Nagyon gonosz vagyok ha nem szeretem a párom gyerekét? Már mindent megpróbáltam de nem megy! Meg akartam felelni, de nem megy! Elfogadom hogy van, de nem szeretem!
Szerintem a következőt beszéld meg a pároddal. (Most leszámítva azt, hogy nem nagyon van hely, tételezzük fel, hogy abban megoldható az alkalmazkodás)
Mondd meg neki, hogy eddig vélhetően elégedett volt azzal, ahogyan a közös gyermeketekkel bántok/bánsz. Biztosan, hiszen együtt neveltétek őt. Na most ha ezzel elégedett volt, akkor ha ideköltözik a fiú, akkor onnantól kezdve rá is azok a szabályok fognak vonatkozni, amik a közös lányotokra. Mindenben, egyformán. A fiúnak immáron te (is) szabhatsz határokat, de a legjobb lenne együtt megtenni. Kérd meg, hogy hármasban (párod, te, fiúgyerek) üljetek le még az összeköltözés előtt, és mondjátok el a gyereknek, hogy ha odaköltözik, akkor x és y szabályokat be kell majd tartania. Férjedet kérd meg, hogy álljon ki melletted. Akkor is és később is, legyen következetes.
Ha ott él, akkor rá is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a többiekre. Nincs kivételezés. Pároddal értesd ezt meg elsősorban. Párod pedig a gyerekkel értesse meg, hogy rád is kell hallgatnia mostantól. Nem azért, mert te hirtelen a gyerek anyjává léptél elő. Hanem azért, mert veled él egy fedél alatt. Így az alkalmazkodásnak kölcsönösnek kell lennie.
17
Tudod ilyen mostoha mellett mint te vagy, nem csodálkozom, hogy a gyerek igy viselkedik.
A gyerekem közelébe nem engednék ilyen embert mint te vagy. A közelébe sem.
No és ugyan miért nem, a Jóisten megáldjon, utolsó?
Azért, mert határokat akar szabni egy elkényeztetett gyereknek? Szerinted normálisan vielkedik így, ahogy van?
A fejemet a guillotine alá merném rakni, hogy PONTOSAN TUDJA, mi mindent elérhet így az apjánál, ezért viselkedik így. Rájátszik a fentebb említett elvált szülők gyerekének mindkét szülő csak jót akar tényállásra. Ennyi. Mielőtt még azzal jönnél, hogy dehát a válás miatt van.
Attól, hogy elváltak a szülők, még lehet normálisan viselkedni egy 12 éves már nem is olyan kicsi gyereknek.
köszönöm az utolsó válaszolónak is:)
A 18-as válaszhoz meg csak annyit, hogy nem érdekel, te biztos egy elvált feleség vagy aki féltékeny a párja jelenlegi feleségére és félti tőle a gyerekét ennyi:) Sokkal több olyan eset van ,hogy az ex feleség 100-szor gonoszabb mint ezer mostoha, azok írnak ide mindig ilyeneket, minden ehhez hasonló kérdéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!