Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki szóbeli bántalmazó tényleg...

Aki szóbeli bántalmazó tényleg csak idő kérdése hogy fizikailag is bántalmazzon?

Figyelt kérdés
Partnerről van szó.

2013. jan. 4. 15:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül. Alkat kérdése. Apám kb. 99%-ig csak szóbeli bántalmazó volt, szinte soha nem ütött, csak szavakkal. De azokkal aztán akkorát, hogy most is fékezek tőle. :(

Van, aki csak fizikailag bántalmaz, de igyekszik kifelé jópofit mutatni, ezért a szavait kifelé nagyon megválogatja, nehogy bármely szavát ellene fordíthassa bárki is, vagy olyan ember, aki nem szavakkal szerte verni, hanem tettekkel.

Van végül a kevert típus, aki mindenféle módon bántalmaz.

És van olyan is, hogy a szóbeli bántalmazó azért bántalmaz szóban, mert röviden szólva kihozzák belőle az állatot. Partnerkapcsolatban ilyenkor mindkét fél hibás, csak az látszik jóbban, aki ordít.

2013. jan. 4. 16:59
 12/16 anonim ***** válasza:
91%
Sajnálom ami veled történt/történik. Igen általában fizikális bántalmazás a vége ,főleg akkor ha felülkerekedsz a helyzeten ,és rajta. Jó lenne ha valamilyen formában elszigetelnéd magad tőle,mert a verbális bántalmazás sokkal veszélyesebb lehet mint a fizikális. Mélyebb nyomokat hagy. Hidd el tudnék mesélni...
2013. jan. 4. 17:50
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

lehet de nem feltétlenül

attól is függhet hogy mennyit tud elérni szavakkal

aki hajlamos fizikai bántalmazásra Is, az akkor nyúl ehhez az eszközhöz ha látja hogy leperegnek rólad a szavak.

sajnos tudom milyen ez, de lehet ellene védekezni. úgy kell tenni már akkor, mikor még csak "bemelegít", mintha a lelkedbe taposott volna. zokogást mímelni, fintorogni, szipogni etc.

így van esély rá hogy hamarabb abbahagyja, mielőtt még tényleg igazán megsebezne.

általában leáll, a férfiak nem bírják a "hisztit", ezért hisztit kell nekik csapni és garantált hogy rövid úton másik szobában/helyen lesznek

a fizikai bántalmazást is meg lehet állítani

én már láttam rajta ahogy közeledett felém, az ablakhoz mentem. volt egy nagyon apró tüskéjű kaktusz, egyik kezem felemeltem míg arra koncentrált hogy ütni próbálja a fejem, a másikkal megfogtam a növényt és izomból belenyomtam a combjába

nagyon csúnya kis irritáló fajta kaktusz, egy tüske is a kínok kínja hát képzelheted... ezerrel próbálta volna kiszedni csakhát azok meg olyankor egyre mélyebbre mennek és jó kis halványsárgák kb. nem látszanak

addig én felkaptam a legfontosabb cuccaimat, elmentem a lakásból úgy hagytam ott.

az életbe nem kívánom senkinek ezt megélni

hagyd ott szerintem, a lelki terror is olyan rossz mint a fizikai

2013. jan. 4. 18:20
 14/16 Missi_Key ***** válasza:
24%

szia, szerintem beszélgessetek egymással, tudom most csak azt látod hogy sz*mét, de nyilván ő sem azért csinálja, mert ez olyan vicces, plusz régen azért szerettétek egymást.

üljetek le, érd el hogy újra bízzon benned, és el merje mondani mi nyomasztja valójában, mert sztem ha az egóta döngöli földbe, az is lehet hogy fél hogy elhagyod, és ezért nem akarja hogy egod legyen, mert nem akar elvesziteni. csak egy lehetőség ez is, de talán érdemes elgondolkodni rajta, de mindenesetre fél óra lekizést még megér a dolog.

2013. jan. 4. 19:46
 15/16 A kérdező kommentje:

:-D :-D Gondolod még nem beszélgettünk????

Úristen!

2013. jan. 4. 19:47
 16/16 anonim ***** válasza:
58%
Ami azt illeti én is a szóbeli bántalmazó kategóriába tartozom. Heccből soha sem puffogok, de sokszor kiakasztanak és olyankor megállíthatatlanul kitör belőlem a szóözön. Itthon én vagyok a mumus, pedig soha egy újjal sem bántottam senkit. Ezek után sem fogok. Esetemben a kérdésedre a válasz: nem.
2013. jan. 4. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!