Hogyan tehetném ki apámat a házból?
Nem akarom részletezni a dolgokat, hogy miért. A ház anya nevén van és a másik fele a két tesómé. Apám 17 éve él ott velünk, szóval haszonélvezeti joga van. És önszántából nem iratkozik ki. Pénzünk alig van(apám miatt). Anya semmit nem tesz. Én 17 éves lány vagyok és el szeretnék indítani valamit az üggyel kapcsolatban, hogy minél hamarabb megszabaduljunk apától.
Tudnátok segíteni?
Kirakni így sem tudod. Csak a ház tulajdonosa.
Ha anyukád, mint többségi tulajdonos megengedi, hogy ott lakjon, akkor nem tudsz mit tenni. Esetleg ha a két testvéred nagykorú, és összefognak...de ez csak talán...
De Te semmit nem tehetsz.
Kirakni te magad sehogy sem tudod, vagy a két testvéred, vagy anyukád, vagy mind együtt megtehetnék, ha az övék a ház, de te így sehogy, főleg, hogy nem vagy nagykorú.
Kényelmes azt mondani, hogy nincs pénzed, nem tudsz elköltözni, de én vagyok rá az élő bizonyítk, hogy egy fillér nélkül el lehet kezdeni. Érettségi után ugyanis így indultam neki az egyetemnek, jön östöndíj, diákmunka, idénymunka, nem válogatok, és nemsokára diplomázok informatikusként. Tehát: el lehet költözni, nem pénz kell hozzá, hanem akaraterő, makacsság, küzdeni akarás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!