Hozzájárulnak általában a szülők a gyerekeik érettségi utáni pályakezdésükhöz anyagilag (külön erre félretett pénz, gyerek nevére lekötött tőke)?
"Az én szüleim egyáltalán nem keresnek sokat, apukám kb 220at, anyum nagyon nagyon max 110..."
Most nem mondod komolyan, hogy szerinted ez kevés, meg ti nehezen éltek meg??? Ez több, mint 300 ezer forint havonta, ehhez képest két minimálbéres körülbelül 140-150 ezret keres meg együtt, ha nektek olyan kemény félrerakni,akkor ők mégis miből tegyék?
Vagy miből adjanak még lejjebb? Ne egyenek meg fürödjenek napokig?
Nagyon-nagyon el vagy tájolva, úgyhogy nem kellene osztanod az észt a hatalmas igényekről. Mi 4-en élünk havi 110ezerből - ebből mégis mit tegyünk félre?
Miért kell újra és újra kérdést kiírnod??
Ha nincs pénzed akkor menj dolgozni..ennyire egyszerű az egész..
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
Én egyetemre járok még van egy évem. Támogatnak. Első évben mindent ők álltak, de utána kerestem egy kisebb melót. Azóta "csak" az albérletet fizetik, ami 25 ezer kb.
Nem a legtehetősebbek, jól jönnek nekik is az a pénz, igyekszem nem kihasználni. Kocsit/lakás terén nem fognak tudni támogatni, ha megtehetnék megtennék.
Mit értesz támogatás alatt. Mert ha felvesznek egyetemre megtarthatód az ösztöndíjat és mondjuk otthon maradsz az is nagy támogatás a szülők részéről.
Válaszodból azt veszem le, hogy nem is laksz már otthon? De ha igen és minden fizetnek a szüleid akkor 23. ezerből bőven kellene tudnod félretenni. Én havi 12000Ft ösztöndíjból tudtam félrerakni.
nekem a nagyszüleim járultak hozzá az életkezdésemhez. anyám nem keresett olyan kimagaslóan, de nyelvvizsgám van (2 is), jogsim, diplomám, és futotta némi zsebpénzre is a gimis éveimben.
érettségi után rögtön elmentem melózni 4 órában, mellette egyetemre jártam. úgy gondoltam, h onnantól az én dolgom a buli és a luxus kifizetése. mondjuk én nem éreztem szükségét se a 100ezres mobilnak, se a műkörömnek, gyorskajának, márkás ruhának. inkább azt néztem, h minél kevesebből minél többet tudjak kihozni. havi 5 ezret félre is tettem, amiből hamarosan lesz pénzem egy kis kezdő autóra.
vannak nálam sokkal jobb fizetésű szülők gyerekei, de ők mégsem kaptak ennyit az életben, mert az ősök eltapsolták másra a pénzt. nálunk eléggé ment a spórolás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!