El kell mondani a gyereknek ha az egyik szülője börtönben volt még a születése előtt, vagy jobb neki ha nem tudja?
Szerintem alap hogy családon belül nincsenek titkok.
Legalábbis nálunk sosem voltak. Többek között erről szól a család, hogy megbízunk egymásban. És teljes mértékben elfogadjuk a másikat, mivel feltétel nélkül szeretjük.
Szóval én mindenképpen elmondanám.
Nincs olyan, hogy jó időbe mondod el. 18-20 évesen? Akkor majd megkérdőjelezi, ki is ő valójába. Tudod kicsi gyerek kicsi gond, nagy gyerek nagy gond.
Óvatosan fel lehetne készíteni, olyan meséket mondani néha, hogy a mackó valami rosszat elkövetett, és hogy tanuljon belőle börtönbe kellet mennie, de aztán ő lett a legjobb ember a világon. Most ez a ő szinte. Később óvodás korban amikor már a dolgokat felfogja, beszéljetek egymással, (két szülő),hogy a gyerek is ott van, de ne neki mondjátok. Persze az is legyen benne, hogy ezt senkinek sem szabad elmondani. Gondolom nem örülnétek, ha véletlen elszólná magát a gyerek az oviban. A gyerek annyit fog majd fel, amennyire épp képes.
Pedig szerintem igenis fontos az ok,hogy miért volt börtönben!Gyilkosság-pedofilia feldolgozhatatlan szerintem,bármilyen korban is tudja meg.
De el kell mondani mindenképp,mert ha egyszer kiderül,akár sok év után,akkor sokkal rosszabb lesz.
Szerintem nem kell elmondani,már rég volt,mire nagy lesz a gyermek,még régebbi lesz a sztori.Ha esetleg mégis valamikor megtudja akkor persze ne tagadd le.De én nem mondanám el.
/És ezt úgy írom,hogy az én férjem is volt börtönben./
előre leszögezem, h engem nem igazán nevelt az apám, nagyon korán szétmentek a szüleim.
kb 18 éves lehettem, mikor megtudtam, h apám ült. a nagyim tett rá utalásokat korábban is, de akkor még nem raktam össze a sztorit. a családom anyai része egyébként is utálta apámat, mert nagyon undorítóan elbánt anyummal. mmint érzelmileg és anyagilag.
18 évesen a kezembe került egy levél, amit apám volt szeretője írt anyámnak, abban részletesen taglalta, h apám mekkora szemét állat, és az életbe ne engedje anyám apámat a közelembe sem. ebben volt egy mondatnyi utalás a börtönviselt múltjára.
20 évesen mertem megkérdezni anyámat, h miért ült a jóember. ez is kiderült.
mások ezt nem tudják, mivel a családomban van annyi IQ, h nem ezzel kezdték anno, mikor bemutatták őt valakinek.
apám azóta sem javult meg igazán, bár szinte nem is tartom vele a kapcsolatot. elővigyázatosságból. ha jóban lennénk, sztem a világot a feje tetejére állítaná, csak h pénzt húzhasson ki belőlem.
sztem azért sem mondta el a családom jobbik része ezt a történetet, mert egy kisgyerek akaratlanul is kifecsegheti, és ez engem is rossz színben állított volna be. mert lássuk be, h az emberek, ha kimondatlanul is, de előítéletesek.
Kedves 28-as. Nem ítélkezz ha azt sem tudod miről van szó,nem mindenki saját hibájából kerül börtönbe,legalábbis nem szándékosan csinálta amit csinált!!!
Amikor megismertem a férjem nem titkolta rögtön elmondta! Elmagyarázta az okokat,és én nem ítéltem el! Sőt nagyon hálás voltam hogy bízik bennem!!! A szüleim és az én rokonságom nem tudják,és nem azért mert ő akarta így hanem mert én nem akartam elmondani. Az ő családja nem beszél róla,és nem hiszem hogy 6év után pont most kotyogná el valamelyik magát!
Azt hogy elmondjuk e a gyereknek,a párom kérdezte tőlem szóval benne is benne van hogy el kéne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!