Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi tennétek a helyemben ilyen...

Mi tennétek a helyemben ilyen szülőkkel? 18 vagyok, de még mindig irányítanak, várjak?

Figyelt kérdés

Nem is arról van szó, hogy 18 évet betöltöttem, mert ugyanilyen voltam 2 éve is. Szerintem elég felnőttesen, komolyan gondolkodok. Tudom mi a dolgom, jól tanulok, vannak álmaim, teszek is értük. (orvosira készülök). Van egy srác akivel alakul valami, de a szüleim ellene vannak,szerintük most a tanulásra, érettségire kell teljes mértékben koncentráljak. Amit meg is teszek. De emellett azért lehet(ne már) saját életem. Azt hiszem eddig is sokat vártam. Bár véletlen alakult így, hogy eddig nem érdekelt annyira senki, hogy kapcsolat legyen belőle. De vele most szeretném. A szüleim viszont ellenzik, tiltják. Ők tartanak el, félek, nagyon önfejűek, szigorúak, nem akarok velük ujjat húzni. Sem elköltözni, munkát keresni, mivel mást akarok az élettől, próbálok hosszú távra gondolkodni, bár most elég nehéz. Nem értem miért keserítik meg a boldogságomat.

Mit csinálnátok a helyemben? Várjam míg míg egyetemet kezdek és elköltözhetek? (másik városban lesz a suli) Találkozzak most titokban vele? 18 évesen komolyan legyek ilyen dedós?

2012. dec. 28. 14:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

" Csak ma hiszi azt minden fiatal, hogy 18 évesen már kell szexelni." Ezt te sem gondoltad komolyan ugye...? Vagy szerinted az a normális, ha előbb elvégzi az egyetemet (~10 év), majd dolgozik, mert utána ugye az a fontos, hogy saját lábra kell állni, és akkor utána talán jöhet a kapcsolat, úgy 35-40 éves kora körül? Szép életed lehet neked is, meg a gyerekeidnek is biztos az lesz.

Kérdező! Próbálj meg a szüleiddel beszélni, meg kell győzni őket arról, hogy elég felelősségteljes vagy, és neked is célod bekerülni az orvosira, emellett viszont szeretnéd jól is érezni magad, a szabadidődben szeretnél a kedveseddel lenni, együtt kikapcsolódni. 18 évesen ez már teljesen természetes. Ha továbbra is ellenzik és tiltják (ami szerintem szánalmas dolog egy szülőtől, pláne ha felnőtt gyerekről beszélünk), akkor marad a titokban találkozás. Nekem nem ellenezték a kapcsolatomat, viszont 17 voltam, mikor összejöttünk, és az ottalvást még meg sem mertem említeni nekik. A barátnőmnél viszont előtte is rendszeresen ottaludtam. A sztori maradt, "megyek Marikához", csak már Pistikéhez mentem. Néhány hónap múlva ezt is megbeszéltük, és már hivatalosan is mehettem a barátomhoz.

2012. dec. 28. 15:36
 12/12 anonim ***** válasza:

nem feltétlenül egyenes dolog, de ilyenkor a szülőknek kell puncsolni, és nem magadat fényezni.

tehát pl: anya, apa, nagyon jól neveltetek engem, hiszen vannak céljaim, segítettetek a tanulásban, mindent megadtatok, most engedjétek, h megmutassam, h nem volt hiábavaló a nevelés. szeretnék néha találkozni egy fiúval, fiatal vagyok, ilyenkor a legszebb szerelmesnek lenni, ne vegyétek el tőlem ezt az élményt. ígérem, h ezek után sem fogok nektek csalódást okozni, de már eljutottam abba a korba, amikor kell egy kis magánélet a családon kívül is.

2012. dec. 28. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!