Szerintetek próbáljunk együtt maradni és költözzünk Angliába, vagy pedig menjünk továbbtanulni és így elveszítjük egymást? (Ez a két opció van most)
Igyekszem röviden leírni a történetet:
3 hónapja vagyunk együtt a barátnőmmel.Mindketten 20 évesek leszünk most nyáron.Én tavaly érettségiztem, (halasztottam egy évet a továbbtanulással), a barátnőm pedig 5 évesen van és idén érettségizik.
Évek óta a legjobb barátok voltunk/vagyunk tényleg minden problémával egymáshoz fordultunk akár családi, akár szerelmi, akár anyagi..szóval mindennel.Nagyon megértjük egymást, akár szavakból is, mert attól, hogy 3 hónapja vagyunk együtt, évek óta talán a legfontosabb személy voltunk egymás életében és nagyon megismertük egymás lelkét (mégha ez most eszméletlenül nyálasan is hangzik:))
Viszont most jön a továbbtanulás, ha mindketten elmegyünk biztosan elkerülünk egymástól, mivel egy városba nem tudunk menni( ezt most nem részletezem miért), és a távkapcsolat NEM megoldás.Viszont egymástól függetlenül mindketten Angliában szerettünk volna lakni.
Tényleg nem szerettem még senkit így, és ez rajta is látszik, pedig mondhatom eléggé kihasználtam eddig a lányokat, eszemben nem lett volna például megállapodni soha.Viszont vele azt sem bánnám ha pár éven belül esküvő is lenne.(és ezzel ő is így van)
Szóval a kérdésem, hogy megéri szerintetek együtt maradni, és belevágni egy ilyen nagy döntésbe, hogy kiköltözzünk együtt Angliába?Azért kérdezem, mert nem akarom elrontani/tönkretenni az életét, hogy ott rosszabb helyzetben lenne anyagilag, mintha itt maradna, és elvégezné az egyetemet és itt keresne munkát.Szerintetek melyikkel érne többet? A továbbtanulás és marad Magyarországon, vagy pedig Angliába jön?
Mindkettőnknek nyelvvizsgája van, nekem pedig család barátjai is vannak kint, akik segíthetnek kezdetben.
Köszönöm előre a válaszokat!:)
Továbbtanulás.
Emelt érettségid van, mert töri alapszakra idei évtől nem lehet jelentkezni emelt érettségi nélkül.
Nézd Kérdező, szerintem az első az ember párkapcsolata, nekem legalábbis nincs, és soha nem is volt az az állás vagy karrier, aminek alárendelném.
Persze nyilván meg kell próbálni úgy intézni a dolgokat, megtalálni azt a kompromisszumot, amikor ezek a dolgok egymás mellett működnek, és nem vagy/vagy alapon...
9-esnél a pont!
Használható szak- és nyelvtudás nélkül KÜLFÖLDRE SEHOVA!
Leirom a tortenetemet: 19 evesen megismerkedtem egy nemet sraccal, o is annyi idos volt, akibe nagyon szerelmes lettem, nekem o volt az Igazi es a mai napig is, szerintem neki is en. 19 evesen eltokeltem miutan Nemetorszagban voltam jo par hetet, h nem Magyarorszag lesz az a hely ahol elni fogok. Most nem reszleteznem h miert... Akkor meg nem volt Mo unios tagorszag igy babysitterkedes volt a lehetoseg. Idokozben felvettek a PSZF-re. Sok gondolkodas. Anyu mondta ha most nem kezdem el akkor soha, es erettsegivel nem fogok sokra menni, es ha visszajovok vmi miert Mo-ra akkor is csak erettsegim marad. Elkezdtem a fosulit nem nagy kedvvel. Nemet parkapcsolatomnak annyi volt tavkapcsolat, tul fiatalok voltunk stb. Bizonyos szempontbol nem bantam meg, elvegeztem a PSZF-et nagyon jo eredmenneyl majd masoddiplomaztam a jogon, Malevnal dolgozva, bejartam a vilagot. Eljutottam Ausztraliaba 25 evesen, es az orszag magaval ragadott, egy evre ra visszajottem es az az erzesem volt h hazajottem. Majd megint odahaza es ugyanabban az evre ket eves visa-val vissza, h majd meglatjuk, ennek 11 eve volt azota is itt elek es azota ausztral allampolgar lettem. Ha anno nem vegzem el a PSZF-et ma nem lennek itt, mert erre kertem meg a letelepedesit. Karriert futottam be egy multinal a penzugyi es szamviteli osztalyt vezetem, ceges kocsi, laptop, telo etc, ferjem itt ismertem meg, van egy kislanyom is. A nemet ex-emet sosem felejtettem el, par eve megtalalt a linkedin-en, es beszeltunk, es akkor derult ki, h o is nagyon szeretett, csak nem birta a tavkapcsolatot. Addigra mind a kettonknek csaladja lett a vilag ket vegleteben, de az elmenyek amik megvoltak 19 evesen mai nap is ugyanugy elnek bennem. H mi lett volna a jobb??? ki tudja... elfogadom h ezt hozta az elet. A sors ironiaja, h amikor o osszeveszett a baratnojevel visszautaoztt Mo-ra, Zamardira, ahol megismerkedtunk, hatha ramtalal, de en akkor mar itt Ausztraliaban eltem. es akkor meg singli voltam, keresve a parom. Ha tudtam volna...
