Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » El kell mondani a gyereknek...

El kell mondani a gyereknek ha az egyik szülője börtönben volt még a születése előtt, vagy jobb neki ha nem tudja?

Figyelt kérdés

2013. jan. 6. 00:06
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem az ilyesmit nem elmondani kell, hanem ebben a tudatban nevelni. Pl. ha szóba kerülnek a rossz emberek, el lehet mondani, hogy nem mindenki marad közülük rossz. Ha van egy mese, amiben a jó megöli a gonoszt úgy, hogy nem is ad neki második esélyt, elmondhatod, hogy nem értesz vele egyet. Hogy te is követtél el olyat, amit nem kellett volna, de megbántad, és sikerült megváltoznod stb. Nem kell tudnia mindent az elejétől, de ha sejti, hogy van valami a múltadban, majd rákérdez, ha eljön az ideje.
2013. jan. 6. 02:10
 22/33 anonim ***** válasza:

Szerintem alap hogy családon belül nincsenek titkok.

Legalábbis nálunk sosem voltak. Többek között erről szól a család, hogy megbízunk egymásban. És teljes mértékben elfogadjuk a másikat, mivel feltétel nélkül szeretjük.

Szóval én mindenképpen elmondanám.

2013. jan. 6. 03:22
 23/33 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell elmondani, csak a helyzetet nem szabad letagadni. Nyugodtan hallhatja, hogy másról erről beszélsz, így összefogja rakni a dolgokat. Ha rákérdezz, akkor viszont el kell mondani, mert már tudni fogja úgy is.
2013. jan. 6. 05:53
 24/33 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy jó időbe mondod el. 18-20 évesen? Akkor majd megkérdőjelezi, ki is ő valójába. Tudod kicsi gyerek kicsi gond, nagy gyerek nagy gond.

Óvatosan fel lehetne készíteni, olyan meséket mondani néha, hogy a mackó valami rosszat elkövetett, és hogy tanuljon belőle börtönbe kellet mennie, de aztán ő lett a legjobb ember a világon. Most ez a ő szinte. Később óvodás korban amikor már a dolgokat felfogja, beszéljetek egymással, (két szülő),hogy a gyerek is ott van, de ne neki mondjátok. Persze az is legyen benne, hogy ezt senkinek sem szabad elmondani. Gondolom nem örülnétek, ha véletlen elszólná magát a gyerek az oviban. A gyerek annyit fog majd fel, amennyire épp képes.

2013. jan. 6. 06:14
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Pedig szerintem igenis fontos az ok,hogy miért volt börtönben!Gyilkosság-pedofilia feldolgozhatatlan szerintem,bármilyen korban is tudja meg.

De el kell mondani mindenképp,mert ha egyszer kiderül,akár sok év után,akkor sokkal rosszabb lesz.

2013. jan. 6. 07:46
 26/33 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem nem kell elmondani,már rég volt,mire nagy lesz a gyermek,még régebbi lesz a sztori.Ha esetleg mégis valamikor megtudja akkor persze ne tagadd le.De én nem mondanám el.

/És ezt úgy írom,hogy az én férjem is volt börtönben./

2013. jan. 6. 09:57
 27/33 anonim ***** válasza:
Abban a tudatban kell nevelni, hogy tudja, ez pont olyan mint az örökbefogadás, ha 15. évesen tudja meg akkor már csalódás lesz neki.
2013. jan. 6. 11:59
 28/33 anonim ***** válasza:
53%
Mindenképpen el kell mondani. Előbb utóbb lesz egy jóakaró, aki el fogja mondani és nagyobb a trauma! Ez van. Gondolkodott volna a kedves szülő, mikor olyan cselekedetet csinált, amiért börtönt kapott!
2013. jan. 6. 12:13
 29/33 anonim ***** válasza:
75%

előre leszögezem, h engem nem igazán nevelt az apám, nagyon korán szétmentek a szüleim.

kb 18 éves lehettem, mikor megtudtam, h apám ült. a nagyim tett rá utalásokat korábban is, de akkor még nem raktam össze a sztorit. a családom anyai része egyébként is utálta apámat, mert nagyon undorítóan elbánt anyummal. mmint érzelmileg és anyagilag.

18 évesen a kezembe került egy levél, amit apám volt szeretője írt anyámnak, abban részletesen taglalta, h apám mekkora szemét állat, és az életbe ne engedje anyám apámat a közelembe sem. ebben volt egy mondatnyi utalás a börtönviselt múltjára.

20 évesen mertem megkérdezni anyámat, h miért ült a jóember. ez is kiderült.

mások ezt nem tudják, mivel a családomban van annyi IQ, h nem ezzel kezdték anno, mikor bemutatták őt valakinek.

apám azóta sem javult meg igazán, bár szinte nem is tartom vele a kapcsolatot. elővigyázatosságból. ha jóban lennénk, sztem a világot a feje tetejére állítaná, csak h pénzt húzhasson ki belőlem.

sztem azért sem mondta el a családom jobbik része ezt a történetet, mert egy kisgyerek akaratlanul is kifecsegheti, és ez engem is rossz színben állított volna be. mert lássuk be, h az emberek, ha kimondatlanul is, de előítéletesek.

2013. jan. 6. 13:17
 30/33 A kérdező kommentje:

Kedves 28-as. Nem ítélkezz ha azt sem tudod miről van szó,nem mindenki saját hibájából kerül börtönbe,legalábbis nem szándékosan csinálta amit csinált!!!

Amikor megismertem a férjem nem titkolta rögtön elmondta! Elmagyarázta az okokat,és én nem ítéltem el! Sőt nagyon hálás voltam hogy bízik bennem!!! A szüleim és az én rokonságom nem tudják,és nem azért mert ő akarta így hanem mert én nem akartam elmondani. Az ő családja nem beszél róla,és nem hiszem hogy 6év után pont most kotyogná el valamelyik magát!

Azt hogy elmondjuk e a gyereknek,a párom kérdezte tőlem szóval benne is benne van hogy el kéne!

2013. jan. 6. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!