Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmosogassak vagy ne? Felek,...

Elmosogassak vagy ne? Felek, hogy kifele menet eltorom a nagymama fejen a tanyert.

Figyelt kérdés

A parom a nagymamajanal lakik (miota meghalt a ferje, fel egyedul, ugyhogy amig el, addig muszaj valakinek nala lakni), aki 83 eves, de amugy "jo kondiban van", nem szorul semmiben segitsegre.

A szituacio a kovetkezo: delelott itt volt a nagymama huga, a neni csinalt maglyarakast, kb hasznalt hozza vagy 10 fajta edenyt (nem egy konyhatunder), par labost, meg rengeteg fakanalat, ezek meg delutan is ott figyeltek a konyhaban, mikor mi kimentunk ebedet fozni. Osszebb pakoltunk, meg viccelodtunk is, hogy ha mi szethagyunk egy labost, akkor ot perc mulva ott toporzekol a mama az ajtoban, hogy nem fer el tolunk a konyhaban, aztan o meg mekkora disznoolat hagy maga utan (de tenyleg, gyakorlatilag alig tudtunk hova pakolni tole). Megfoztuk a kis ebedunk, nagyjabol elmosogattunk, egy kicsi es nagy fazek maradt csak kinn.

Na, az elobb arra keltem delutani pihenteto alvasombol, hogy a nagymama elcsipte a parom mikor ment volna el itthonrol, es ordibal teljesen kikelve magabol, hogy o elmosogatta azt a disznoolat a konyhaban utanunk, es hihetetlen, hogy mi mindig mindent szethagyunk, nem lehetett mar elferni, de bezzeg o a nemzeti hos, mert elmosta a kislabost utanunk (a nagyot persze nem), es azonnal menjunk ki elmosogatni.

A legjobban az a resz tetszett, mikor frocsogve kifejtette, hogy en sosem mosogatok, es nem fog letorni a kezem, ha nem ejjel mosogat el a parom, mikor megjon, hanem en addig megcsinalom. Ebben csak az a legszebb, hogy mindig ketten vagyunk kinn a konyhaban, felvaltva mosogatunk, de o ezt sosem latja, mert sosem jon ki megnezni, ugyhogy valamibol levonta a fantasztikus kovetkeztetest, hogy en sosem mosogatok.

Valahogy igy az utobbira szeretnek rakerdezni, mert mar nagyon elegem van belole, hogy a hatam mogott ilyeneket magyaraz, mikor igazabol ahhoz se lenne sok koze, ha mindig csak a parom mosogatna, mert nyilvan en meg mast csinalok helyette (pl fozok). Otletek?

2009. aug. 24. 19:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy a nagymama közeli rokona anyósomnak? Hasonlítanak...
2009. aug. 24. 19:35
 2/11 A kérdező kommentje:
Haha, van par gyerek, unoka, dedunoka, ugyhogy meg az is elofordulhat... :)
2009. aug. 24. 19:35
 3/11 anonim ***** válasza:
Ejha ez nagyon rossz helyzet, nagyon nehéz lehet, de valamilyen szinten muszáj megérteni őt is, mert már idős és ilyenkor már elég nehéz elviselni őket. Szerintem bármily idegesítő mosogassatok el a pároddal helyette, mert nem érdemes veszekedni. Idős, és nem lehet vele dülőre jutni. Kitartás!
2009. aug. 24. 19:36
 4/11 anonim ***** válasza:
68%
igen, mososgass. nem halsz bele meg ezekszerint szoktál is. most nem nagy katasztrófa ha az idős néninek nincs kedve eltakarítani maga után. végeredménybe ha másért nemis azért is ottvagytok h segítsétek őt ilyen idős korában. :) merthát biztos nehéz lehet neki meg megterhelő mosogatni (nekem is az...huszonéves koromra :p)
2009. aug. 24. 19:40
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
de a kérdés végén jó volt a humor :P
2009. aug. 24. 19:41
 6/11 anonim ***** válasza:
Véletlenül a párod nagymamája nem mamám nekem is? :D kísérteties :D
2009. aug. 24. 19:42
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

ilyen kényszer együttéléseknél ez tipikus probléma, meg ha nem probléma azt unatkozó öregek majd azzá teszik.

Én a helyedben, mivel 83 éves megtenném, hogy mindig elmosogatok utána is, magam után is közvetlenül főzés után, én így szoktam. Nézd legalább rend lesz béke és nyugalom. A kis öreglánynak úgysincs sok hátra, legalább teljesülne egy vágya, kicsit próbáld meg lazábban felfogni, gondolj bele mi huszonévesen full stresszesek vagyunk mindentől ők meg azért 80 évet éltek meg...ilyenkor már semmi nem jó, kötözködnek,satöbbi.

Nyelsz egyet és megteszed, ez sem fog örökké tartani...

Azért vagyok ilyen megértő mert 86 éves nagypapámmal élek :) de ő egy tündér :) Hidd el jó érzés adni, megtérül :)

27/N

2009. aug. 24. 19:44
 8/11 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat!

Nah, kozben elmosogattam, megkaptam gratisnak a maglyarakasos jenait, teljesen kokszosan, raszaradva mindennel, elszorakoztam vele egy darabig :) Amugy nem a mosogatassal van a bajom, bar ketseg kivul szivesebben vallalok be mas hazimunkat helyette.

Mikor kimentem, halalra sertodve ult a kis foteljeben (ahonnan nagyon jol latja, hogy a lakas masik felen en mit csinalok es mit nem), nem is szolt hozzam, visszafele igazan kedvem lett volna valamit odaszolni neki, de aztan inkabb beken hagytam.

Amugy az utolso valaszolonak kulon koszonom a valaszat. Mi is huszonevesek vagyunk, altalaban el szoktunk mosogatni utana, ha utban van a cucca, de nem igazan erzem ugy, hogy barhogy megterulne... :) Ha legalabb kedves lenne, es nem akarna minden nap valami teljesen nonsense hulyesegen veszekedni, biztos szivesebben csinalnam.

2009. aug. 24. 20:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus öreg viselkedés :S biztos már vagy 15-20 éve nyugdíjas, és nyilván unatkozik :P ezért kevésbé vagy te a hibás, kérdés író.
2009. aug. 24. 20:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Mi annak idején,fiatal koromban az ágyban tartottuk a mosatlant. Látogatóban voltunk a férjem rokonaimál,ők próbáltak finoman rábeszélni engem,hogy talán még sem kéne az ágyban tartani a mosatlant...csak lestem...aztán megkérdeztem,és ezt honnan tudjátok? Hát nekik elmeséléte az anyósom. Jól van,mondtam,majd megpróbáljuk,nem fogjuk az ágyban tartani. (Megjegyzenm akkor fiatalok voltunk,egy garzonban laktunk,ott ha nem volt sarkos rend,le se lehetett volna ülni. ) Szóval én az ilyen beszólásokon azóta (30éve) nem csodálkozom. Azóta az én anyósom mondhat bármilyen bődületes marhaságot,mindenre azt mondom,igaz. Szóval a nagyinak is mindig igaza van. Aki ismer,úgyis tudja,hogy nem,aki nem ismer,annak meg nem mindegy?
2009. aug. 25. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!