Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem undorító, ha egy szülő...

Nem undorító, ha egy szülő feltételhez köti a szeretetét?

Figyelt kérdés
2013. jan. 6. 23:10
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
37%
És mikor a gyerek? :D "Ha nem veszed meg nekem a Csármingbjútiful barbit/ az XCH8000-res konzolt akkor ez meg az..."
2013. jan. 7. 00:08
 12/37 anonim ***** válasza:
45%

Azért mindentől függetlenül magadban is elgondolkozhatnál ezen. Függetlenül a szüleidtől és a nővéredtől. Gondolom nem azért nincsenek barátaid, mert a nővéred csinos, Te pedig kevésbé. Ne legyél rá irigy, Neked is lehetnek ugyanúgy barátaid, lehetsz csinos, népszerű. Ez mind rajtad múlik.

Én inkább itt azt érzem, hogy kicsit azt várod, hogy együtt szidjuk a szüleid és a nővéred.

Ettől függetlenül természetesen gáz, ha a szüleid valóban ilyenek, de egy éremnek két oldala van...

2013. jan. 7. 00:36
 13/37 anonim ***** válasza:
73%
De undorító, nekem az egyik nagyanyám volt ilyen, amíg meg nem halt. Szegény anyámból egy kudarc orientált, nulla önbizalmú embert csinált. Ő aztán mestere volt az érzelmi zsarolásnak, engem utált, mert nem dőltem be a kis trükkjeinek. Kérdező, sajnos igaza van annak, aki azt mondja, hogy rajtad múlik, hogy változzanak a dolgok. Neked kell erősnek lenned és a sarkadra állnod. Muszáj lesz változtatni az életviteleden, mert csak akkor fognak méltányolni az ilyen emberek, ha látják, a nekik tetsző változást. Nem könnyű persze, főleg, ha jól földbe döngölnek, de másik megoldás, hogy otthagyod őket. Persze ettől nem változik semmi, és csak menekülsz a probléma elől.
2013. jan. 7. 01:25
 14/37 anonim ***** válasza:
61%
Ha majd önellátó leszel, saját lábadra sikerül állni (ehhez sok erőt és sikert kívánok, MENNI FOG) és ők megöregszenek, én mondanám, hogy majd akkor segítek, HA... Ők már nem fognak változni, ezt el kell tudnod fogadni. Eljön még a Te időd, és csak rajtad múlik, hogy ha leesnek a lábukról, hogy fogsz viszonyulni hozzájuk. Majd akkor jön a magyarázkodás részükről, hogy nem úgy gondolták, na, stb... Kitartás!
2013. jan. 7. 08:17
 15/37 anonim ***** válasza:
100%
Én anyám is ilyen, csak nekem nincs testvérem, így a barátnőimhez hasonlított mindig. Ha valakivel egy kicsit is jóban voltam rögtön jött hogy hát igen, ő jófej, magabiztos, stb. én meg egy szerencsétlenség vagyok és még direkt be is égetett előttük, hogy érezzem mennyire gáz vagyok. Én már nem hagyom magam, bár próbálkozik most is (mást úgy állít be, hogy ő maga a tökéletesség, én meg szerencsétlen vagyok és örüljek hogy hozzám szól valaki) de úgy csinálok, mint aki meg se hallja vagy csak egyszerűen nevetek rajta, így nagyjából leáll.
2013. jan. 7. 09:21
 16/37 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, ő nem ért el szinte semmit az életben, kevesen tudják elviselni, szerintem ezt próbálja kompenzálni. Ha neki rossz, legyen a másiknak még rosszabb, mert akkor ő jobb lehet..
2013. jan. 7. 09:27
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

14-es, tök igazad van, csak sajnos a nővére 20 év múlva le sem fogja tojni a kedves szülőket, a lábbal tiport kisebbik fogja őket gondozni, kötelességtudatból.

És majd akkor is hallgathatja, hogy bezzeg a nővéred ígymegúgy... Sajnos tapasztalat...

2013. jan. 7. 10:38
 18/37 anonim ***** válasza:
44%
Nem értem ezeket a válaszokat. Itt mindenki bedöl ennek a szövegnek? Arra senki sem gondol, hogy bár a szülök ugyanugy szerethetik mindkét gyereket, de nagyon szeretnék, ha mindkettö sikeres lenne külcsinre, tanulásra, társaságben egyaránt? Ezért probálják (lehet, hogy a modszer rossz??) a felé terelni a kevésbé sikeres gyereket is?
2013. jan. 7. 11:23
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

18-as, nem értek veled egyet.

A nagobbik lány ezekben a dolgokban sikeres. A kicsi valószínűleg teljesen más típus, lehet hogy ő viszont jobban sakkozik vagy makramézik. A legnagyobb hiba azonos mérce, azonos pontok szerint értékelni a gyerekeket, mintha mondjuk két paradicsom volnának. Azt kel megtalálni, amiben Ő a jó, jobb, nem a tesója után kullogni mindenben.

2013. jan. 7. 12:23
 20/37 anonim ***** válasza:
48%
18 vok. 19-nek. Lehet, hogy jobban makramézik, de ESETLEG!!!! a szülök azt szeretnék, hogy sikeres gyerek legyen. Nem biztos, hogy ugyanugy mint a testvére, de tudjon valamit felmutatni, tudja magát elfogadtatni társaságban, tudjon csinos, kivánatos csajként szerepelni. A jobb makramézás ilyenkor csak akkor számit, ha azt olyan szinten müveli, hogy abbol megél majd, müveit ugy csodálják, hogy attol sikeresnek érezheti magát. (Ha sakk, akkor a Polgár lányokhoz legyen mérhetö. Na ugy igen!)
2013. jan. 7. 12:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!