Anya miért akar mindig leitatni? 16/L
Folyton erőlteti a piálást, tegnap is az orrom alá dugta a pezsgősüveget, de nekem semmi ingerem nincs arra, hogy akár csak megkóstoljam. Látom a környezetemben, hogy az alkohol hogy teszi tönkre az emberek életét. Persze tudom, hogy egy kortytól még nem leszek alkoholista, de akkor is undorodom az alkoholtól.
Miért erőlteti?
16/L
"Egyrészt azért, mert később ha idősebb leszel lesznek olyan helyzetek ahol illik valamit inni."
Kíváncsi vagyok, felnőttként milyen helyzetekben kell tudatmódosító szereket tömegnyomásra fogyasztani.
nem hinném, h le akar itatni, egy szülőnek sem élmény részegen látni a tini lányát/fiát.
szeretné, h megkóstold, kipróbáld, tudd, h milyen. egy pohártól még nem rúgsz be, max egy kicsit oldódik a hangulat.
kóstold meg, aztán max azt mondod, h nem ízlik. csak nem fogja továbbra is erőltetni.
Az anyukád valószínűleg alkoholista. És még valószínűbb, hogy ezt a tényt nem fogadja el.
Hogy miért kínálgat? A kocsmában és a szigeten azért kínálgatják egymást az emberek, hogy kapcsolatot teremtsenek a másikkal.
Lehet, hogy te már nagykislány vagy, a barátaiddal lógsz, ő viszont szeretné, ha közelebb lennétek? És így keres utat hozzád?
Ha itt teszed fel a kérdést, akkor valószínűleg nem is lehet ezt tőle egyenesen megkérdezni? Mert akkor dühös lesz?
Jól teszed, hogy nem fogadod el a kínálást. Ez egy nagyon nagyon rossz és veszélyeztető magatartás, és semmi jópofa nincs benne.
Amit tehetsz:
Ha tudsz, beszélj vele erről. Kérdezd meg, hogy miért kínálgat. Mit gondol erről, neked ez jó?
Próbáld megértetni vele, hogy te megnőttél, és a barátaidra van most szükséged. Ha igényli a kapcsolatot veled, akkor beszéljetek meg adott időtartamú, adott tartalmú anya-lánya időtöltést, szigorúan alkohol nélkül. Ez lehet 1 óra valamikor a héten, vagy havonta egy délelőtt, a lényeg, hogy mindkettőtök jól érezze magát.
Hosszabb távon persze az lenne az ideális, ha anyu kezdene valamit az alkohol problémájával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!