Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hozzájárulnak általában a...

Hozzájárulnak általában a szülők a gyerekeik érettségi utáni pályakezdésükhöz anyagilag (külön erre félretett pénz, gyerek nevére lekötött tőke)?

Figyelt kérdés
Most fogok érettségizni, de a szüleim nem fognak támogatni semmiben, barátommal gyakran vitatkozunk, mert ő váltig állítja, hogy szinte minden családban ez a szokás. A szüleim is megengedhették volna anyagilag, hogy egy keveset is, de félretegyenek havonta, szerintük ezt kevés ember teszi. Barátomnak van igaza, vagy a szüleimnek?

2013. jan. 3. 20:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
67%
Nálunk ez úgy van, hogy nem havonta tettek félre, hanem biztosítják azt, hogy részt vehessek önköltséges felsőoktatásban, ha úgy alakul. Ezen kívül kifizették a jogsimat, és megkaptam a család régi autóját. A tanulmányaim költségeit (nyelvvizsga, magántanár, nyelvtanfolyam) mindig a családom fizette, amióta melózók, a kozmetikus, körmös, bulik az én fizumból megy. Sztem korrekt. :)
2013. jan. 3. 21:03
 12/25 anonim ***** válasza:
84%
Nekem nem tudtak, viszont előtte mindenben támogatták, kaptam elég ruhát, fizették a jogsimat, a nyelvvizsgákat stb. Nem voltunk gazdagok, amire szükségünk volt megkaptam/megkaptuk. Nyilván megtehették volna, hogy azt az 5 ezer forintot inkább berakják a bankba, de én nem bánkódom emiatt, hiszen valószínű azokat a dolgokat nem kaptam volna meg emiatt, amiket megkaptam.
2013. jan. 3. 21:17
 13/25 anonim ***** válasza:
82%

"Az én szüleim egyáltalán nem keresnek sokat, apukám kb 220at, anyum nagyon nagyon max 110..."

Most nem mondod komolyan, hogy szerinted ez kevés, meg ti nehezen éltek meg??? Ez több, mint 300 ezer forint havonta, ehhez képest két minimálbéres körülbelül 140-150 ezret keres meg együtt, ha nektek olyan kemény félrerakni,akkor ők mégis miből tegyék?

Vagy miből adjanak még lejjebb? Ne egyenek meg fürödjenek napokig?

Nagyon-nagyon el vagy tájolva, úgyhogy nem kellene osztanod az észt a hatalmas igényekről. Mi 4-en élünk havi 110ezerből - ebből mégis mit tegyünk félre?

2013. jan. 3. 21:43
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell újra és újra kérdést kiírnod??

Ha nincs pénzed akkor menj dolgozni..ennyire egyszerű az egész..

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

2013. jan. 3. 21:47
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Én egyetemre járok még van egy évem. Támogatnak. Első évben mindent ők álltak, de utána kerestem egy kisebb melót. Azóta "csak" az albérletet fizetik, ami 25 ezer kb.

Nem a legtehetősebbek, jól jönnek nekik is az a pénz, igyekszem nem kihasználni. Kocsit/lakás terén nem fognak tudni támogatni, ha megtehetnék megtennék.

2013. jan. 3. 21:47
 16/25 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti válaszolónak: Nem ugyanaz a kérdés, az első, hogy honnan szerezzek pénzt, a második kérdésben főként a szülők véleményére voltam kíváncsi barátom megjegyzései miatt. "Mennyé dolgozni", most fogok érettségizni, nem nagyon van időm dolgozni. Hétvégén lenne, de sajnos olyan városban lakom, ahol nincs lehetőség rá. Nagyon durván nincs, tavaly is kerestem, nem is találtam, azóta állítólag még rosszabb a helyzet.
2013. jan. 3. 22:04
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz támogatás alatt. Mert ha felvesznek egyetemre megtarthatód az ösztöndíjat és mondjuk otthon maradsz az is nagy támogatás a szülők részéről.

Válaszodból azt veszem le, hogy nem is laksz már otthon? De ha igen és minden fizetnek a szüleid akkor 23. ezerből bőven kellene tudnod félretenni. Én havi 12000Ft ösztöndíjból tudtam félrerakni.

2013. jan. 3. 22:06
 18/25 anonim ***** válasza:
91%
19 évesen a 23 ezer ft zsebpénz mért kevés mért pumpolod még a nagyszüleidet is? Dolgoz ha a kontaklencse fogamzásgátrló, gyorsétterem, 4000 ft-os trelo szuámla mellet már nbem marad mozira.
2013. jan. 3. 22:13
 19/25 A kérdező kommentje:
A fogamzásgátló petefészek ciszta miatt is ajánlotta az orvos, a kontaklencsén és a gyorskaján tényleg vissza lehetne fognom magam! A telefonszámlám, a család többi számlájához képest még elég kedvező, főleg, hogy barátommal távkapcsolatban élünk és elég sokat beszélünk. De amúgy itthon nincsen soha főtt kaja, mert anya általában nem főz, de eszembe jutott egy spórolási megoldás, sajnos a mi iskolánkban nincs menza lehetőség, de egy másik iskolába be lehet fizetni, talán úgy olcsóbban kijövök.
2013. jan. 3. 22:31
 20/25 anonim ***** válasza:
75%

nekem a nagyszüleim járultak hozzá az életkezdésemhez. anyám nem keresett olyan kimagaslóan, de nyelvvizsgám van (2 is), jogsim, diplomám, és futotta némi zsebpénzre is a gimis éveimben.

érettségi után rögtön elmentem melózni 4 órában, mellette egyetemre jártam. úgy gondoltam, h onnantól az én dolgom a buli és a luxus kifizetése. mondjuk én nem éreztem szükségét se a 100ezres mobilnak, se a műkörömnek, gyorskajának, márkás ruhának. inkább azt néztem, h minél kevesebből minél többet tudjak kihozni. havi 5 ezret félre is tettem, amiből hamarosan lesz pénzem egy kis kezdő autóra.

vannak nálam sokkal jobb fizetésű szülők gyerekei, de ők mégsem kaptak ennyit az életben, mert az ősök eltapsolták másra a pénzt. nálunk eléggé ment a spórolás.

2013. jan. 3. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!