Egyebkent tapasztalatbol irom a kezdet budos nehez kulfoldon. en ket diplomaval jo egy fel evig felszolgaltam rendezvenyeken, allofogadasokon, es szivbol utaltam. Minden este sirtam h haza akarok menni., Baratok, volt Maleves kollegak tartottak bennem a lelket. Megismerkedtem egy itteni sraccal akivel jo baratok lettunk o egy ugynoknel dolgozott o jutatott be az elso irodai melora, es innen kezdodott minden. Szep lassan a letra aljarol ko kemeny munkaval dolgoztam fel magam. A kulonbseg az volt Mo-al szemben, h itt kitarto szorgalommal es munkaval elobbre lehetett jutni es 3.5 ev utran mig Mo-n helyben topogtam, itt osztalyvezeto lettem...
en azt mondom, ha felvettek az egyetemre /fosuli kezdjetek el. Fiatalok vagytok meg. Sokan mentek kulfoldre majd vissza haza, mert kulfoldon sem minden ok. Mas kultura, baratok csalad tavol. Mindent amit eddig felepitettel a nullarol kell kezdeni. Lehet h neked majd tetszik, de baratnodnek majd nem vagy epen forditva. es igy is meg tud romlani egy kapcsolat. Igaz egyutt menve nem vagytok egyedul, de en sokszor sirtam a maganytol. Most mar igy utolag jo, de nem mindig volt ilyen rozsas a dolog. Arra is kell gondolni, pl en sokaig voltam depresszios mikor a kislanyom szuletett, ugyanis, se gyes es gyed nincs, fizetetlen szulesi van es ha hiteled van nincs az a luxus h haztartasbeli legyek. visszamentem dolgozni. a lanyom 2009-ben szuletett es kb ez ev 2012 kozepetol erzem magam ugy erzelmileg normalisan. meg talan most is megingok, de sokkal stabilabb vagyok mint voltam.
Ahogy az eddigi válaszolók leírták, mindenképpen szükségetek van arra, hogy továbbtanuljatok, akár szakmát, akár egyetemen. Ha nem is egy városba mentek, ez a 3 év, vagy 5 év nem a világ vége. Tudnátok, hogy a távkapcsolatotok nem örökké tartana, hanem csak fixen X évig és ha elég erős a szerelmetek, kibírja.
A másik dolog. Írtad, hogy sehogy nem tudnátok egy városba menni. Most ha ennek az az oka, hogy nem egy dolog érdekel titeket, akkor biztathatlak azzal, hoy sok egyetemnek elég széles a kínálata. Én kettőnek a nyílt napján vettem részt régen, a Kaposvári Egyetemén és a Pannon egyetemén. A Kaposvári egyetemen lehetsz pl. művész, színész és emellett csomó agrár ipari szak is van, sőt még pedagógus is lehetsz, a Pannonon lehetsz mérnök, gazdaságtudományi szakember, bölcsész, és ha más egyetemeket nézel meg, szerintem az eltérő érdeklődési kör sehol nem akadály. Ha csak ez az oka, akkor nézzetek utána közösen az egyetemeknek és válasszátok ki azt, ami mindkettőtöknek a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!