Csak én vagyok ilyen naív, hogy azt hiszem, hogy a párom ha beteg vagyok ápolni akar ahelyett, hogy elmenjen szórakozni?
Nem arról van szó, hogy a kérdező babusgatást vár, hanem arról, hogy egy valamirevaló partnernek eszébe sem jutna ilyen esetben szórakozni menni.
Kérdező! Gondold át ezt a kapcsolatot alaposan, mert erre az emberre nem számíthatsz a bajban, nem törődik veled!
Volt vesemedence gyulladásom, olyan görccsel ébredtem, hogy rázott a sírás. Aztán megettem a fél itthoni gyógyszertárat "mindegy, csak múljon el a fájdalom" alapon, a kórházban meg minden fehérköpenyest megpróbáltam rábeszélni, hogy adjon morfiumot.
Utána 5 napig majdnem végig aludtam, a láz és a bika antibiotikum teljesen kiütött.
Amiben tényleg segítség kellett:
- napi 4-5 liter folyadékot ágy mellé készíteni, illetve boltba lemenni érte
- a laborvizsgálatokra bevinni a kórházba (a befekvést visszautasítottam, hiába volt 280 körül a CRP - gyulldást jelző érték, ami kb 19-ig normális)
Tehát úgy napi fél óra, plusz az a fél óra, amíg szurkáltak, pohárba pisiltem és a doki megnézett. További 5 perc betenni 4-5 doboz gyümölcslevet az ágyam mellé. Ez egy reggelbe belefért, utána örültem, ha békén hagynak és alhatok.
A gyógyszer szintén az ágyam mellett volt, a telefonom meg csipogott, ha be kellett vennem.
Este (is), aludtam mint a bunda, nekem édesmindegy volt, hogy van-e valaki a lakásban, vagy sem.
Annyit kértem, hogy legyen telefonon elérhető, mert 40 fok körül stabilizálódott a lázam és ha 41-et eléri, akkor rohanás a kórházba, ergo fuvar kell. Ha nem veszi fel, akkor mentő.
De hülyét kaptam volna, ha ott ül az ágyam szélén és bávatag arccal nézi, hogy alszok. Sőt, annyira szarul voltam, hogy tisztálkodni se volt erőm/kedvem, örültem, hogy ilyen görényszaggal nincs a közelembe (mármint én voltam görényszagú).
Komolyan, a folyadék bekészítésén kívül (ha nagyon akartam volna, én is be tudtam volna vinni, csak a boltba nem tudtam elmenni) és az esetleges kórházi fuvart leszámítva mit kellene ápolnia?
A gyógyszert aza első orvoslátogatásnál felírják, patika meg van a kórházak mellett.
Az iváson meg az alváson kívül úgyse tudsz mást csinálni.
"Annyit kértem, hogy legyen telefonon elérhető, mert 40 fok körül stabilizálódott a lázam és ha 41-et eléri, akkor rohanás a kórházba, ergo fuvar kell. Ha nem veszi fel, akkor mentő. "
Szóval mégis csak jó ha van fuvar. De ha elmegy valaki bulizni a haverokkal, akkor szerinted ebben az esetben mennyi az esélye, hogy nem iszik? Én vigyáznék a barátnőmre, ha felmegy a láza alvás közben és nem veszi észre, akkor mentőt se tud hívni. Jó ha van valaki a közelben ha nagyon beteg az ember.
Sőt, egy éve műtétem is volt, izmot is érintett, így átmenetileg mozgássérült lettem úgy két hétre.
Kivett két nap szabit, amikor hazaengedtek, mert egyedül nem tudtam felülni.
Két nap után már megoldottam, csak az esti mosakodásban kellett segíteni - 10 perc.
Reggel felhúzta a redőnyöket, kirakta a kaját egy adagra (karomat érintette, nem emelhettem fél kg-nál nehezebben és nem emelhettem váll fölé a karomat) a tányérra, lecsavargatta a kupakokat, kész.
Ugyanúgy dolgozott és szórakozott, mert azon kívül, hogy nézi, ahogy alszom, szintén nem sokat tudott volna csinálni. Kontrollra, kötözésre elvitt három naponta.
Minden mást megoldottam egyedül, amihez nem kellett erőt kifejteni.
Egyszer kellett egy hétig otthon maradni velem, mert belerobbant forró folyadék a szemembe és egy hétig le volt ragasztva - ergo vak voltam. Akkor tényleg kellett a segítség, hogy ne menjek neki a falnak. De akkor is olyanban, hogy a poharat a kezembe adja, darabolt kaját elém tegyen, illetve segítsen a ruhákat szín szerint összeválogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!