Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megpróbálom megkedvelni a...

Megpróbálom megkedvelni a tesóm párját, de nem megy. Úgy látom nem a jó irányba viszi el, és én féltem. Mit tegyek, hogy legalább elviseljem?

Figyelt kérdés
Tesóm évekig azt szajkózta neki nem kell pasi, erre most megismerte a párját és szinte észét vesztette.Azt hittem elszáll a rózsaszínű köd..de ez tartósabb mint hittem.Ha megjelenik az ürge, se lát se hall..és szerintem ő ezt ki is használja.Egyszerűen nem tud neki nemet mondani, de hát hogy is tenné, mikor egyszer anyukám és előttem is azt mondta neki akkor többet nem jövök.Nemrég is az ónos, csúszós úton kellett menni a boltba, amit mi mondtunk, hogy már bezárt, de nem nekik menni kell majonézért. Tesóm nekünk azt mondta nem akar menni, de neki nem mondja. Ha elmennek valahová,jól elidőznek, de egy telefont nem ejtenek, pedig apukám (régimódi lévén) mindig balhézik ha sokáig odavan..és nem szól. Ezt ők is tudják..és itt a lényeg úgy érzem "kedves sógor" szinte direkt provokál, a valamelyik nap is elmentek és kifelé menet mondja "nemsokára jövünk"..a nem sok..nekik 9 óra múlva telt le..de már akkor tudtam hogy nem hamar jönnek abból ahogy mondta. Volt már arra is példa hogy miután hasonló nem sok időt töltöttek el megérkezve megkérdezi, "na volt kiabálás?" Azt gondolom, ha tudja hogy ebből balhé van..és szereti a tesóm, akkor próbáljon meg eszerint cselekedni, és ha valamiért tovább maradnak legalább telefonálni..és nem úgy hazajönni mintha két percre szaladtak volna el valahova.Pedig már többször el lett monda (csak a tesómnak hogy figyeljen az időre, de semmi változás) Ilyenkor én persze mindig kiakadok, és néha nem tudom megállni hogy hangot ne adjak ennek, akkor persze én vagyok aki ellenük van..és magamra maradok..(persze anyukám is hasonlóképp vélekedik, de ilyenkor ő is ellenem fordul és azt hajtogatja, hogy el akarom űzni a tesóm párját, akkor nem lesz senkije magára marad..(ja persze én is egyedülálló vagyok, de az senkit nem érdekel..és mégis megvagyok)Ja ilyenkor jön az féltékeny vagyok..vagy el akarom űzni..nem vagyok féltékeny és nem elűzni akarok, csak azt hogy vegye figyelembe azt ,hogy a tesómnak abból ha kimaradozik, otthon balhé is lehet..és ezt tartsa szem előtt..és néha hagyja az ő akaratát is érvényesülni, ne mindig a sajátját. Mert úgy érzem teljesen ő diktál, és ha nem az van akkor meg van sértődve..meg ki tudja lehet megint azzal fenyegetőzik hogy nem jön..ez nem megoldás.Ha most nem egyenlő felek, akkor később se lesznek azok.Előre félek attól, hogy előbb- utóbb gyűrűvel állnak haza. Amennyire ő irányít, nem sok esély van rá hogy mi sokat találkozzunk, ha elveszi. Szinte minden lépését irányítja.Vagy én látom rosszul?
2012. dec. 28. 09:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi idős a testvéred? Valahogy úgy veszem ki az írásodból, hogy már bőven nagykorú, mégis a családod, főleg apukád minden erejével igyekszik otthon tartani. Örülni kéne, hogy van párja, és nem kell ráakaszkodni a huszonéves fiatalokra. Ha menni akarnak, hagy menjenek. Gondolom nem telefonálnak haza, hogy késnek, mert van jobb dolguk is, vagy el is feledkeznek róla, hiszen számukra csak úgy repül az idő. De sértődés helyett esetleg ti is telefonálhattok, hogy jól vannak e, ha már ennyire ideges a család. A pasi az írásból ítélve talán kicsit cinikus lehet, de neki ez a reakciója a túlféltésre, túlaggódásra. Jobb, mintha megsértődne, esetleg kihátrálna a kapcsolatból, mondván nem kezd olyan lánnyal, akit ennyire irányítani akarnának a szülei. Az, hogy egy kicsit poénra veszi az apukád aggódását, jól tükrözi, hogy valóban kissé nevetséges, hogy a huszonéves nővéred, ne menjen el ide-oda a párjával, illetve minden lépéséről beszámoljon. Van bármi, a pasival kapcsolatban, ami egyértelműen rőssz hatással lenne a nővéredre?? Én amikor elöszőr láttam a kérdést, kb. azt hittem egy bűnözővel jött össze, aztán végig olvastam és láttam, szó sincs erről. Te talán még egy kicsit irígy is vagy, mert a tesódnak végre lett egy párkapcsolata, akivel boldog, talán eljegyzés is lesz, neked meg nincs senkid. Megjegyzem ilyen vaskalapos apa mellett nehéz is lehet kapcsolatot kialakítani.
2012. dec. 28. 10:03
 2/6 anonim ***** válasza:
66%

Testvéredet rendesen megszédítette a pasi. Ez többnyire így alakul. Mindenki látja mit kellene tennie, de ő azért sem fog úgy cselekedni. Minél jobban tiltjátok annál jobban nem törődik a véleményetekkel. Ha támadóan léptek fel tesóddal szemben nagyon rosszul fog esni neki és elképzelhető hogy úgy érzi, mindenki ellene van, és a barátja az egyetlen aki megérti őt, és nem bántja.

