Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minen anya ilyen idős korára,...

Minen anya ilyen idős korára, vagy csak az én nagymamám ilyen?

Figyelt kérdés

Miután papa meghalt a szüleim megeggyeztek, hogy idehozzák a mamát.

Ezután mindent úgy kellett csinálni ahogy neki tetszik, merthogy őt nem lehet megsérteni (még kultúráltan elmondani sem a véleményedet, ha az övével ellenkezett).

Anyu rendesen úgy rendezi, hogy az egy királynő is megirigyelné.

És erre mamának az a hálája, hogy folyton elégedetlenkedik, folyton azzal jön hogy hogy megunta itt meg minden. Folyton azzal jön, hogy mi tönkretesszük anyut,holott nem veszi észre, hogy pont ő az aki tönkreteszi a hülyeségeivel. DE ezt nem lehet megmondani neki, nehogy megssértődjék.

Miért ilyen mamám?

2013. jan. 5. 16:16
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Minden.
2013. jan. 5. 16:17
 2/22 anonim ***** válasza:
98%
Mert idos. Az idos emberek -nehany kiveteltol eltekintve ilyenek.
2013. jan. 5. 16:25
 3/22 anonim ***** válasza:
87%
Senkinek érzi magát, így próbálja önmaga előtt bizonyítani, hogy valaki.
2013. jan. 5. 16:40
 4/22 anonim ***** válasza:
15%
Meg kell neki mondani, hogy fogja be, vagy bedugjátok egy idősek otthonába... Öregeknek amúgy is ott a helyük.
2013. jan. 5. 17:09
 5/22 anonim ***** válasza:
92%

Általában ilyenek idős korukra. Régi nevelésűek is, papád halálakor tulajdonképpen rájött, hogy az élet igazságtalan, akkor szembesült a halállal testközelből és bizony van akiből a félelem ezt hozza ki és nem a jó cselekedeteket arra az időre ami még hátra van.

Ez pszichés, tudat alatt retteg és ezt másokon vezeti le.

2013. jan. 5. 17:11
 6/22 anonim ***** válasza:
92%

Én, mint unoka szépen leülnék vele és elmondanám, hogy milyen csúnyán viselkedik mindenkivel, szégyellje magát és tartson önvizsgálatot.

Az én mamámmal meg lehet ütni ilyen hangot. Még ha nem is tetszik neki, elgondolkodik rajta- pedig 69 éves.

2013. jan. 5. 17:13
 7/22 anonim ***** válasza:
87%
Az én mamám is ilyen volt.Szerintem egy idős embert nem lehet,és nem is kell megváltoztatni.Sokszor bosszantó volt a viselkedése,de meghalt és hiányzik.Ha valaki leél 70-80-évet az már nemigen fog a fiatalsághoz alkalmazkodni.
2013. jan. 5. 17:24
 8/22 anonim ***** válasza:
97%
Sajnos az idősek ilyenek. Nehéz velük bánni. Üljetek össze a mama nélkül, és beszéljétek meg, hogy mit éreztek valójában attól, hogy ő ott lakik veletek. Ne tegyétek tönkre az életeteket. Annak semmi értelme, hogy ti a saját házatokban utáltok lenni, órákig nézelődtök a boltban, hogy ne kelljen még hazamenni stb.. Meg kell beszélnetek minél hamarabb, és ha megvan a királynővel is közölni, hogy bár ő a rangidős meg minden, nem ő az egyetlen aki ott él, és vannak szabályok, vélemények stb
2013. jan. 5. 17:27
 9/22 anonim ***** válasza:
88%
4-es remélem ott végzed ah eljön a te öregséged ideje
2013. jan. 5. 17:27
 10/22 anonim ***** válasza:
96%

Van, aki időskorára lesz csak ilyen.

Az én nagymamám sokkal rosszabb, becsületére legyen mondva, mindig is olyan volt. Nála nem az időskor hozta ki az élhetetlenséget.

Nem tudunk mit kezdeni a helyzettel, mert nem is lehet. Gondolom, ha sértegetni nem lehet, azzal pláne nem lehet megbántani, hogy kicsit hasznossá tegye magát, pedig ez mindenki érdeke lenne, ő is nyugodtabb lehetne, ha hasznosnak érezhetné magát...

2013. jan. 5. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!