Hogyan tehetném ki apámat a házból?
Nem akarom részletezni a dolgokat, hogy miért. A ház anya nevén van és a másik fele a két tesómé. Apám 17 éve él ott velünk, szóval haszonélvezeti joga van. És önszántából nem iratkozik ki. Pénzünk alig van(apám miatt). Anya semmit nem tesz. Én 17 éves lány vagyok és el szeretnék indítani valamit az üggyel kapcsolatban, hogy minél hamarabb megszabaduljunk apától.
Tudnátok segíteni?
Ha haszonélvezeti joga van, akkor sehogy. Az erősebb a tulajdonjognál. Akár ő tehetne ki benneteket.
De ha csak ott él, az még nem haszonélvezeti jog.
Haszonélvezeti joga akkor lesz, ha a tulajdonos megadja neki... vagy lehet örökölni is ezt a jogot.
Feltételezem, a szüleid elváltak... elképzelhető, hogy váláskor ez volt az egyik tétel, amiben megegyeztek.
Anyukádtól kérdezd meg, ő biztos tud róla, ha van neki... viszont akkor fennáll az, amit az előzőek írtak: a haszonélvezeti jog erősebb a tulajdonjognál, akár ő rakhat ki titeket :(.
Ha igaz az állítása, akkor vagy magától lemond, vagy tűrtök, vagy költöztök. Sajnos ez van...
Apának nincs haszonélvezeti joga, most mondta anya is, hogy nincs neki. Akkor csak engem szívatott ezzel a dumával megint.
Így sem tudok semmit tenni? Elköltözni én nem tudok....
Az biztos, hogy amíg nem vagy nagykorú, addig nem tehetsz semmit még akkor sem, ha tulajdonrészed lenne az ingatlanban.
Mivel nincs tulajdonrészed, még nagykorúságod után sem fogsz tudni jogilag tenni semmit.
Másrészt ha papádnak van is haszonélvezeti joga (földhivataltól tulajdonlap másolatot ki lehet kérni) akkor sem biztos, hogy az ingatlan 100 %-ára, tehát ha csak részben van ilyen jog bejegyezve a nevére, akkor titeket nem tud kirakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!