

17

Oké valamennyire igazad van, de az sem várható el, hogy az anya nulla segítséggel felnevelje a gyereket.

Ha pl. nem vele lenne a gyerek, hanem az apával, akkor máris elmehetne akár egy egyszobás albérletbe, fizetne mondjuk a 100 (hitel+rezsi) helyett, 50et. A maradékból kifizetheti a gyerektartást az apának, és még neki is maradna. Szóval ez egy ilyen dolog.

2013. jan. 9. 11:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!