Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mért fordult el tőlem mindenki...

Mért fordult el tőlem mindenki, mert rákos lettem?

Figyelt kérdés

26 éves nő vagyok és egy hónapja derült ki,hogy méhnyakrákom van. Akik közel állnak hozzám,a család,pár barát tudnak a dologról,mert úgy voltam vele,kelleni fog a támogatás. Hát nagyon meglepett a reakciójuk. A barátok napról napra eltűntek,nem érnek rá,sok lett a dolguk.

A szüleim is elfoglaltak lettek,felém sem néznek,a testvéreimmel addig naponta beszéltünk,most kerülnek!

Megvolt a műtétem és kérdeztem a szüleimet,mit szólnának,ha hazaköltöznék,míg lábadozok?!

Azt mondták,hogy nem jó,mert hát ők dolgoznak,nem tudnak rám figyelni,stb.Nem is azt akartam ,hogy körbeugráljanak,csak hogy ne az üres lakásban kelljen egyedül lennem (albérletben élek).

Még nem vagyok túl a nehezén és nem tudom,menni fog-e ez a harc a családom nélkül.

Mit tegyek?

2012. dec. 22. 21:10
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Ez a család nem család. De nem kevertek össze véletlenül az enyémmel? :)) Anyám dettó ugyanilyen. Mikor a fiam kórházban volt-szerencsére nem valami komoly bajjal- nem jött, nem írt, nem kérdezett. Utólag sem. Ez gáz az ő részéről. Azóta én sem állok teljes mellszélességgel mellé. A gyermekemnek meg ott vagyok én, nem kell neki egy ilyen kőszívű "nagymama".

Neked is kívánom, hogy lelj valakit, aki támogatni tud, mert ilyenkor nagy szükség van rá. De akár itt nekünk is elmondhatod, vagy nyithatsz egy blogot is, valamennyit az is könnyít a lelki terheken. Nemrég olvastam egy blogot, ahol a hozzászólásokból kiderült, hogy egy nagyon beteg kislányt meglátogattak, vittek neki házikosztot is, persze mindezt előzetes egyeztetés után. (Otthonától távol volt kórházban) Van, mikor egy idegen ember többet tesz érted, mint a saját családod.

2012. dec. 23. 08:32
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Milyen érdekes, ugyanezt tapasztaltam mikor 4 embert veszítettem el.

senki, de szó szerint egy jó szót nem tudott hozzám szólni sőt, semmilyen szót nem szóltak mintha fertőznék vagy nem tudom.

A barátok elpárologtak, a szüleim is inkább nézték a tv-t

ez a Magyar Mentalitás

homokba dugni a fejüket meg elmenekülni ahelyett hogy segítenének

én nem vártam el nemtom mekkora körülrajongást vagy spéci pszichiáter-szintű vigasztalást csak annyit mint eddig "hé hogy vagy, van kedved velem kávézni". ennyit. ami azelőtt megvolt, de ha bajod van, csak még egyett beléd kell rúgjanak mer mér ne

a ráknál főleg, összef.ssák magukat hogy talán ők következnek, a méhráknál meg van sokakban egy ilyen hogy "hát ez biztos rosszéletű nő és azért lett rákos".

miért írom ezt? mert minden média tele van vele hogy a HPV vírus néhány fajája rákot okoz... de az sehol sincs leírva hogy ez NEM CSAK szexuális úton terjed!

úgy kellett a dokimtól rákérdezni, nem akartam elhinni hogy a párom, akivel egymásnak egyetlenek voltunk megcsalt volna és tőle kaptam volna el...

pedig hpv lehet egy szimpla szemölcs a kézen is és bárhol... de a sok hozzám hasonló felvilágosítatlan tudatlan ember azonnal arra gondol hogy aki ezt elkapja az egy c.afka és megérdemli.

holott nem!

egy ilyen viszonyulás miatt is lehet ez és borzalmas az emberek hozzáállása.

Tarts ki, szurkolok hogy meggyógyulj és találj olyan barátokat akik a bajban is barátok!

