Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Üdv! A szüleim elváltak,...

Üdv! A szüleim elváltak, anyámmal laktam de most elegem lett a zsarolásaiból. Úgy hallottam, nagykorúnént elkérhetem mindkettejük fizetésének 20%-t míg tanulok és elköltözhetek. Ez így van? Vannak jogi lépései ennek vagy mik a lépések? Köszi: Orsi

Figyelt kérdés

2012. dec. 30. 21:58
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat hasznos és ócsároló is van.... számítottam rá. Dolgozom, de egyetem mellett diák munkát tudok csak vállalni sajnos. Havi 20-30 ezerből nem tudok megélni. Nem a pénzük kell hanem nyugalom kellene... Amíg tanulok addig jár gyerektartás... arra céloztam a 20%-al. Tanulás mellett nem tudom fenntartani magam sajnos pedig nincs semmi elvárásom. Csak egy hely kell ahol elalhatok és megfürödhetek. semmi más! Tudja mivel bánthat meg a legjobban és mivel készíthet ki és kihasználja! Az anyám volt a példaképem a legjobb barátnőm és mindenem. Életemet adtam volna érte de a válás óta és az új pasija óta már csak a bántás és a kötözködés van..... Lelkileg kikészültem mert lelkileg zsarol.... Nem tudom hogy szabaduljak :(
2012. dec. 30. 22:31
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Szabadulni egy módon tudsz: halasztasz az egyetemen, dolgozol egy évet -akár külföldön- aztán befejezed a tanulmányaidat már a szülők nélkül. Világ életben voltak akik tudtak volna tanulni, eszük lett volna hozzá, de alkoholista vagy egyéb szülők miatt esélyük sem volt rá. Csak akkoriban már a munkába állással megpecsételődött az életük. Manapság szerencsére sokkal több a lehetőség egy jobb élet megalapozására.
2012. dec. 30. 22:51
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

- hol tanulsz?

- mi tanulsz? és MILYEN EREDMÉNNYEL?

- van konkrét verbális vagy tettleges bántalmazás a családban?

Ezeket a rokontartás elbírálása során mind, mind figyelembe veszik, amik ezekre nem adsz választ, addig mi nem tudunk bármit írni az esélyeidről.

2012. dec. 31. 00:03
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Hol és mit tanulsz,hogy csak havi 20-30 ezret tudsz keresni?
2012. dec. 31. 04:06
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
ahhoz képest, hogy egyetemre jársz fogalmazni azt nem tudsz...
2012. dec. 31. 09:06
 16/21 anonim ***** válasza:
20-30 ezer plusz ösztöndíjból, koleszban meg lehet élni, onnan pedig nem kell hazajárni.
2012. dec. 31. 10:40
 17/21 A kérdező kommentje:

Széchenyi István Egyetemre járok, egészségügyi szervező.

Teljes munkaidőt nem tudok válalni a részmunka edig csak 500 ft-os orabérbe van.... és mindennap bekell járnom órára.. koleszba lehetetlen bekerülni itt mert túl sokan vannak....:s

2012. dec. 31. 10:59
 18/21 anonim ***** válasza:
Ez nem igaz az is hülye aki ilyent mondott neked.
2012. dec. 31. 11:00
 19/21 anonim ***** válasza:
Abba a pillanatba, hogy az egyik szülőtől elköltözöl már apukádnak sem kell fizetnie nem, hogy anyukádnak.
2012. dec. 31. 11:09
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha valaki jogra/orvosira jár szó nélkül általában megítéli a bíróság a rokontartást a gyakorlat szerint. A felsőoktatási intézmény, ahova te jársz, nem indokolja (az erőssége), hogy mellette ne tudj munkát vállalni.

Az, hogy nem kapsz kolit, az ugye nem indok, mivel neked lehetőséged van ingyen otthon lakni.

2012. dec. 31. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!