Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet kérni a bíróságon, hogy...

Lehet kérni a bíróságon, hogy a fix gyerektartást százalékosra változtassák?

Figyelt kérdés
Jelenleg fix összeget fizetek a lányom után, ami elég megterhelő, mivel messze lakom tőlük, és ezen felül én állom a láthatás és a kapcsolattartás költségeit, ami szintén húzós összegekbe kerül. Amikor munkanélküli voltam, akkor is ezt az összeget kellett kifizetnem, és ez a kapcsolattartás rovására megy, mert így (jó esetben) 2-3 havonta van lehetőségem meglátogatni a gyermekem. Nincsenek megélhetési gondjaik, mert most is az volt a legnagyobb gondja az anyjának, hogy vegyen-e egy TV-t is a 4 éves gyereknek karácsonyra. De amikor azt állította, hogy nincs pénzük, akkor küldtem többet, ill. magam megvettem ezt-azt a gyerektartáson felül. Nem tudom, annak idején miért fix összeget ítéltek meg, de jobb lenne, ha a fizetésem bizonyos százalékát kéne adnom, így maradna a gyakoribb kapcsolattartásra is pénzem. Már korábban írtam ki kérdést ez ügyben: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2012. dec. 28. 13:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nem, a lathatasra jogosult kell hogy állja a költségeket.
2013. jan. 2. 09:38
 12/21 anonim ***** válasza:
Mások azért fizetnek kevesebbet, mert megszegték a bírósági végzést. Hallottam már olyat, hogy 5000 (ötezer) forintot adott egy hónapban, holott nyilván nem ennyit ítélt meg a bíróság. A feleség meg nem merte megvétózni, mert csóró, tehát a pasi sakkban tartja.
2013. jan. 2. 09:46
 13/21 A kérdező kommentje:
Akkor úgy látom, ez a helyzet nem nagyon változtatható :( Az anyja nagylelkűen felajánlotta, hogy akkor Skype-oljunk, de azért az együttlétet az korántsem helyettesíti. Talán majd egyszer keresek annyit, hogy a láthatás ne okozzon gondot.
2013. jan. 2. 13:36
 14/21 anonim ***** válasza:
22%

Kedves kérdező!

Ha nem írod oda,hogy kislány akkor azt hittem volna , hogy az exem vagy kivéve azt hogy gyerektartáson felül ő venne bármit is.

Nagyon önző vagy! A saját gyermekedtől sajnálod a pénzt amit arra adsz, hogy a megélhetésben segíts.Mit gondolsz az óvoda és a ruha stb ingyen van? Azt gondolod abból a 20ezerből mindenre telik? Egy téli overál 5-7ezer ft! Gondolkozz már .

Ugyan mi közöd van neked ahhoz , hogy neki milyen anyagi helyzete van?

Már ne haragudj de ha gyermeket vállaltál akkor biztosítsd is a megélhetésének a felét.

Soha ne sajnáld a gyerektől a pénzt ahhoz ,hogy neki meglegyen mindene mert ezt idővel megérzi ....

2013. jan. 7. 16:50
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Jah még annyi , hogy..

Miért vinné el félútig? Menj te érte.

Miért ne lehetne tv-je? Sajnálod ?

2013. jan. 7. 17:04
 16/21 A kérdező kommentje:
Utolsó két hozzászóló: már vártam az ilyen kommenteket... Talán nem is olvastátok végig, amit írtam. Nem sajnálom a pénzt a gyerekemtől, csak épp nem látjuk egymást, ezen szeretnék változtatni. A gyereknek mindene megvan, nem éhezik, szép ruhái vannak. Ezek szerint fontosabb a TV, mint hogy láthassa a saját apját? Értem, szóval akkor ti is ideális anyák vagytok... Vszínű az én exem is így gondolkodik, így aztán nem is lesz sose változás, én meg vagyok a szemét, mert elhagytam a gyerekem. Az már senkit nem érdekel, hogy én szeretném látni, minél többet vele lenni, de anyagi okból ez egyelőre lehetetlen. De persze, a saját tv a 4 évesnek sokkkkal fontosabb. Köszönöm!
2013. jan. 9. 12:21
 17/21 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó, köszönöm a védelmezést :) Sajnos kénytelen leszek bele törődni ebbe a helyzetbe, és reménykedem, hogy ennél legalább nem lesz rosszabb. Kérdeztem ügyvédet, de ő sem kecsegetett semmi jóval, max. százalékosra át tudnánk változtatni az ítéletet, de ezzel még várok, mert ha végre találnék olyan munkát, ahol nem minimálbért adnak, akkor úgyis ezt az összeget kéne fizetnem, ill. akkor már nem is lenne ez probléma.
2013. jan. 10. 08:32
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Kedves ......

Te hànyingert kapsz az ilyen anyàktòl ? Látod még jò, hogy nem vagyunk egyformák mert ilyen "ember" miatt mint te kedves...nem áldoznák annyit hogy rosszul érezzem magam :-D

Mi lenne ha nem kapnák? Képzeld nem kapok és nem roskadok bele .

A véleményem akkor se változik akármilyen arogáns vagy :-)

Míg te mèrgelődsz én mosolygok. :-)

Ez van szokjad.Ilyen az élet :-)

2013. jan. 10. 22:08
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

A kedves jelzőt azért írtam oda , mert nem tudtam hogyan szólítsam meg az illetőt :) Jajj...

Amúgy remek , hogy itt "bántjuk" egymást szavakkal , pedig lehet annyi tapasztalatunk van ilyen téren, hogy jó tanácsokat is tudnánk egymásnak adni.

Nem igaz..Nem örülök mások kárán, csak sok minden igazságtalan.

Leírtam a véleményem, és mivel itt többen beleszólnak abból kialakul a félreértés és esetleges vita.

2013. jan. 11. 12:03
 20/21 A kérdező kommentje:
Én most akkor totál elvesztettem a fonalat... Mind1.
2013. jan. 11. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!