Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tehetném ki apámat a...

Hogyan tehetném ki apámat a házból?

Figyelt kérdés

Nem akarom részletezni a dolgokat, hogy miért. A ház anya nevén van és a másik fele a két tesómé. Apám 17 éve él ott velünk, szóval haszonélvezeti joga van. És önszántából nem iratkozik ki. Pénzünk alig van(apám miatt). Anya semmit nem tesz. Én 17 éves lány vagyok és el szeretnék indítani valamit az üggyel kapcsolatban, hogy minél hamarabb megszabaduljunk apától.

Tudnátok segíteni?

2012. dec. 27. 14:49
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
+ nem is házasok, csak élettársak.
2012. dec. 27. 15:18
 12/21 anonim ***** válasza:

Kirakni így sem tudod. Csak a ház tulajdonosa.

Ha anyukád, mint többségi tulajdonos megengedi, hogy ott lakjon, akkor nem tudsz mit tenni. Esetleg ha a két testvéred nagykorú, és összefognak...de ez csak talán...

De Te semmit nem tehetsz.

2012. dec. 27. 15:21
 13/21 anonim ***** válasza:

Kirakni te magad sehogy sem tudod, vagy a két testvéred, vagy anyukád, vagy mind együtt megtehetnék, ha az övék a ház, de te így sehogy, főleg, hogy nem vagy nagykorú.

Kényelmes azt mondani, hogy nincs pénzed, nem tudsz elköltözni, de én vagyok rá az élő bizonyítk, hogy egy fillér nélkül el lehet kezdeni. Érettségi után ugyanis így indultam neki az egyetemnek, jön östöndíj, diákmunka, idénymunka, nem válogatok, és nemsokára diplomázok informatikusként. Tehát: el lehet költözni, nem pénz kell hozzá, hanem akaraterő, makacsság, küzdeni akarás.

2012. dec. 27. 15:25
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Kb annyi közöd van a lakáshoz, mint apádnak, így nem teheted ki max anyád.
2012. dec. 27. 15:55
 15/21 anonim ***** válasza:
Anyukád teheti csak ki, jól írják, te nem, mert nem vagy tulajdonosa a háznak. A haszonélvezeti jog nem attól lesz, hogy valaki x ideig lakik valahol, hanem az egy jogi megfogalmazás, jogilag haszonélvezeti joggal rendelkező haláláig ott lakhat, őt onnan semmilyen körülmények között kitenni nem lehet. Ha anyukádnak csak élettársa (nem hivatalos), akkor elviekben ki lehet tenni, de mint írtam, anyukád kell hozzá.
2012. dec. 27. 16:45
 16/21 A kérdező kommentje:
Anya nem foglalkozik vele..Semmit nem tesz. Tesómék meg szintúgy nem csinálnak semmit, mivel ők nem laknak velünk, nekik erre nincs gondjuk....Akkor még 2,5 év.
2012. dec. 27. 17:18
 17/21 A kérdező kommentje:
Nekem tényleg nincs egy forintom sem, senki nem ad, soha nem is volt zsebpénzem sem. De ha felvesznek egyetemre majd, akkor természetesen muszáj lesz valahogy egy albérletet fenntartani.
2012. dec. 27. 17:20
 18/21 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszodra reagálnék kérdező. Egyetemen kollégiumba is lehet menni ami sokkal olcsóbb.
2012. dec. 27. 20:42
 19/21 A kérdező kommentje:
Már ha bejutok koliba. :) Elég sok ismerősöm nm kapott már helyet a választott sulijukban, de a remény hal meg utoljára :)
2012. dec. 27. 21:57
 20/21 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy bárki is adna bármit bárkinek? Dolgizni kell, és pont. Egyik előző vagyok, minden filléremért a tíz körmömmel dolgoztam meg, koleszban élek, és tudod, a függetlenség mindent megér, ha nehéz körülmények közül jön az ember... márakinek. Ja, hogy albérletet akarsz? Akkor már neccesebb, ha az ember nem éri be egy kollégiummal...
2012. dec. 28. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!