Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A pénz miatt szakítottam a...

A pénz miatt szakítottam a párommal. Vajon jól tettem?

Figyelt kérdés

Én 29 éves lány vagyok a párom 46, de vagy 30-nak kinéz. Nagyon jóképű, sportos, egészséges életvitelt élő, szabad gondolkodású ember. Semmilyen káros szenvedélye nincs, egyedül a pénzzel nem tud bánni. Kb 2 évig jártunk együtt. Engem elösször egyáltalán nem zavart, hogy nincs pénze. Ha elmentünk valahova mindig én fizettem a benzinpénzt. Több alkalommal nálam is lakott, semmit nem kértem érte. Ha elmentünk szórakozni valahova azt is mindig én álltam.

Ugyan igyekezett rendesen dolgozni, de valahogy sose tudott megmaradni egy brigádban. Munkás ember amúgy, lakatos és ipari alpinista. Mindig volt valami baja, hogy vagy nem fizették ki rendesen, vagy nem jött ki a főnökkel, nem tetszett neki a munkamorál...stb.

Volt, hogy kifizettem egy nyaralást kettőnknek, hogy kicsit rendbe jöjjön.

Most legutóbb nyáron kiment Londonba dolgozni. Tetszett neki az ottani közeg, a munkamorál, de mikor hazajött úgy vettem ki, hogy igen nagy problémái voltak a nyelvtudás hiánya miatt. Többször leültem vele angolt tanulni, sose volt türelme hozzá.

De a legnagyobb probléma az volt, mikor kiderült, hogy a Londonból hazahozott pénze elment egy régi adósságára. Nem tudott albérletet fenntartani, így megint hozzám költözött. Aztán néhány héttel karácsony előtt kiraktam. Az volt az oka, hogy kölcsön akart kérni tőlem egy nagyobb összeget egy tanfolyamra.

Tényleg nem hülyeségre kérte kölcsön, de nekem mégis elszakadt a cérna. Én se származom gazdag családból, sokat dolgoztam, hogy megtakarításaim legyenek.

Nagyon szeretem őt, de kicsit sok volt, hogy ennyire nem találja önmagát a világban. A lányok többsége mindig a pénzes pasikat hajházta, engem ez sose érdekelt, főleg, hogy viszonylag jó jővedelemre tettem szert, de aztán mégis a pénz miatt szakítottam vele.

Nagyon hiányzik és nagyon rossz volt nélküle lenni karácsonykor. Sokszor üzenget még, nem tudom, hogy megbocsássak-e neki?

Lehet tényleg meg kellett volna adnom neki azt a pénzt, hiszen egy tanfolyamra kérte, amivel lehet utána jobban kereshet. Tudom, hogy nekem kell eldönteni, de véleményekre vagyok kíváncsi a leírtak alapján.

