Maradjak vagy költözzek? Borzasztó helyzetben vagyok. Megpróbálom röviden összefoglalni a problémámat:
Van egy kb.17 M.Ft-os házunk,párommal,gyerekeinkkel és anyámmal lakunk együtt.Rengeteg adósságunk van,annyi hogy ha eladnánk a házat kb 4-5 millió maradna.Anyám nevén van a ház de ő eladni nem akarja(azt mondja nem tud ennyi pénzből hová menni,ami talán igaz de neki semmilyen megoldás nem tetszik,nem hajlandó erről beszélni se!).Az a baj,hogy ha nem adjuk el most akkor pár év múlva sokkal rosszabb lesz a helyzet.Lassan minden közművet kikapcsolnak.Ezért fizettem és fizessek továbbra is száz ezreket?Legszívesebben itthagynám az egész kócerájt(lenne hová mennem)de sajnálom anyámat.Mit kezdene?(azért azt le kell írnom,hogy borzalmas természetű és több mint a fele adósságról ő tehet)
Hagyjam itt?És vele együtt a házat is amire több milliót költöttem?!
Szerintem igen, menj, hiszen azt írod, lenne hová.
Ha anyukád látja, hogy egyedül nem tudja fenntartani, akkor rögtön máshogy fog állni az eladáshoz...
Ha nem, akkor majd ő bizonyára fenntartja egyedül.
Szerintem a következőt kellene tennetek:A házra végülis ahogy mondtad te költöttél több milliót,nem anyukád.S bár az ő nevén van a ház,de nem ő fizeti a dolgokat,úgy gondolom,teljesen jogosan kérheted azt tőle,hogy adjátok el a házat.És mivel az adósságok többb mint felét anyukád csinálta,azt is megtehetnéd,hogy azt mondod neki:Amit te csináltál,azt fizesd ki te,ami pedig az én hibámból jött,azt én elintézem.
Nem kell otthagynod anyukád,ha elmész onnan,egyszerűen csak hagyod,hogy helyrehozza a károkat,amiket csinált.
Persze anyukád,meg minden,de neked a családodra is gondolnod kell,és főleg arra,hogy a ti problémáitokat ne a gyerekek szenvedjék el.És attól,mert többet anyuddal élsz,az nem azt jelenti h magári is kell hagynod őt.Segíthedet is.Nem pénzügyileg,hanem érzelmileg.
Úgy gondolom,hogy ha értelmes felnőtt,akkor ő is belátja,hogy nem mehetnek így tovább a dolgok.
És ha nem akar róla beszélni,akkor is mondd meg neki,hogy:Anyu erről a problémáról igenis beszélnünk kell,mert magától nem fog megoldódni.És ha netán arra kényszerülünk,hogy mással kell együtt élned/élnünk akkor vegyél erőt magadon,és alkalmazkodj másokhoz.
Hát ennyi lenne.Nem voltam a te helyzetedben,ezért tényleg nem, tudom mit érzehetsz most,de nagyon remélem hogy tudtam segíteni,és megoldódik a problémád.
sok sikert :-)
13:20-as vagyok: *attól mert nem anyuddal élsz* szóval a nem kimaradt
bocsi
Kicsit gyakorlatiasabban kellene gondolkodni. én megfognék egy kockáspapírt, hogy kinek mennyi adóság és mennyi vagyon van a nevén. A nevén, és nem hogy ki tehet róla!! a ki tehet rólát meg külön oszlopba, hogy akkor ki jön kinek mennyi pénzzel.
Aztán anyám orra elé tolnám, hogy szerinte hogy tudnánk közösen rendezni?
Persze ha az o nevén nincs adósság, hülye lesz eladni a házat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!