Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » El kell mondani a gyereknek...

El kell mondani a gyereknek ha az egyik szülője börtönben volt még a születése előtt, vagy jobb neki ha nem tudja?

Figyelt kérdés

2013. jan. 6. 00:06
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
51%
Én a megfelelő időben mondanám el.Felnőttkorában :S kamaszként biztos nehezen élné meg.Persze csak akkor, ha normális apa-gyermek kapcsolat van.
2013. jan. 6. 01:09
 12/33 A kérdező kommentje:
Még csak 3éves,és ami történt jóval a születése előtt volt(10év).
2013. jan. 6. 01:13
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy mindig előkerül egy 'jószándékú' rokon vagy ismerős aki úgyis elmondja a gyereknek. Jobb ha a szülőtől tudja meg, a saját korának megfelelően.
2013. jan. 6. 01:13
 14/33 anonim ***** válasza:
El kell mondani, a korának megfelelően. Inkább tőletek tudja meg, mint valami "jóakarótól". Ha ti mondjátok el, tehet fel kérdéseket, ha valaki mástól, akkor talán majd elméleteket gyárt, hogy mi történt és nem fogja szóba hozni.
2013. jan. 6. 01:14
 15/33 A kérdező kommentje:
Mennyi idősen lenne jó neki elmondani,mert most még úgysem fogná fel/értené meg szerintem?
2013. jan. 6. 01:16
 16/33 anonim ***** válasza:

Ha ilyen lenne a családunkban én örülnék ha elmondták volna, ez amolyan bizalmi kérdés.

Persze nem azt mondom,hogy most rögtön mondd el a gyereknek,de ha megkérdezi,hogy te apu mit csináltál amikor 19 voltál vagy valaki szóbahozza és kíváncsi akkor szerintem joga van tudnia az igazat a korának megfelelően előadva. :)

2013. jan. 6. 01:17
 17/33 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem fontos hogy tudjon róla a gyerek, de 3 évesen még nem hiszem, hogy tudná miről van szó. Mondjuk úgy 7-8 évesen említeném neki... egyébként pedig baromira nem mindegy, hogy miért ült. A lopás és a gyilkosság között még rengeteg "szemét" dolog van, amire nem lehet büszke az ember gyereke.. na nem mintha a lopásra büszkének kéne lennie.
2013. jan. 6. 01:29
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, ne légy ilyen agresszív...

Én is azt írtam volna válaszul, hogy attól függ, hogy miért.

Egy idő után akkor is meg kell tudnia, ha mondjuk gyilkos lenne az apa/anya, de azt, hogy apa börtönben volt sikkasztásért, akár 12-14 évesen is el lehet mondani...

Én túl korán nem mondanám el, mivel simán lehet, hogy minden osztálytársának elmondaná [6-7 évesen], annak meg gondolom a szülők nem nagyon örülnének.

2013. jan. 6. 01:35
 19/33 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, nyilván el kell mondani, és szerintem nyilván nem úgy, hogy mondjuk a 10. születésnapjáig semmi, szülőtökéletesség-mítosz ezerrel, utána meg a nagy coming out. Azt pl már elég korán felfogja a gyerek, hogy apu vagy anyu fiatal korában rossz dolgot is csinált és megbüntették, és meg is bánta, hisz ilyent a saját életében meg a saját környezetében is tapasztal. Ezt azonnal el lehet mondani, amint a gyerek konkrétabban érdeklődik a szülő saját gyerekkora iránt. Azután, ahogy nő fel, és válik egyre konkrétabbá az érdeklődése, lehet részletesebb válaszokat adni... azért persze lehet kínosabb dolog is, nem, nem az emberölés, azzal pl. nem tudnék mit kezdeni, ha tegyük fel, apaként a gyermekemnek kellene számot adnom például leánykereskedelemért, nemi erőszakért kapott büntetésemről, az mondjuk eléggé sakk-matt helyzet lenne... "tudod kislányom, azért csuktak le, mert hozzád hasonló kislányokat adtam el beteg lelkű felnőtteknek..."...brrrr... no, ez ép ésszel vállalhatatlan, lássuk be. Az, hogy elloptam valamit ami a másé, vagy bántottam valakit, amit megbántam, és amiért megbüntettek, az vállalható, azt a gyerek is tudja a helyén kezelni.
2013. jan. 6. 02:01
 20/33 A kérdező kommentje:

"egyébként pedig baromira nem mindegy, hogy miért ült. A lopás és a gyilkosság között még rengeteg "szemét" dolog van, amire nem lehet büszke az ember gyereke.. na nem mintha a lopásra büszkének kéne lennie"

Ebben teljesen igazad van,mert aki már volt börtönben annak tényleg nincs oka büszkének lenni rá bármi is történt!!! Egyébként sem értem most ez hogy jön ide? Nem vagyok agresszív,csupán nem tartom fontosnak leírni az okot! Tudom hogy sokan kíváncsiak lennének rá!

Ha olyan lényeges akkor úgy válaszoljatok hogy X büntettet X éves gyereknek mondanátok el.

És köszönöm az eddigi válaszokat!

2013. jan. 6. 02:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!