2012. dec. 27. 13:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
80%
Szia! Szerintem is ezt csak Te tudod eldönteni. Az adott problémán kívül elég sok jó dolgot írtál róla, bár a nyaralás dolgot én sem fogadtam volna el... Hibátlan embert nem fogsz találni soha, mindenkiben lesz valami gáz az biztos, Neked kell eldönteni mivel tudsz együtt élni mivel nem. A család kérdésre szerintem is gondolni kellene. Az első barátomnál ő szakított velem, utólag néhány hét alatt mindenre rájöttem amit elrontottam és újrakezdtem volna, éreztem hogy tudnám másképpen csinálni, olyan nagy pofon volt hogy elvesztettem. Nem akarta, elvi kérdés volt nála, egy szakítás van utána annyi. Most sokkal boldogabb vagyok a barátommal, úgyh biztosan így kellett lennie, de beigazolódott hogy megváltoztam, nem követem el a régi hibáimat. Ez csak egy példa, lehet hogy tényleg megváltozna ha nagyon szeret, és belátja mit csinált rosszul. De ehhez ezt neki kell mondania, megígérnie. Pszichológusra nem gondoltatok? Hátha kiderülne miért van ez vele, családjából tanulta, fél vmitől ilyesmi. hátha segítene, bár az is pénzbe kerül... Kitartást bárhogy is alakul!
2012. dec. 27. 13:45
 12/22 anonim ***** válasza:
83%
Hasonló cipőben járok én is, tudom nagyon nehéz, a szív nagy úr, de az idő segíteni fog neked. A helyedben nem fogadnám vissza.
2012. dec. 27. 13:47
 13/22 A kérdező kommentje:
Utolsó! Nálatok, hogy volt, ha nem túl személyes a kérdés?
2012. dec. 27. 13:50
 14/22 anonim ***** válasza:
77%
Lehet,igazából motivációja sincs arra,hogy tanuljon és feljebb jusson.
2012. dec. 27. 13:50
 15/22 anonim ***** válasza:
86%
Valószínűleg ugyanezt tettem volna én is. Egy darabig oké a kéregetés, meg ilyen olyan indokkal a leégett állapot, de ami sok az sok. Ha később gyereket vállaltok, akkor is elcseszi majd a pénzt, te meg eheted a kefét egész életedben. Max akkor fogadnám vissza, ha bebizonyítja amíg külön vagytok, hogy tud rendesen dolgozni és keresni. Amúgy felejtős, bármennyire is szereted. Ne csinálj magadból hülyét, és azt se hagyd hogy ő csináljon és pumpoljon egész életedben.
2012. dec. 27. 13:57
 16/22 anonim ***** válasza:
86%
Egy érdekkapcsolat sosem jó annak a félnek aki valódi érzelmekkel van a kapcsolatban.
2012. dec. 27. 14:33
 17/22 anonim ***** válasza:
28%
Miért nem mondod meg neki hogy mi a bajod Vele? Én megmondanám, és meg is bocsájtanék, írtad is hogy nagyon sok jó tulajdonsága van. Biztos hogy benned is van hiba, beszéljétek meg, és próbáljátok meg újból. Nem kocsmázni, játékgépre, nőkre kérte a pénzt, hanem tanfolyamra, mert tenni akar ő is azért valamit, hogy jobb legyen nektek. Még te is szorulhatsz segítségre, és kire másra, ha nem a párodra támaszkodhatnál? Én megbeszélném, és megpróbálnám, nem arra gondolnék, hogy a pénzemet akarja elszedni.
2012. dec. 27. 14:34
 18/22 anonim ***** válasza:
86%
Lehet köcsögözni, de én már csak a korkülönbség miatt is azt mondom, jól döntöttél.
2012. dec. 27. 14:40
 19/22 anonim ***** válasza:
26%
Oké kérdező, jól tetted. Legyen ez egy figyelmeztetés a hapsinak. Viszont azt is tudd, hogy a te korosztályodban sok az alkoholista, az unalmas és a céltalan ember. Szóval ha ennek a hapsinak ilyen (pláne számodra) értékes tulajdonságai vannak (nagyon fiatalos, az plusz előny, akár a gyerekvállalásnál is jól jön), érdemes lenne folytatni vele, csak picit más elvárásokkal.
2012. dec. 27. 14:55
 20/22 anonim ***** válasza:
88%

Én leírom az abszolút kívülálló, realista véleményem:

1. Jó eséllyel a legfiatalabb gyereketek diplomaosztóján te 50-53 között leszel, ő pedig 67-70 éves "nagypapa". Az első gyereketek esküvőjén már jó eséllyel özvegy leszel.

2. A leírtak alapján a hapsi 46 évesen úgy viselkedik, mint egy 18 éves kamasz, abból is a neveletlenebb fajta. Belekap ebbe-abba, majd ha megunja, akkor telibesz@rja a dolgot és "majd lesz valahogy". Ez a mentalitás kamaszkorban még elmegy, de nagyon messze áll egy felelősségteljes családfenntartótól. Élete derekáig se vitte semmire, nem valószínű, hogy pont most fog megváltozni, maximum ezt akarja elhitetni Veled, hogy addig is eltartsd. Ilyen korban az emberek nem szoktak változni, pláne nem pozitív irányban.

Ismétlem, ha családot akarsz, akkor készülj fel, hogy szó szerint minden és minden téren (gyereknevelés, házimunka, pénzkeresés, rosszabb esetben a férjed eltartása/kiszolgálása is) csak és kizárólag a te nyakadba fog szakadni. Pokol lesz.

Jobban jársz, ha keresel egy normális, korban is hozzád illő férfit, akinek komolyabb az életfelfogása. Biztosan léteznek még ilyenek...

2012. dec. 27. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!