Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Egy nőnek gondoskodnia kell...

"Egy nőnek gondoskodnia kell a párjáról/férjéről. " Hogyan értelmezed ezt a mondatot?

Figyelt kérdés
2012. dec. 31. 15:54
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

ezt a mondatot úgy értelmezem, hogy az írója szerint a nő feladata a férjéről való gondoskodás. Gondolom, ezalatt klasszikusan a hétköznapi házimunkákat, a gyermeknevelést és tán a "házastársi kötelességet" :) érti.

A véleményem viszont az, hogy egy szerelemen/szereteten/tiszteleten alapuló párkapcsolatban/házasságban az ilyesmi nem kötelesség és/vagy elvárás, ám annál inkább kölcsönös. Hogy a felek aztán hogyan osztják be egymás között a feladatokat úgy, hogy működjön és minden érintett igazságosnak érezze, arra sok variáció létezhet.

2012. dec. 31. 19:36
 22/28 anonim ***** válasza:
Ki szerint kell és miért? Ki mondja meg, hogy kinek mit kell tennie és milyen jogon?
2012. dec. 31. 20:18
 23/28 anonim ***** válasza:
69%
De melle lottel, mert mint irtam nekem minden valasz hasznos. :)
2012. dec. 31. 21:03
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én sem értem sose, ha mondják...

Azt sem, hogy a nőnek kell összetartani a családot.

Már miért csak a nők felelőssége lenne ez? Sok férfi és sok nő (nyilván nem mindenki, mindig azzal érvel, hogy a férfi a családfő. Ha arról van szó, hogy a család szétesik vagy megmarad, mégis többnyire a nőre hárítják, hogy oldja meg. Akkor mi a csuda a családfő fogalma? Pénz kereset?

És azzal mi van, hogy jórészt egyformán keresünk?

A kérdés lényegére válaszolva én is szeretem, ha a párom gondoskodik rólam, én is szoktam róla, de olyanba nem mennék bele, hogy én gondoskodok a férfiról csak azért, mert ő a férfi és neki alanyi jogon jár ez a nőtől.

2012. dec. 31. 22:32
 25/28 anonim ***** válasza:

Nem tudom értelmezni: kell.

Nem kell. Semmit sem kell. Lehet.

2013. jan. 1. 04:27
 26/28 anonim ***** válasza:

Én sem tudom értelmezni. Nálunk inkább ez érvényesül: Egy párkapcsolatban gondoskodnunk kell egymásról.

Nálunk nincs férfi meg női szerep, csak elvégzendő feladat, megoldandó probléma.

24N

2013. jan. 1. 08:50
 27/28 anonim ***** válasza:

ha a nő otthon marad és nem kell dolgoznia akkor értelemszerű h ö gondoskodik a háztartásról

ha dolgozik akkor úgy korrekt ha fele fele arányban megy a dolog

a gyereknevelés mindig közös KELL hogy legyen hiszem ind a két félnek a gyereke

a család összetartása mind a két fél dolga hiszen ha az egyik nem tesz semmit sem akkor szétbomlik az életközösség

2013. jan. 1. 10:29
 28/28 anonim ***** válasza:
én úgy, hogy alapvetően az otthon melegét a nő jobban meg tudja teremteni, viszont a férfiaknak ugyanúgy kell gondoskodni a párjáról, ha az beteg, fáradt, vagy szimpla figyelmességből. Gondoskodni? Azt mindkét félnek kell! Legalább is az én véleményem szerint.
2013. jan. 2. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!