Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem undorító, ha egy szülő...

Nem undorító, ha egy szülő feltételhez köti a szeretetét?

Figyelt kérdés
2013. jan. 6. 23:10
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
14. Vagyok. Hagyjuk már ezt a szülők egyformán szeretik őket dumát! 1.) ezzel nincs kisegítve; 2.) nem lehet egyformán szeretni, mivel két gyerek se egyforma, konklúzió: minden gyerekben mást szeretünk. Itt az jön elő, hogy az első szülött a minden, mint máshol a legkisebb.. Mit értek el ezzel? Hogy 0 önbizalom+kisebbségi érzés= kihat az életére, csupa negatív neki minden. Vagyis? Tényleg nem sikeres. Fogalmuk sincs a szülőknek arról, hogy ezt elfontották, és nem is fogják elismerni.
2013. jan. 7. 12:48
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

De az, teljesen igazad van.

A legjobb "bosszú" az, ha mindezek ellenére is sikeres leszel önmagadért, a saját megítélésed alapján.

2013. jan. 7. 15:21
 23/37 anonim ***** válasza:
77%
18: ezzel pont az ellenkezőjét érik el. Vicces, hogy azt akarják, hogy sikeres legyen, legyen magabiztos, de közben meg megalázzák és sárba tiporják az önbecsülését. Pont, hogy támogatni kéne az ilyen embert, legalább a szülőknek, az osztályban úgyis bántják, mert a leghalkabbat mindig elkezdik piszkálni. Vannak szülők, akik ilyen módszerrel akarják "bátorítani" a gyereküket, de szerintem többen vannak, akiknek csak jól esik, hogy valakibe bele lehet rúgni, le lehet rajta vezetni a napi feszültséget arra hivatkozva, hogy csak azt akarjuk, hogy legyél sikeresebb.
2013. jan. 7. 19:54
 24/37 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy ilyen tömegesen írtatok, jól esik. :)

Nagyon rossz ez az állapot nekem, elhihetitek. Az utolsó előttinek teljesen igaza van, az önbizalmam a béka feneke alatt van, komplexusokkal küzdöm, egyszerűen már azt se tudom, akarok-e élni.

A szüleimtől naponta kapom az újabb "bíztatást", ma is lekövéreztek, apám elkezdte szapulni az alakom, mondván milyen ronda hurkás a hasam, ne csodálkozzak, ha nem kell majd senkinek... (176 cm és 73 kg vagyok. Nem állítom, hogy nincs rajtam fölösleg, de úgy érzem, apám rohadt kritikus. Amúgy nem szoktam szitkozódni, káromkodni, de ez most kikívánkozott...)

Szeretnék én is barátokra lelni, társaságba menni, de már olyan kicsi az önbecsülésem, hogy az utcára sem megyek ki szívesen, nemhogy még eljárjak valahova, sulin kívül csak otthon punnyadok szinte... Olyan csúnyának, butának, esetlennek látom magam, hogy nemigen tudom, hogy ilyen élhetetlen kis békaként mire fogom én vinni az életben...

2013. jan. 7. 20:16
 25/37 A kérdező kommentje:

Arra adjon nekem valaki valamilyen választ, hogy mégis hogyan kaparjak magamnak össze annyi önbizalmat, hogy legyen erőm kitörni ebből a családból, ami szemmel láthatólag csak leépít?

Arra gondoltam, hogy elkezdek fogyózni, s nyárra lefogyok 55 kilóra, akkor talán picit több önbizalmam lesz... (Nővérem is ennyi, ugyanolyan magasak vagyunk.)

2013. jan. 7. 20:30
 26/37 anonim ***** válasza:
Fogyókúra is lehet önbizalom növelő,de próbálj ki új szituációkat, az is segít.
2013. jan. 8. 14:43
 27/37 anonim ***** válasza:

Ne tedd meg nekik azt a szívességet, hogy a nővéredre akarsz hasonlítani súlyban is.

Kezdj el úszni, futni, vagy csak sétálni, próbálj ki új frizurát, sminkelj, meglátod már ettől is jobban fogod magad érezni, és ez látszani fog a kisugárzásodon. Minél jobban fogogd maga érzeni a bőrödben, annál többen fognak rád felfigyelni - leendő barátok, barátők egyaránt.

2013. jan. 8. 14:56
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Történetedet elolvasva, én is csak sok sikert tudok kívánni a boldog élethez !!!

Remélem megtalálod a boldogságod, és mihamarabb megszabadulsz ettől a környezettől!

Egyébként nekem az a véleményem, hogy ezzel a szülő pont az ellenkezőjét éri el, azaz elidegeníti magától a saját gyerekét, ami később oda vezet, hogy a gyerek már ellenségként tekint a szüleire.

Nálunk dettó ugyan ez volt, hogy "ha szeretsz, akkor....", mire megmondtam, hogy akkor nem kell a szeretet, ha ehhez elvárás vagy feltétel is társul. Inkább ne szeressen, mint szeressen de feltételért.

Szerencsére hamar leesett anyámnál, hogy mi a helyzet, így abbahagyta ezt. Ez még a jobbik eset.

Sajnos nálatok más a helyzet.

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de a szüleid mérhetetlenül naivak és buták lehetnek, ha mindennek bedőlnek, pl nővérednek is. Ne törőd velük, egyik füleden be, másikon ki, majd minél előbb meglépni otthonról koleszba vagy valahová.

Szüleid egyszerűen torz értékrendűek.

2013. jan. 21. 17:29
 29/37 anonim ***** válasza:
51%
De igen az! Az ilyen emberek nem szülők.
2013. jan. 21. 18:42
 30/37 anonim ***** válasza:
22%

Én ennyit mondanék a faterodnak:

"Haggyál már, lesz.arlak ba.zmeg ha nem tetszik ne nézz ide f.aszkalap. Értetted te kutya?"

2013. jan. 21. 19:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!