2012. dec. 23. 10:00
 23/32 A kérdező kommentje:
Utolsó kettő! Nagyon köszönöm nektek is,jól esik minden szavatok! Életemben 2 férfi volt,akivel lefeküdtem,tehát igen,sokan hiszik azt,amit Utolsó,te írtál,de én vagyok itt a (még) élő példa,hogy nem nagyon van összefüggés a partnerszám és a rák kialakulása közt. Tudom,hogy meg fogok gyógyulni,nincs is más lehetőség,de az is biztos,hogyha a családomból valakinek lesz na adja isten baja,én mellette fogok állni,mert különb vagyok náluk!
2012. dec. 23. 13:28
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Akár egy nyílvános wc is okozhatja.

Gyors és teljes gyógyulást kívánok!!

2012. dec. 23. 13:30
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Bajban derül ki,hogy ki az igazi barát és ki van mindig melletted,azokat az embereket érdemes igazán megbecsülni.
2012. dec. 23. 16:56
 26/32 anonim ***** válasza:

Még a 9-esnél is jobban lepontoztak? Hmm, mert azzal kezdtem, hogy betegkent maskepp latjuk mar a vilagot? Es olyan is rosszul.eshet, ami elotte fol.se.tunt? Lehet nem voltam egyertelmu: a szuleid lehet akkor se akarnak, hogy visszakoltozz, ha mas problemad lenne, mert ilyenek. Csak most, mivel te valsagban vagy es szamitottal rajuk rosszul esik duplan-triplan. Tovabbra is fonntartom, hogy osdz meg veluk es mas hasonloan "elfordult"-nak hitt baratoddal az erzeseid es azt, hogy mire lenne szukseged toluk. De aki akar felelembol, akar mas okbol nem tud/kepes.segiteni arra ne haragudj, a segitoket becsuld meg. (amugy nem baj a lepontozas, gondolom masok voltak masoknak a tapasztalatai velemenyei, de egy erdekesseg: tegnap egy baratnom.meselte, hogy volt egy kilfoldi baratja, akirol 3

28 evesen kiderult, hogy tobbfele.rakja van tudoemboliat kapott, majd sok operacio stb. sokat panaszkodott, hogy ot mindenki hanyagolja, elfordultak tole a baratai..aztan o gondolt egyet es nagyon megsajnalta ezt a beteg baratjat es felajanlotta koltozzon ide.hozza, hely van elfernek + egy honap szabadsaga van egy evre azt mind kiveszi es addig gondozza, segit neki, bevasarol stb. de utana mar csak a lakhelyet tudja biztositani, na erre a kovetkezot kapta, hogy mi az, hogy csak egy honapot szanna ra?ES lam o is csak ugyanolyan mint a tobbiek. Na hat ez csak.igazolja, hogy betegen igenis mindenre ugrunk, ami.ertheto. Remelem azert neked is marad/lesz olyan a barataid kozott, aki nem.fordit hatat vagy az elso sok utan "visszafordul".

2012. dec. 24. 01:11
 27/32 A kérdező kommentje:
Utolsó,nem én pontoztalak le,én senkit nem pontoztam le! Mindenkinek áldott,békés karácsonyt kívánok!
2012. dec. 24. 11:10
 28/32 anonim ***** válasza:
Nyugalmas boldog karácsonyt neked is. :))
2012. dec. 24. 11:30
 29/32 anonim ***** válasza:
Nagyon Boldog Karácsonyt Neked is és Boldog Uj Evet, és nagyon sok eröt a gyógyulàsodhoz!
2012. dec. 24. 11:34
 30/32 anonim ***** válasza:

Mikor kiderült, hogy Anyám mellrákos, a szomszéd nem ment át többet hozzájuk, hogy nehogy elkapja... csak e-mailon írogatott néha. No comment.

Nagyon sajnálom, hogy ilyen családod van. Remélem sikerült találnod valakit, aki támogat lelkileg. Ha mást nem, legalább ilyen rákos fórumokon, klubbokban próbálkozz és nem fogod magad olyan egyedül érezni.

Mielőbbi és teljes gyógyulást kívánok!

2012. dec. 24. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!