"Egy nőnek gondoskodnia kell a párjáról/férjéről. " Hogyan értelmezed ezt a mondatot?
ezt a mondatot úgy értelmezem, hogy az írója szerint a nő feladata a férjéről való gondoskodás. Gondolom, ezalatt klasszikusan a hétköznapi házimunkákat, a gyermeknevelést és tán a "házastársi kötelességet" :) érti.
A véleményem viszont az, hogy egy szerelemen/szereteten/tiszteleten alapuló párkapcsolatban/házasságban az ilyesmi nem kötelesség és/vagy elvárás, ám annál inkább kölcsönös. Hogy a felek aztán hogyan osztják be egymás között a feladatokat úgy, hogy működjön és minden érintett igazságosnak érezze, arra sok variáció létezhet.
Ezt én sem értem sose, ha mondják...
Azt sem, hogy a nőnek kell összetartani a családot.
Már miért csak a nők felelőssége lenne ez? Sok férfi és sok nő (nyilván nem mindenki, mindig azzal érvel, hogy a férfi a családfő. Ha arról van szó, hogy a család szétesik vagy megmarad, mégis többnyire a nőre hárítják, hogy oldja meg. Akkor mi a csuda a családfő fogalma? Pénz kereset?
És azzal mi van, hogy jórészt egyformán keresünk?
A kérdés lényegére válaszolva én is szeretem, ha a párom gondoskodik rólam, én is szoktam róla, de olyanba nem mennék bele, hogy én gondoskodok a férfiról csak azért, mert ő a férfi és neki alanyi jogon jár ez a nőtől.
Nem tudom értelmezni: kell.
Nem kell. Semmit sem kell. Lehet.
Én sem tudom értelmezni. Nálunk inkább ez érvényesül: Egy párkapcsolatban gondoskodnunk kell egymásról.
Nálunk nincs férfi meg női szerep, csak elvégzendő feladat, megoldandó probléma.
24N
ha a nő otthon marad és nem kell dolgoznia akkor értelemszerű h ö gondoskodik a háztartásról
ha dolgozik akkor úgy korrekt ha fele fele arányban megy a dolog
a gyereknevelés mindig közös KELL hogy legyen hiszem ind a két félnek a gyereke
a család összetartása mind a két fél dolga hiszen ha az egyik nem tesz semmit sem akkor szétbomlik az életközösség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!