Mennyire bonyolódtok bele a párotok családi zűrzavarjaiba?
Anyósommal viszonylag jól kijövünk, persze a távolság azért sokat segít :) Sajnos a sógornőmmel nagyon elégedetlen, aki tény, hogy nem egy tökély, de szeretik egymást anyósom fiával és bár régebben a sógorom nagyon hallgatott az anyjára, mostanában a sógornőm osztja a lapot náluk (a sógoromra amúgy ráfér de egyébként a lány a sógorommal ellentétben diplomás, jól keres, a szülei segítettek munkát találni a sógoromnak is)
Anyósomnak ez nem tetszik és beszólogat a sógornőmnek pl most karácsonykor is meg a férjemnek és nekem is panaszkodik, hogy a sógornőm "elvitte " az ő kisebbik fiát Pestre és a sógornőmék hogy belenyomulnak a fiatalok életébe és hogy ígéretével ellentétben nem fog beszállni a lakásukba, ha nem csak a sógormom egyedül veszi, stb.
Szerintem ez végtelenül rossz taktika a részéről, mert ha elüldözi a lányt, a saját fia utálja meg, és ha meg együtt maradnak, úgyis a lány döntéseit fogja követni ill. pártolni, pláne ha ilen fontos döntésekben mint lakáskérdés, a lány szülei és a lány is feltétel nélkül a sógorom mellett állnak, a saját anya meg húzgálja a mézes madzagot.
Ezt jóindulatból megmondtam neki, hogy szerintem inkább próbáljon kijönni a lánnyal, mert hiába zavarja, hogy esetleg rátermett a csaj, a sógorom az ilyen erősebb személyiségekhez vonzódik, másrészt meg hát vegye észre, hogy innentől nem hallgat rá a sógorom, hanem a szerelmére, akivel 4 éve együtt vannak és most költöztek össze.
Holnap megyünk hozzájuk, és ahogy hallottam a férjemtől, most meg rám orrol, hogy nincs igazam stb és őt senki nem érti meg és de jó lenne ha szakítanának, mert a lány csak kihasználja stb.(tény, hogy amíg tanult a lány, addig egy évig a lány nagymamájánál laktak és a kaját a sógorom állta meg az egéyb költségeket, de mióta lediplomázott a lány, kb másfélszer annyit keres és egy így is lesz már évtizedekig, ezt is elmondtam anyósomnak, hogy ne számolgassa már a fiatalok pénzét, meg ne szólogasson be nekik, hogy ne járjanak vásárolgatni)
Mit csináljak holnap? Van értelme újra elmagyarázni vagy hagyjam a fenébe, hogy most már rám is fújjon?
Ha látsz rá esélyt, hogy megértse, mit akarsz mondani, akkor magyarázd el, de fiús anyáról beszélünk, szóval valószínűleg felesleges törnöd magad. Majd lenyugszik.
Az ilyenekbe meg - a jó viszony fenntartása miatt - célszerű lehetőleg nem belefolyni, ha nem muszáj.
Anyósod hibbant. Elvitte a fiát a boszorka?
Ez az élet rendje. Én nem akarnék olyan pasit, aki velem van, de az anyja irányítja. Tessék tudomásul venni az anyósnak, hogy a fia felnőtt, és saját családja van, és az az első.
Szerintem ne folyj ebbe jobban bele. Elmondtad a véleményedet, talán ezt sem kellett volna. Bizonyos helyzetekben jobb csak csöndben bólogatni. Elmondhatod, hogy szerinted aranyos lány, vagy hogy a fia nagyon szereti, nem használja ki a lány, stb. De ne adj tanácsot arra vonatkozóan, hogy mit hogyan csináljon a drága mama, mert az csak bonyodalmat szül!
Ne magyarázz meg neki semmit, ne szállj vitába, hagyd rá! Nem a te dolgod megoldani az ő konfliktusukat!
hát most már én is sajnálom, hogy próbáltam javítani a helyzetet közöttük, csak egy kicsit attól is tartok, hogy így a figyelme megoszlik a két fia között, de ha a másik menyét elmarja és a sógorom meg a lányt választja, akkor meg az én férjemre is ráakaszkodik, még jobban, így is sokszor túlzottan exponálja magát...
Kár volt egyáltalán tanácsot adnom, dehát ő kezdte el a témát én csak annyit mondtam, höogy ne ossza be a pénzüket és hogy a fia nagyon szereti azt a lányt és csak rá hallgat, ezért kár ellene menni.
ja és anno a saját anyósát utálta, mert az túlzottan beleszólt mindenbe. A múltkor a férjem mondta neki, hogy ő vajon mennyire örült volna a sok kéretlen tanácsnak anno az anyósától? De erre az anyósom rávágta, hogy az más, mert az ő anyósa hülye.
Elmagyarázáshoz nem tudok nekifogjak-e, mert ha egyszer kitalál valamit, akkor ahhoz a verzióhoz foggal-körömmel ragaszkodik.
Csak azt nem értem, hogy van egy legkisebb lánya is, őt meg teljesen szabadjára engedi, csak a fiai vannak ennyire ajnározva.
Hogy lehet, hogy a lánya meg azt csinál, amit akar?
nah, lement a nap, kisebb durcizás volt csak meg én is inkább kerültem a témát, de mosantól tuti nem adok tanácsot, hiába kéri, mert csak a a saját verzióját akarja visszahallani, minden más hülyeség. Innentől úgy neveli a 3 gyerekét és 3 menyét-vejét ahogy akarja, és ha rosszul jön ki velük, az ő dolga, nem nekem kell összetartani a családot, neki kell néha engedni(,mint ahogy a legkisebb gyereknek a lányának enged is folyton mindenben.)
Köszi a hsz-eket
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!