Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családot, gyereket vállalni...

Családot, gyereket vállalni csak azért mert már benne vagyok a korban vagy mert a havernak is van már?

Figyelt kérdés
Egyre több olyan párt látni, akiknek pont véletlen, pár hónap elcsúszással ugyanakkor születik gyerekük egy egy társaságban. És jó, okés, mivel egy korosztály lehet, hogy pont akkora ért meg mind, de sokat hallok, hogy jaj, már benne voltam a korban, jaj, már xar a kapcsink, és egy gyerek hátha megoldja.... (ami amúgy önzés mert egy gyerek nem segédeszköz), jaj, hát marika is anya lesz, én is az akarok lenni, hogy néz az ki, hogy én meg még mindig nem... stb stb. Mit szóltok? Vannak nők akik meg kifejezetten ezzel ragadják magukhoz a férfit is pl, így biztosítva magának a jólétet, stb.
2013. jan. 3. 08:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak más mondja, nem is igazán hittem volna, hogy ilyenek az emberek, de a környéken pont mostanában történnek pont ilyen sorozatos szülések. :) Egyik terhes lett, a rokona rögtön kedvet kapott, aztán a barátnője, aztán a rokona barátnője, aztán annak a rokona... :D Aztán a baráti körben szinte mindenki, aki párban van, kivéve engem.

Valahol meg is értem, hogy ha látja valaki az ismerősét, aki boldog kismama, meg aztán ahogy babázik, ha olyan típus, akkor ő is elkezd vágyni rá, főleg ha, ahogy írtad "benne van a korban". Én kevésbé vagyok anya típus, meg most nem is olyanok a körülményeink több szempontból sem, hogy gyereket vállaljunk, úgyhogy engem ennyire nem érintett meg ez a sorozatos kismamaság, viszont a sok lekicsinylő, lesajnáló pillantást, meg beszólást nehezen tolerálom, mikor szinte naponta kérdezik, hogy: na, nem jön még a baba, és még mindig nem a válaszom rá.

2013. jan. 3. 09:45
 12/15 A kérdező kommentje:
Persze. főleg ha valami igazság is van benne, mert ugye valami 35 év nőknél ami még nem kockázatos, bár tom, hogy egyéntől függő is lehet ez. És még ott van a nyomás is a családi, meg ha nincs meló akkor nem is mer az ember, az óra pörög, stb stb.
2013. jan. 3. 09:59
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia! Én például eddig azt az elvet vallottam, hogy minek házasság, az csak egy darab papír, ha beütne valami akkor a sok cécó a válással stb. Úgy gondoltam, hogy gyermeket sem vállalnék előbb mint a 20-as éveim végén, mert hogy én még bizony élni szeretnék, nem akarok ekkora felelősséget vállalni stb. Aztán megismerkedtem a párommal 1 évvel ezelőtt. Sosem szerettem még senkit ennyire mint Őt, úgy érzem Vele le tudnám élni az egész életem. Ez alatt az 1 év alatt megváltozott a véleményem a házasság kérdéséről, akár holnap is hozzámennék egy szó nélkül. Van neki 1-2 gyermekes barátja, akikhez át szoktunk menni vendégségbe, ők jönnek hozzánk, és igen, sokat tud változtatni ez is a nők nézőpontján, amikor többet babázik, főleg, hogy a párom is szeretne már gyermeket. Így azt tervezzük, hogy 2-3 év múlva belevágunk a gyerekprojektbe. :) Én sem gondoltam volna,de nálam is felgyorsultak a dolgok, és nem azért mert a haverok már vállaltak gyereket, vagy mert az egyik barátnőm férjhez ment és jövőre fog szülni. De külső szemmel akár ezt is hihetik az emberek, mert ugye akad a világban bőven rosszindulat...:-)

23/N

2013. jan. 3. 12:13
 14/15 A kérdező kommentje:
Igen, de ígérd meg nekem, hogy a babaprojekt vonalán elindulva, nem fogod a picit "pocaklakónak" hívni. :) Mert ettől a világűrbe tudnék menekülni. :)
2013. jan. 3. 12:16
 15/15 anonim ***** válasza:
hát lehet benne valami, de nálunk is van ilyen, és nem összebeszélés, hanem van egy baráti párunk, ők most lesznek 4 éves házasok, nyáron akarnak elkezdeni babázni, még 1 éves házasok leszünk, viszont 6 éve leszünk együtt, mi is már szeretnénk babát, és igazából pár hónap eltérés lenne a babák között, ha sikerül.
2013. jan. 3. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!