Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik 18-23 év között szültek...

Akik 18-23 év között szültek (esetleg még korábban), dolgoztatok előtte? Ha igen mit, ha nem akkor miből sikerült a megélhetést biztosítani? Középiskolát/főiskolát/egyetemet elvégeztétek/tervezitek valamelyiket elvégezni/folytatni?

Figyelt kérdés

Elsősorban az érdekelne, hogy aki ennyi idősen vállal gyereket, vagy "becsúszik" a gyerek, az milyen anyagi háttérre alapozza a felnevelését.

Köszönöm a válaszokat.

2013. jan. 8. 18:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
97%
19 évesen mentem férjhez, és 20 évesen szültem, tervezetten. Februárra voltam kiírva, az egyetemen azt a félévemet még megcsináltam, januárban volt a vizsgaidőszakom, és február elején szültem. Passziváltam két félévet, majd mikor egy éves lett a gyerek visszamentem nappalira. Csak azokra az órákra jártam be, amire muszáj volt, a többi anyagot megszereztem másoktól. A gyerekre addig vagy a nagyszülők, vagy a férjem vigyázott, egy héten néhány óráról volt szó, könnyen meg tudtuk oldani. De olyan is volt, hogy egy barátnőm egy közeli játszóházba vitte addig a saját gyerekével együtt, míg én zárthelyit írtam, vagy vizsgáztam. Nekem ekkor még munkám nem volt, pénzem se sok, csak amit előtte alkalmi munkával összeszedtem, de a gyerek mellett nem dolgoztam. A párom lakásában éltünk és az ő fizetéséből. Jól keresett, nem szűkölködtünk. Ő 25 éves volt mikor összeházasodtunk, addigra "bedolgozta" magát, hitel nélkül volt háza és autója. Miután lediplomáztam a gyerek már ovis lett, szóval el tudtam helyezkedni. Én is egész jól kerestem már az első munkahelyemen is, de azóta még jobb helyen lett. Sokan gondolták, hogy én a pénzéért házasodtam össze a férjemmel, de ez sosem érdekelt. Én őt szerettem, nem a pénzét, a pénz csak segített megvalósítani az álmainkat (szép otthon, jó élet, gyerek). Ha nem lett volna jó keresete, akkor valószínűleg kihagyás nélkül befejezem az egyetemet, elhelyezkedek, és utána vállalunk gyereket, akár 5-10 évvel később. De mivel mindketten fiatal szülők szerettünk volna lenni ezért ez a pénz sokat segített benne.
2013. jan. 8. 19:42
 12/20 anonim ***** válasza:
87%
20 évesen szültem, most 4 hónapos a kisfiam. Elötte már 2 éve dolgoztam, így kaptam GYES-t. Tervezett baba volt egyébként. Van saját lakásom, most tanulok egy szakmát és nem a semmire szültem ahogy mostanában szokás.
2013. jan. 8. 19:44
 13/20 anonim ***** válasza:
48%
A 3-as kommentelő megfulladhat!!!
2013. jan. 8. 20:19
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

18 és 23 között szerintem lényeges különbség van.

18. évesen általában érettségizik, vagy szakmát tanul az ember, így gyed-t biztos nem kap. Viszont egy 23. éves akár már 4. évet is dolgozhatót.

18. évesen általában a nagyszülők segítségével nevelik a gyereket

2013. jan. 8. 20:39
 15/20 anonim ***** válasza:
96%

Én 22 évesen szültem. Előtte már két évet dolgoztam, mellette levelezőn az egyetemet. Párom is így csinálta, ő pont a gyerek születése előtt végzett, így csak dolgoznia kellett. Én nem hagytam abba a sulit, csak két évet halasztottam. Az utolsó vizsgámat már nagy hassal tettem le, utána egy év pihi, közben megcsináltam a nyelvvizsgát, szóval a kicsi is hallgatott elég angolt születésétől kezdve. 1 éves korában ment bölcsibe, én vissza dolgozni, de a tanulást csak következő évtől tudtam bevállalni. Most végeztem, most 5 éves a fiam. Majd 5 év múlva jöhet a kistesó.

Megtakarításunk nem volt túl magas, albérletben éltünk/illetve élünk. De a párom dolgozott, tudtam, hogy engem is vár biztos hely. Most sem lennénk sokkal előrébb, csak több a megtakarításunk, de még most is távol állunk a saját lakástól, mert nem akarunk hitelt felvenni.

2013. jan. 8. 21:35
 16/20 anonim ***** válasza:
96%
Én 23 voltam amikor megszületett a lányom.Szülés elött egy hónappal sikerült le szakvizsgáznom.Még nem dolgoztam,teljes mértékben a férjem a családfentartó.Van saját házunk.Most azt mondom,hogy gyerek témát 5-10évvel elsiettük,de20 év múlva örülni fogunk,hogy így történt.
2013. jan. 8. 21:42
 17/20 anonim ***** válasza:
24%
Én 17 évesen szültem,nem volt tervezett csak úgy jött.Akkor én még suliba jártam,de a terhességem miatt ott hagytam.Nem dolgoztam még soha.A szüleim mellettem állnak,de hát ők se segíthetnek örökké.Tervezem a tovább tanulást,de most nem volt esedékes hogy vissza iratkozzak.Esetleg ha találok vmi munkát,akkor mindkettőt csinálom.(még hozzá téve hogy az apja el akarta vetetni,de nekem nem volt szivem hozzá)
2013. jan. 9. 10:20
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk most karácsonykor született meg a kislányunk, a kérdező kategóriájába pont benne vagyunk, a párom (anyuka) 19, én (apuka) 21 vagyok. Lassan 5 éve együtt vagyunk, nem terveztük a babát, de nem is nagyon tettünk ellene, hogy ne legyen :-) Páromnak érettségije van, majd letesz valamilyen szakmát, estin, vagy levelezőn, ha majd talál valami 4 órás állást fél minimálbérért, én már büszke leszek rá, de még 3 évig lehet majd gyesen, az meg majdnem fél minimálbér + kapjuk majd a családit is (ha megigénylem) + a munkahelyemtől a családi adókedvezményt. Nekem is van érettségim, utána már elkezdtem dolgozni, jártam 1,5 évet nappalis suliba, de nem jött be (közben éjjel dolgoztam, és esti suliba is jártam délután), most már van 3 szakmám, saját lakásom, ahol élünk, munkámra sem panaszkodok, ha beosztjuk, meg tudnánk lenni a gyes és a családi nélkül is, azt félre is szeretném tenni a kislányomnak. Szüleim is mindig akarnak segíteni, pénzt nem fogadok el tőlük, de ebédet hoznak heti 1-2szer, meg mindenféle dolgokat, mindig kérdezik, hogy mi kellene, de igyekszem mindent megteremteni magunknak.
2013. jan. 9. 12:19
 19/20 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszoló!

8. válaszoló vagyok. A családit párod is megigényelheti, mert az alanyi jogon jár, és attól függetlenül te kérheted az adókedvezményt. Mi legalábbis így csináltuk, és ha majd nekem is lesz szakmám, illetve munkahelyem, akkor akár meg is tudjuk majd osztani. Gratulálok a kislányotokhoz, sok boldogságot hozzá.

2013. jan. 9. 14:29
 20/20 anonim ***** válasza:
12:19 vagyok, azért én igénylem meg majd a gyest, ha megjonnek a baba papírjai, mert nem szeretném ha a picivel ilyen sokat mászkálna, majd írunk meghatalmazást, és elintézem neki, elvileg mától lehet számítani a papírok érkezésére.
2013. jan. 9. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!