Ha testvéred szemszögéből nézzük akkor meg itt az életében a férfi, akire már régóta várt ( ha még ezelőtt nem is ezt mondta) és örül hogy van mellette valaki. Szüksége van egy kis szabadságra, és ha jól értelmeztem ti még ott éltek a szüleitekkel ezért egyetlen megoldás ha tényleg kettesben akarnak maradni hogyha elmennek otthonról.

Senki nem várja el tőled hogy megkedvelt a pasit. Ha az első pillanattól ellenszenves akkor azon ha nagyon akarsz sem tudsz változtatni. Nem tudom tesóddal mennyire vagytok szoros kapcsolatban, tehát mindent elmondtok egymásnak, vagy csak elmentek egymás mellett sokszor észre sem véve a másikat, de ha te beszélnél vele (nem kiabálva, üvöltözve, szép normális hangnemben, hogy érezze hogy érdekel az élete, és tényleg csak segíteni szeretnél azzal hogy elmondod a véleményed kettejük kapcsolatáról) talán megérti. Amiket leírtál szerintem a gyűrű lenne a kisebbik gond, mert azt még vissza lehet csinálni. Csak nehogy megajándékozza a családot egy babával. És azért a családot, mert a pasi viselkedéséből az jön le, hogy képes lenne otthagyni tesódat. Mindenképpen beszélj vele te elsőnek, finoman vezesd fel mit szeretnél neki elmondani, mondd el te hogy gondolod, és gondolja át hogy viselkedik veletek. Ha végül mégiscsak szakítanak, akkor egyedül rátok számíthat. Tesód egyébként hány éves?

2012. dec. 28. 10:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nos, apád az, aki kiabál otthon, és a testvéreddel. Írod, hogy abból adódik, hogy régimódi. De ugye az régen volt, most nem helyénvaló az ő viselkedése. A tesód barátja a maga módján (cinikusan, ahogy fogalmazott az első) ennek ellenáll, szerintem nagyon helyesen. Ő az, aki az értelmetlen korlátozások ellen pozitívan cselekszik, míg az apád aki agresszívan lép fel.

Te látod rosszul, mert te a szüleid (apád) "jó" gyereke vagy, a véredbe ivódott az értékrendjük, az van, amit ők mondanak. Nos, a világ nem éppen úgy működik...

Ja, gondolom ha telefonálnának, mikor épp sokáig kimaradnak, akkor a telefonba kapnák a balhét. Én megértem, hogy inkább jól érzik magukat helyette.

2012. dec. 28. 12:14
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.:) Ha esetleg mi telefonálnánk, na akkor lenne csak balhé..hogy ellenőrizzük őket.. Ez se volt jó megoldás.. volt amikor már otthon nézte meg az sms-t (mert inkább azt írtam ne legyen ciki hogy rátelefonálok). A pasi cinikus viselkedése csak felém irányul..rajtam éli ki, szüleimnek hízeleg. Talán ezért is esik olyan nehezemre megkedvelni őt. Tudja, hogy nem könnyű vaskalapos apuval, de őt ez nem érdekli lelépnek az ő tudta nélkül..és nekem kell megemlíteni ha kérdezi hol vannak..aminek persze nem örül..és még jobban haragra gerjed.. de ezt is szinte mindig eljátsszák..nem engedélyt kellene kérni csak megemlíteni hogy ide-vagy oda megy..de erre se képesek..inkább szó nélkül lelépnek..és rám hagyják ezt a feladatot…és ezért bosszantó mikor visszajönnek és a pasi megkérdezi tőlem..(tudja hogy nekem kellett közölni, hogy hol vannak) „hogy volt kiabálás” persze mire hazaérnek mi (anyukám és én lenyugtatjuk apukámat) Tehát nekik nem pattog..csak mi hallgatjuk..de ezért szoktuk mondani..ne feszítsék a húrt..mert előbb utóbb ők is kapnak szemtől szembe..A pasival kapcsolatban, ami szintén nem tetszik, hogy rendszeresen eltűri, hogy a tesóm fizessen ( bevásárláskor, belépőket stb.)? De az a baj, hogy mindezekről nem lehet a tesómmal beszélni, mert neki a pasi SZENT ÉS SÉRTHETELEN..:( Így nehéz bármit is mondani neki..csak félek, mert annyira a hatása alá került, hogy ha próbálunk vele ezekről beszélni..megsértődik, napokig nem szól hozzánk. Nem lehet neki semmit mondani, mert ő azt támadásnak veszi. Pedig nem tiltjuk, csak azt szeretnénk ha ő is látna dolgokat, amiket eddig ő sem tartott másban jónak, sőt!!!..félek hogy ezeket a tulajdonságait későn veszi észre..
2012. dec. 28. 13:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Figyelj, ennyiből én nem látok semmi rosszat.Kicsit túl van bonyolítva az egész.

Kicsit érthetetlen is, amiket írsz.Nem derül ki számomra, hogy mi a konkrét baj?

Hány éves a tesód, te hány éves vagy?

Ezt azért kérdezem, mert ha felnőtt emberek vagytok, akkor nem is csodálom, ha a tesódnak kicsit sok, amit műveltek. nekem nagyon nyomasztó lenne, ha felnőtt létemre minden lépésemről be kellene számolnom, s egy idő után én is kiakadnék.

2012. dec. 28. 13:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Te szánalmas véglény nem érteni amit pofázol na húzz a faszba.
2014. jan. 14. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!