Anyám kap utánam gyerektartást 25000 ft-ot de abból én 3000ft-ot látok nem ad pénzt másra, nem vehetek ruhákat, semmit se. Meg lehet oldani hogy nekem küldjék a pénzt, vagy mit csináljak?
Kedves Kérdező!
Valahol megértelek, valahol meg nem. Egyrészt, anyukádnak valóban nem járna már a gyerektartás, hisz nem otthon élsz. Apukádra ezek szerint nem számíthatsz, hiszen nem is beszélsz vele, magától nem is fizetné, pénzt te ebből nem nagyon fogsz látni...Megértem, hogy dühítő, hogy nincs pénzed, de gondolj bele, ha nem váltak volna el a szüleid, 18 évesen különköltöztél volna, akkor sem kapnál semmit, hiszen felnőtt vagy-és elvileg önálló.
Az viszont érdekes számomra, hogy azt írod, nagyon zavar, hogy nem tudsz a párod szüleinek adni, viszont félre tudtok rakni. Ez elhiszem, hogy fontos, de a pofámról sülne le a bőr, ha nem adnék ott semmit "haza", de a bankszámlámon csücsülne a pénz. Még itthon, a saját szüleimmel sem teszem meg, hogy nem adok le a keresetemből, nem hogy másnál! Nem a zoknivásárláson kellene gondolkoznod, hanem inkább azon, hogy barátod szüleinek hogyan segíts.
És végül: kevesled a heti egy pihenőnapot? :) Ezen mosolyogtam a legtöbbet. Szerinted milyen egy munkahely? Örülni fogsz, ha lesz, és legalább 1 napod lesz pihenni...Megértem a gondjaid, de azért látom, igények is vannak bőven..
Szerintem meg ahhoz minimum kommunikálnod kéne apukáddal és keresned a társaságát és NEM azért,hogy pénzt csikarj ki belőle!
Ha olyan,mint leírtad,már tesz is rá,ki és mire költi az összeget.
Elköltöztél,éled világod a pasiddal,idáig rendben! De!!!akkor tartsd el magad,nem jössz ki anyáddal,nem tartod a kapcsolatod apáddal,de a pénz az kellene...
Dolgozni lusta vagy,mert elfáradsz,nem jut idő másra,stb...csak hát az élet ilyen,jobb ha tudod! Nem rinyálni kell,hanem szedd össze magad és keress munkát,ne apádat pumpold!
Anyukád életed végéig anyukád lesz, neki köszönheted az életed, ő adott ételt a szádba, iskoláztatott, ruházott. Apukád nem vette ki a részét, mert elváltak, de ő is a szülőd. Ez soha nem fog megváltozni. Ezért hálával tartozol nekik életed végéig.
Itt ócsárolod a saját anyukádat? Nem gondolod, hogy neki sem könnyű?
A párod szülei soha nem lesznek a vérrokonaid. Rájuk nem támaszkodhatsz.
Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.
Hát nekem soha nem fordult meg a fejemben, hogy bármiféle gyerektartás után siránkozzak. Basszus a családi pótlékot nem akarod még elkérni? az is utánad jár, csak nem az állam az apád...
Az meg, hogy külföldön "rokon" van, annak javarészt az a vége, hogy lelejmol,átver,kirúg,elad, feljelent, kizsebel....
Tudsz te annyira angolul, hogy TÉGED, OTT , ELSŐRE felvegyenek? Meg mit akarsz írni az önéletrajzodba? Hm? Tanultam eddig, munkatapasztalatom nincs, két hetet voltam a Mekiben, schluss...
Hát hajrá.. de utána ne írj ide ki hülyeségeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!