Megpróbálom megkedvelni a tesóm párját, de nem megy. Úgy látom nem a jó irányba viszi el, és én féltem. Mit tegyek, hogy legalább elviseljem?
Testvéredet rendesen megszédítette a pasi. Ez többnyire így alakul. Mindenki látja mit kellene tennie, de ő azért sem fog úgy cselekedni. Minél jobban tiltjátok annál jobban nem törődik a véleményetekkel. Ha támadóan léptek fel tesóddal szemben nagyon rosszul fog esni neki és elképzelhető hogy úgy érzi, mindenki ellene van, és a barátja az egyetlen aki megérti őt, és nem bántja.
Ha testvéred szemszögéből nézzük akkor meg itt az életében a férfi, akire már régóta várt ( ha még ezelőtt nem is ezt mondta) és örül hogy van mellette valaki. Szüksége van egy kis szabadságra, és ha jól értelmeztem ti még ott éltek a szüleitekkel ezért egyetlen megoldás ha tényleg kettesben akarnak maradni hogyha elmennek otthonról.
Senki nem várja el tőled hogy megkedvelt a pasit. Ha az első pillanattól ellenszenves akkor azon ha nagyon akarsz sem tudsz változtatni. Nem tudom tesóddal mennyire vagytok szoros kapcsolatban, tehát mindent elmondtok egymásnak, vagy csak elmentek egymás mellett sokszor észre sem véve a másikat, de ha te beszélnél vele (nem kiabálva, üvöltözve, szép normális hangnemben, hogy érezze hogy érdekel az élete, és tényleg csak segíteni szeretnél azzal hogy elmondod a véleményed kettejük kapcsolatáról) talán megérti. Amiket leírtál szerintem a gyűrű lenne a kisebbik gond, mert azt még vissza lehet csinálni. Csak nehogy megajándékozza a családot egy babával. És azért a családot, mert a pasi viselkedéséből az jön le, hogy képes lenne otthagyni tesódat. Mindenképpen beszélj vele te elsőnek, finoman vezesd fel mit szeretnél neki elmondani, mondd el te hogy gondolod, és gondolja át hogy viselkedik veletek. Ha végül mégiscsak szakítanak, akkor egyedül rátok számíthat. Tesód egyébként hány éves?
Nos, apád az, aki kiabál otthon, és a testvéreddel. Írod, hogy abból adódik, hogy régimódi. De ugye az régen volt, most nem helyénvaló az ő viselkedése. A tesód barátja a maga módján (cinikusan, ahogy fogalmazott az első) ennek ellenáll, szerintem nagyon helyesen. Ő az, aki az értelmetlen korlátozások ellen pozitívan cselekszik, míg az apád aki agresszívan lép fel.
Te látod rosszul, mert te a szüleid (apád) "jó" gyereke vagy, a véredbe ivódott az értékrendjük, az van, amit ők mondanak. Nos, a világ nem éppen úgy működik...
Ja, gondolom ha telefonálnának, mikor épp sokáig kimaradnak, akkor a telefonba kapnák a balhét. Én megértem, hogy inkább jól érzik magukat helyette.
Figyelj, ennyiből én nem látok semmi rosszat.Kicsit túl van bonyolítva az egész.
Kicsit érthetetlen is, amiket írsz.Nem derül ki számomra, hogy mi a konkrét baj?
Hány éves a tesód, te hány éves vagy?
Ezt azért kérdezem, mert ha felnőtt emberek vagytok, akkor nem is csodálom, ha a tesódnak kicsit sok, amit műveltek. nekem nagyon nyomasztó lenne, ha felnőtt létemre minden lépésemről be kellene számolnom, s egy idő után én is kiakadnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!