A karácsonynak tényleg az ivásról kell szólnia?
Távol áll tőlem, hogy másokat kritizáljak, csak nekem annyira furcsa és idegen ez. Egyik barátoméknál az egész család már elég részeg, ő is, épp facebookon beszélünk. Boroztak, pálinkáztak ilyesmi.
Nekem ez annyira fura. Nálam (nálunk) mindig úgy szokott lenni, hogy Karácsonykor nincs alkoholizálás, csak beszélgetés, ajándékozás, evés is.
Piálni (és berúgni) meg ott a Szilveszter.
Hát nemtom, én nem rúgtam be :) De van, akik így ünnepelnek.
Nekem ezzel nincs gondom, nyilván kisgyerekes családok nem így tesznek, de másoknál előfordulhat :)
24/N
Lehet csak nekem furcsa. Mondjuk mi otthon családilag nem is nagyon szoktunk alkoholt inni, max. 1-1 pohár bor.
Csak számomra teljesen két külön dolog a két ünnep.
Karácsony: otthon, családdal, nyugalomban, együtt, beszélgetve, ajándékozva, enni, inni
Szilveszter: barátokkal, buliban, sokat inni, partizni
szerintem egyáltalán nem arról kéne szólnia.. Sőt!!
Nálunk ilyen max 1 üveg pezsgő fogy el koccintásnál és arra is 5 -en vagyunk... :)
Mi is szoktunk iszogatni, de azért nem olyan szinten, hogy részegek legyünk. Én például egy pohár bort és két korsó sört ittam. Szerintem ez még vállalható.
24/F
A karácsonynak tényleg nem az ivásról kéne szólani. De hát ahány ház, annyi szokás..
Én személy szerint nem szeretem a részegségig leinni magam, karácsonykor 1 pohár bor, és szilveszterkor sem leszek seggrészeg.
Hát, nagyon nem erről kéne szólnia. Elég szomorú élete lehet annak, aki idáig jut el karácsonykor.
Mi megittunk egy üveg bort 3-an vacsora mellé, ebből én kb. 2 kortyot ittam az illem miatt, mert úgyis én vezetek az éjféli misére. Nem azt mondom, hogy nem szabad inni, mert miért ne lehetne, ha ünnep van, de csak kulturáltan és ne a piáról szóljon minden.
A karácsony a szeretet ünnepe.
Szilveszterkor iszunk, habár akkor sem kötelező.
A legtöbben azért isznak 1-2 pohár bort, hogy a kellő hangulat meglegyen.
A lázadó tinédzserek többsége divatból iszik. Pedig háromnegyedük hozzá sem nyúlna az alkoholhoz!
"Egyik barátoméknál az egész család már elég részeg, ő is"
Ez őket jellemzi (meg azt amilyen életet élnek ugyanis az hogy valakinek le kell részegednie ahhoz hogy jól érezze magát elég elgondolkodtató és árulkodó dolog). Nekünk speciel nincs szükségünk arra hogy mattrészegek legyünk, egy-két pohár bor gurult le fejenként, de ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!