Családot, gyereket vállalni csak azért mert már benne vagyok a korban vagy mert a havernak is van már?
Ha csak más mondja, nem is igazán hittem volna, hogy ilyenek az emberek, de a környéken pont mostanában történnek pont ilyen sorozatos szülések. :) Egyik terhes lett, a rokona rögtön kedvet kapott, aztán a barátnője, aztán a rokona barátnője, aztán annak a rokona... :D Aztán a baráti körben szinte mindenki, aki párban van, kivéve engem.
Valahol meg is értem, hogy ha látja valaki az ismerősét, aki boldog kismama, meg aztán ahogy babázik, ha olyan típus, akkor ő is elkezd vágyni rá, főleg ha, ahogy írtad "benne van a korban". Én kevésbé vagyok anya típus, meg most nem is olyanok a körülményeink több szempontból sem, hogy gyereket vállaljunk, úgyhogy engem ennyire nem érintett meg ez a sorozatos kismamaság, viszont a sok lekicsinylő, lesajnáló pillantást, meg beszólást nehezen tolerálom, mikor szinte naponta kérdezik, hogy: na, nem jön még a baba, és még mindig nem a válaszom rá.
Szia! Én például eddig azt az elvet vallottam, hogy minek házasság, az csak egy darab papír, ha beütne valami akkor a sok cécó a válással stb. Úgy gondoltam, hogy gyermeket sem vállalnék előbb mint a 20-as éveim végén, mert hogy én még bizony élni szeretnék, nem akarok ekkora felelősséget vállalni stb. Aztán megismerkedtem a párommal 1 évvel ezelőtt. Sosem szerettem még senkit ennyire mint Őt, úgy érzem Vele le tudnám élni az egész életem. Ez alatt az 1 év alatt megváltozott a véleményem a házasság kérdéséről, akár holnap is hozzámennék egy szó nélkül. Van neki 1-2 gyermekes barátja, akikhez át szoktunk menni vendégségbe, ők jönnek hozzánk, és igen, sokat tud változtatni ez is a nők nézőpontján, amikor többet babázik, főleg, hogy a párom is szeretne már gyermeket. Így azt tervezzük, hogy 2-3 év múlva belevágunk a gyerekprojektbe. :) Én sem gondoltam volna,de nálam is felgyorsultak a dolgok, és nem azért mert a haverok már vállaltak gyereket, vagy mert az egyik barátnőm férjhez ment és jövőre fog szülni. De külső szemmel akár ezt is hihetik az emberek, mert ugye akad a világban bőven rosszindulat...:-)
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!