Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak a szüleimmel,...

Mit csináljak a szüleimmel, én már megőrülök?

Figyelt kérdés
A szüleimet már teljesen "megutáltam" szinte... Amíg kisebb voltam, akárhányszor szerettem volna belekezdeni valami hobbiba, legyen az tánc, sport vagy akármi hiába mondtam nekik sose fizettek be vagy intéztek el nekem ilyesmiket pedig nem állunk olyan rosszul anyagilag tehát nem ezért volt... Állandóan csak ordibálnak velem, mások azt mondják próbáljak megváltozni és nem fognak így viselkedni. Próbáltam, ha hazajöttek a munkából megkérdeztem, milyen napjuk volt meg ilyenek de mindig belém kötnek valami apróság miatt, például mért nem vettem föl papucsot és elkezdenek kiabálni és úgy elkanyarodnak a témától, hogy az ilyen régi hibáimat is felsorolják... Csak mondják a magukét, hogy én milyen vagyok, ha mások idegesítik fel őket, munkatársaik vagy akárki, akkor is rajtam töltik ki a dühüket. Anyukámmal se tudtam soha megbeszélni egyetlen problémámat sem, mindig azt kaptam, hogy hogyan találhatok ki ilyen hülyeséget mekkora idióta vagyok... Ha komolyabb problémáim voltak akkor sem segítettek soha, mindig csak mondták, hogy mindent magamnak köszönhetek és oldjam meg... Próbáltam már leülni velük beszélni elmondtam nekik tök rendesen, nem voltam flegma, nem mondtam semmi csúnyát rájuk mégis azt mondták, hogy fejezzem be, nem kell ezt csinálni ha megváltoznék tök jóban lehetnénk. De nem értem mit akarnak, hogy megváltozzak? Kitűnő tanuló vagyok, nem szoktam visszabeszélni csak akkor ha már így nagyon kiabálnak velem, a szobámat rendesen takarítom, mindig rend van. Azt mondják, nem segítek a házimunkában. De akárhányszor kérdezem, hogy segítsek-e valamit mindig mondják, hogy nem és ha mondom, hogy de de segítek akkor megint a jön a kiabálás... Már teljesen kiborultam lelkileg, hogy ilyenek velem, állandóan sírok, régebben mindenki arról tartott számon milyen életvidám meg mosolygós vagy, ma már ennek nyoma sincs... Szinte sosincs jókedvem... Mit csinálhatnék, hogy megváltozzanak?
2009. aug. 27. 12:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
kb én anyámmal vok igy ne törödj velük ne szólj hozzájuk aztán kész és már kb 2 hete nem beszéltem anyámmal mikor odajött aztán leültvelem hogy beszéljünk
2009. aug. 27. 12:42
 2/13 anonim ***** válasza:
85%

Én szerintem itt az a megoldás ha nem foglalkozol velük és ha találsz magadnak egy társat!:) nálam ez jött be szinte ugyan ez volt a problémám!:)

14/F

2009. aug. 27. 12:46
 3/13 anonim válasza:
100%
hány éves vagy?
2009. aug. 27. 12:49
 4/13 anonim válasza:
100%
nekem is volt hasonló mikor el akartam kezdeni autóversenyezni nem értették meg, de ez nembaj. Szerintem mikor hazajönnek am unkából lehet azért kiabálnak veled mert egyszerűen idegesek, akkor szerintem ne is szólj hozzájuk. Várj egy két órát esetleg útánna próbáld meg, hogyha meg segíteni akarsz és nem-et mondanak ne erőltesd lesz még rá alakalom bőven ;)
2009. aug. 27. 13:03
 5/13 anonim ***** válasza:
90%

pl miért nem főzöl nekik kaját pl csirkeleves,törtkrumplival ,rátott hússal . biztos örülne neki anyukád , hogy milyen ügyes nagylánya van hogy így megoldotta a gondját.v takarítsd ki a lakást mire haza jönnek:)

14 1 csaaaaaj

2009. aug. 27. 13:10
 6/13 anonim ***** válasza:
A nemed meg a korod odaírhattad volna már nem azért.....
2009. aug. 27. 13:15
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Lány vagyok és 14 éves.

2009. aug. 27. 13:31
 8/13 anonim ***** válasza:
akkor sajnos nem tehetsz semmit még pár évig.
2009. aug. 27. 13:34
 9/13 anonim ***** válasza:
Szedj fel egy 22 éves kigyúrt állatot, aki leveri a fejüket, ha bántanak.
2009. aug. 27. 13:41
 10/13 anonim ***** válasza:
23%

Nem kérdezni kell, hogy mit segíthetsz, hanem csinálni, kérdés nélkül.

Most otthon vagy, ők dolgoznak.

Takaríts ki mindenhol.

Főzz ebédet / vacsorát. Természetesen mososgass el.

Várja őket otthon rend és tisztaság mindig, hidd el, hogy észre fogják venni.

Ők dolgoznak, hazamennek, fáradtak. Te otthon vagy, nem nagy fáradság lenne ennyit segíteni...

2009. aug. 27. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!