Itt mindenkinek olyan rossz karácsonya van?
Nekem tényleg rossz karácsonyom van... legalábbis rosszul indul. 3,5 éves kisfiam kórházban van. Talán hazaengedik estére, de holnap vissza kell menni.
Egyébként jó karácsonyom lehetne, a gondjaink ellenére is, mert erre a pár napra nem gondolunk a problémáinkra. de így most nehéz...
Örülök, hogy többen is írták, hogy nekik nem rossz.
A kés elől jól el kell futni, illetve el kell bújni játékot én is játszottam gyermekként. Szóval tudom milyen, nem kell ezzel vagdalkozni.Sok család van így sajnos ma már ezek nem egyedi esetek.
Jelenleg szociális otthonban élünk, mert anyagi gondok léptek fel, sok itt a mélyszegénységben élő ember,látom, amit látok, mégis igyekeznek/igyekszünk szép, és boldog karácsonyt adni a gyerekeknek. Nincs nagy sütés-főzés, nincs ajándék, nincs fa, csak pár gally, és bizony vannak olyan családok is, ahol össze kellett tenniük amijük volt, hogy legyen valamit enni. Mert kinek ez van, kinek az. De együtt főzünk a közös konyhában, és akik eddig torzsalkodtak is, most félretették a nézeteltéréseket (vagyis, igyekeznek félretenni). Jó hangulat van, nevetés van, délután ajándékozás helyett lesz társasjáték, meseolvasás-nézés.
Azért írtam: "Nem lehet, hogy sokan csupán maguknak rontják el az ünnepeket? Persze tudom, hogy van olyan is, ahol igen nagy gondok vannak, én is így vagyok vele."
Nekünk is lehetne kesergés, idegesség, mégis talán sikerül kikapcsolni a gondokat legalább erre a pár napra.
Nekem nincs. Itthon vagyunk mindnyájan, anyuék lent sürögnek a konyhában, én fent vagyok a szobámban, olvasgatok még egy kicsit, húgomék díszítik a fát, nemsokára ebéd lesz, aztán lassan ajándékozás. Nem nagy, csak egy egész kicsi, idén nem költöttünk sokat. Holnap párommal ünnepelünk, azt is várom.
Kérdező, nem derül ki, hogy mennyi idős vagy, valamint a korod. Leírod? Boldog Karácsonyt:)
20L
Szia
Én 23éves srán vagyok és 5 évig gyönyörű karácsonyom volt! Exem megcsalt apámék nem tartják a karit bátyáméknak megvan a saját programuk én meg egyedül lakom és most egyedül karácsonyozom.Sajnos rossz! Sok szép év után most ez jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!