Ilyen helyekre miért kell kisgyereket hozni? Vagy csak én nem értek egyet az ilyen dologgal?
Templom, mozi, színház, diplomaosztó, esküvő stb.
Mind olyan helyek, vagy "rendezvények", műsorok, amiket (pláne mivel többsége az idősebb korosztályhoz szól, nem a 2-3 vagy 4-5 éveseknek) a kisgyerek úgysem tud végig ülni, mert nem köti le.
Tegnap volt egy színházi előadás, ami 2 és fél órás volt. A karácsonyi szokásokról, hagyományokról szólt.
Én megértem, hogy az anyukák azt szeretnék, hogy együtt legyen a család, de akkor miért nem szólnak rá a gyerekeikre?
Nem túlzok, az előadás negyedénél már úgy éreztem, mintha óvodában lennék. A gyerekek futkároztak a sorok között, üvöltöztek, sikítoztak, némelyik a színpadra is felmászott, onnan meg az előadó tessékelte le őket.
Ez ment egész végig, senki nem mert rájuk szólni, mert az anyjuk úgyis a rászólót hibáztatná. Rengetegen voltak emiatt elégedetlenek az előadással.
De ugyan ez van pl mozikban is, ahol pattogatott kukoricával dobálják egymást, sikítoznak, kergetőznek, üvöltenek.
Nemrég volt a testvérem diplomaosztója. Ott is, hallani sem lehetett, hogy ki mit mond, mert akkora volt a zsivaj.
Amikor anyum tesójának volt a diplomaosztója, akkor lehettem 2 éves. Anyum arra a pár órára fogadott valakit aki vigyázott rám, mert tudta, hogy nem lennék képes végigülni 2 órát.
Esküvőknél, templomnál ugyan ez stb.
Félreértés ne essék, NEM provokációnak szánom a kérdést.
Nincs bajom azzal, hogy magukkal hozzák a gyerekeiket, csak akkor miért nem képesek rászólni, ha látják, hogy a sikítozással, fogócskával, üvöltözéssel ténylegesen zavarnak másokat?
Miért az anyuka van megsértődve, ha valaki rászól a gyerekre, hogy maradjon csöndben, mert nem azért vette meg a színházjegyet (ami nem annyira olcsó, tehát bébicsősz is kijönne pár órára annál aki megveszi a jegyet)hogy ordibáló gyerekeket halljon?
Ti hogy vagytok vele?
Mi a véleményetek?
Vagy csak én vagyok így ezzel? Mert én rendszeresen találkozok efféle problémákkal, és szerintem nem az a megoldás, hogy "akkor ne menj színházba".
S ha a szülő nem tudja megoldani hogy ne vigyázzon a gyerekre senki? Lányom keresztelője 2éves korában volt(családi dolgok miatt) s ő akkor már mindenfelé ment volna. Igy a keresztelő lezajlott,utána 1 órát szépen ült az ölemben figyelte a nénit s bácsit mit mondanak. Utána meg 'ment" a maga feje után. De én is mentem utána s figyeltem mit csinál.A templomban mondta is a lelkész hölgy hogy nyugodtan menjek utána,nem zavarja ha mi ott sétálunk. (fiatal 40-es hölgy,Bp..) Amikor elege lett akkor meg kimentünk a templomkertbe. Szerintem egy 3-4 évesnek már meg lehet beszélni hogy most maradjon csendben... Vagy kell vinni neki esetleg(templomba vagy a diplomaosztóra is akár) valami mesekönyvet,vagy rajzlapot vagy valamit ami leköti.
Pl hiába szeretnék elmenni most az Abigél cimű szindarabra apukával együtt nem tudunk elmenni mert nem tud a kicsire senki vigyázni:( Majd megyünk együtt másra együtt 3asban ha nagyobb lesz s akkor is csak olyan darabra ami neki való. Igy elmegyek én,mert az én kedvenc filmem s regényem ő meg marad sajnos vele.. 3éves lesz de nem maradhat itthon se egyedül... Nagyival meg nem alszik el,próbáltuk. 27
Színházba pl szerintem semmi értelme elvinni egy 2 éves gyereket,semmit nem ért belőle .Persze,hogy nem tudja végigülni ,teljesen természetes,ezért nem kell elvinni:D De a legnagyobb baj azzal van,hogy sok gyerek csak nő,mint a gomba,nevelést meg nem kap. Ha senki nem szól rá,honnan tudná,hogy hogyan kell viselkedni egy templomban vagy egy esküvőn.. Boltban dolgozom,pár hete szem/fültanúja voltam amikor egy max 4 éves gyerek üvöltözött az anyjának,hogy te hülye kúrva .. és a szülők még röhögtek is rajta. Na most aki előtt ilyen retardált flenőttek vannak példának,az természetesen ugyanilyen lesz,ebben nő fel. Érdekes a mi családunkban nincs kaztonás fegyelem egyáltalán,de tudják a 4-5 éves kölykök mit lehet meg mit nem.
Esküvőn csak a templomi szertartást kell valahogy kibekkelni egy kisebb gyerekkel,a lagziban már rohangálhatnak meg beszélgethetnek úgyis.Legalábbis nálunk:)
Engem is sokszor zavar az ilyesmi. És nem azért, mert gyerekellenes vagyok.
Sokszor a szülő felfogásával van a baj, elhozza a gyereket, aztán ott meg nem is nagyon foglalkozik vele, hagyja rohangálni, visítozni, mert hát a gyereknek jogai vannak erre. Nem az a baj, hogy elhozzák a gyereket, hanem az, hogy ha van valami, akkor nem viszik ki.
Tudjátok a gyereknevelés egy idő-és energiaigényes feladat. Mindent 100x elismételni, folyton felügyelni, fegyelmezni, tanítani, javítgatni, dícsérni, jutalmazni, büntetni, stb...
Anyukának ez fárasztó, legyen inkább a társadalom toleráns az ő gyerekével szemben. De ne nevelje, ne szóljon rá, azt már nem! Sőt csúnyán se merjen nézni senki, ha Ögedejke magából kivetkőzve viselkedik, mert hát ez életkori sajátosság, a gyerekek ilyenek!
Hát nagy lóf@szt ilyenek! Én nem emlékszem, h én vagy a húgaim valaha is műsoroztunk volna a boltban, rohangáltunk volna templomban, esküvőn, sikítoztunk volna az évnyitón...Egyszerűen nem engedtek meg ilyet a szüleink.
Teljesen igazad van.Engem is zavarnak ilyen helyeken.Nekem is van 2 gyerekem, mára felnőttek.De mindig megoldottam valahogy,hogy ilyen helyekre ne vigyem őket.
Sőt,még boltba is ritkán vittem őket, ha mód volt rá.Ott is irritáló a hisztiző,mindent összefogdosó, felbontott kajával sorba álló,stb. kisgyerek.
Nekem 5 fiatalabb tesóm van, de úgy voltunk nevelve, hogy bírtunk viselkedni. Persze néha rosszak is voltunk, de alapelv volt a normális viselkedés. Nagyfokú lustaság, tehetetlenség, tanácstalanság van amögött, hogy nem fegyelmezik a gyerkeket.
Én úgy vagyok vele, hogy a szülő bánjon vele ahogy akar, de ha a gyerek velem szemtelen vagy piszkál, akkor meghúzom a határokat, mert nem vagyok köteles alávetni magam.
Sokan a szabadságra hivatkoznak, de valójában kényelmesebb nem nevelni.
Ugyanakkor örülni kell, ha gyerekek is vannak egy közegben, és természetes, hogy zajosabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!