Tinik! Mi lenne a következménye, ha minden kiderülne?
A napló az napló.Ha másra is tartozna az abban lévő információ,nem lenne benne a naplóban,ilyen egyszerű.Tehát igen,én ki lennék akadva,amiért beleolvastak.
Viszont a hiba,az hiba,amiért igenis felelni kell.Nem magyarázkodnék,hanem bevallanék mindent(bár ezt látatlanban könnyen mondom).Hiába a naplómból jöttek rá,már tudják,szóval kár mentegetőzni.
Tedd vissza szepen, oda ahol talaltad es menj a dolgodra.Te is voltal tinedzser.
30F
Én nekivágnám az ablaknak,de úgy hogy kitörjön.
Nekem például azért van naplóm mert sajnos anyukámra ránehezedik minden, egyedül nevel,nem traktálhatom a nyomorult tinédzser életemmel.Csak élünk egymás mellett szeretetben, anélkül hogy betekintést nyújtanák neki az életembe.
Nekem ez így jó,és neki is,viszont tudom hogy ha belenézne,az azért lenne mert tudni akarja jól vagyok e.
Milyen hibákért kéne magyarázkodnia bármelyik tininek is?Az úgynevezett hibák,leckék amikről nyilván azért írnak mert fájnak,és tehetetlenek.Annyit tudnak tenni hogy analizálják az érzéseiket,és megpróbálják kitalálni hogy mit tanultak és hogyan tovább.
Egy szülő nem lehet mérges a gyerekére azért mert az élet leckéit feljegyezte,talán azért mert nem tudta megbeszélni a szülővel (mint ahogy én sem tudom).
17/L
Azt hiszem, lenne annyi becsület a családom minden tagjában, hogy ne olvassa el a naplómat, ha lenne -- most nem írok naplót, ha írnék, nem lenne olyan tett feljegyezve, ami miatt magyarázkodnom kellene, mivel ami probléma, azt úgyis megbeszéljük otthon. Ami a gondolataimat és az érdeklődési körömet illeti, ami nyilván szintén szerepelne a naplóban: kínos lenne, de nem magyarázkodnék, nem hiszem, hogy bocsánatot kéne kérnem a nem közszemlére szánt érzelmeim, véleményem, érdeklődésem miatt -- annak kell szégyellnie magát, aki olyannyira képtelen bensőséges viszonyt kialakítani a tulajdon gyerekével, hogy a napját kell olvassa a háta mögött. Nekem személy szerint elveszne minden bizalmam abban a családtagban, aki a magánjellegű feljegyzéseimet olvasgatná az engedélyem nélkül, legyen szó levelekről, sms-ekről vagy éppen egy képzeletbeli naplóról -- és nem azért, mert kompromittáló dolgokat találnának, hanem mert ez elvi kérdés, ahogy nekem se lenne pofám soha hasonlót tenni.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!