Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Így mégis milyen karácsonyom...

Így mégis milyen karácsonyom lesz? én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz már régóta a kapcsolatom a szüleimmel, de tegnap sikerült elérniük azt,hogy végleg elegem legyen belőlük.

Tegnap: szóltam nekik ,hogy elmegyek beülünk barátokkal egy kedvelt kocsmaféleségbe. Utolsó buszommal haza is mentem, mivel kb 10 km-re lakom a helytől.

fél 12 körülre értem volna haza, de a buszon összetalálkoztam egy régi barátommal, és szólt hogy menjek le vele kocsmába, ahol sok volt osztálytársammal együtt ünnepelnek. (ez már azon a falun volt, ahol lakom)

ezért felhívtam anyukámat, hogy csak olyan 2 körül érek haza, de már itt vagyok xy nevű falun, tehát nem kell aggódnia mert egyszerűen csak hazagyalogolok. ( nem is lakok messze tőle. )

nem rúgtam be. Hazafele menet sietve azt vettem észre hogy hasonló kocsi mint a miénk megy fel-le az utcában... Imádkoztam hogy csak ne apa legyen hiszen még csak fél 2 volt, és szóltam hogy kések... Nem állt meg nekem, ezért gondoltam nem ő. Az utcánk sarkánál mikor láttam hogy apa az, intettem neki, és megállt. Iszonyatosan mérges voltam hogy nem bízik bennem amikor soha nem adtam rá okot hogy így keressen engem. Kiderült persze hogy utánam nyomozott de gondolom azt hitte hogy majd nem veszem észre mikor minden ki volt halva az utcán, és csak ő mászkált fel -alá .

nem is ültem be a kocsiba, siettem haza.

Amint haza értem kérdőre vontam anyát, hogy mégis mi a franc volt ez, és hogy miért nem bíznak meg bennem???!!!

Apa feljött pincéből, és leordította a fejem hogy azonnal menjek el aludni, majd fenyegetően közelített mintha meg akarna verni. Röviden leszögezve nekem ez már éppen elég ugyanis kiskoromból sok sérelem van bennem vele kapcsolatban, ugyanis egyszer volt olyan hogy SZÍJJAL ÜTÖTTE MEG A HÁTAM ÉS MEGMARADT NAGYON SOKÁIG A NYOMA, de gondolom olyan 7 évesen nem követhettem el olyan rossz dolgot hogy ezt megtegye velem. De nem csak ez az egy eset volt. Soha nem ölelt meg, adott puszit, ha azt mondtam neki hogy "jóéjt apa szeretlek" soha nem mondta még azt sem hogy JÓÉJT, csak annyit hogy szia, meg ilyen apróságok. Tehát az évek során én már akkor sírni tudok ha apa 2 méteres körzetben tartózkodik körülöttem. Pánikrohamhoz hasonló tört ki rajtam, hogy ordítozik velem, és anya adott is egy pofont. Zokogtam teljesen hangosan, őszintén, vagy egy órát. Nem értettem az egészet. Majd ittam egy kávét és lefeküdtem aludni. Persze nem tudtam, ezért 10 körül már fennt is voltam.

nem szóltam se anyához se apához. Anya persze leszidott hogy segítsek neki, kérjek bocsánatot, nagyon megbántottam azzal hogy cirkuszolni kellett hajnalok hajnalán stb. Tehát megint csak Ő volt a lényeg velem nem foglalkozott. Pedig bellül összetörtem. Mondta hogy hálásnak kéne lennem hogy apu eljött értem. Igen, hálás is lennék, ha szólt volna hogy eljön elém mert félt vagy valami, vagy egyáltalán hazahoz!!!!!!!! mert nem állt meg nekem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

apa is egész nap csak szidni tudott meg csúnya szavakat mondott rám.

Apa nagyon lenéz engem, és teljesen összetörtem.

tavaly is volt már egy ilyen követős mutatványa, amikor volt vcagy 9 óra és olyan haverokkal voltam kinnt, akiket anyuéknak is bemutattam és úgy nézett ki hogy kedvelik őket. Anya el is vitt ez a tavalyi első követős-balhés dolog után pszichológushoz mert elméletileg én vagyok a hülye!!! Persze úgy jelentette be ,hogy eljöttek értem suli után, és beültünk hambizni, majd közölte hogy siessek az evéssel mert pszichológushoz megyünk. Teljesen össze voltam törve hogy mégis MIT KÖVETTEM EL? Ott meg is beszéltük vele hogy többet apa ilyet ne csináljon és túlreagálta, de több időpontra nem is mentem el, megalázónak éreztem.

na visszakanyarodva a lényeg az hogy még semmit nem is kaptam karácsonyra. Úgy volt ma megyünk vásárolni egy nagyobb városba (mint pl. debrecen) hogy tudjak ajándékot nézni magamnak, mivel ruhát szeretnék kérni.

Egyik mamám adott 10000ft-ot abból a pénzből vettem leárazva két csizmát. Másik csak 6000-ret adott anyuéknak, azt nem is kaptam meg. Anya azt mondta hogy kb ők is 10000-ret szánnak nekem, és majkd elmegyünk vásárolni és választok magamnak.

De nem szólt semmiről semmit! mondtam neki hogy nem akarom hogy úgy vegyen nekem valami haszontalan dolgott hogy nem vagyok ott, mivel nekem ruhára lenne szükségem mert rosszul állok belőle eléggé!!!

ma bementek egy kisvárosba vásárolni, de ott eleve csak kínai van, semmi más, és ruhát nélkülem nem is venne nekem. Attól félek hogy a mama 6000 ft-jából majd vesz nekem vmi haszontalan dolgott, mikor én majd megfagyok mert nincs egy normális pulcsim.

iszonyatosan bánt hogy szó nélkül nem fogok semmit se kapni karácsonyra.

Egész nap zokogok, amíg apa meg nem fenyeget vagy be nem szól nekem.

Még pénzem sincsen, 17 éves lány vagyok.

Így nem is tudok se a barátomnak, se nekik sem venni semmit.

Nem vagyunk szegények, csak kb utálnak engem és nem költenek rám..

Bocsánat a hosszú szövegért és a helyesírási hibákért csak siettem...

Ti megértetek engem? Szerintetek mit csináljak??

nagyon bánt !!

#klhj
2012. dec. 22. 18:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%

Hát.. Te tudod.

Én csak szimplán szeretethiányos vagyok, mert itthon kb 2 hónapig járkáltam anya után ölelésért, oszt nem kaptam, most meg izé.. elérte azt, hogy nem érdekel hogy mit tesz. ezzel én is így voltam, hogy inkább minden rendbent mutatok, de semmi értelme. mondjuk az otthoni veszélyek miatt nem a legjobb, de izé. fiú vagyok, a közelebbi lány barátaim tudnak róla. néha kapok ölelést, meg izé.. ilyen átlagos dolgok is sokat tudnak segíteni, hogy megkérdezik hogy mi a baj, meg ilyesmi. szerintem mondd el, ha a olyanok a barátnő(i)d, hogy megbízhatsz bennük akkor nem derül ki. de ha elmondod, akkor se törj a házba ajtóstól :)

esetleg megpróbálhatsz névtelen blogot nyitni, csak látogatószámlálót tiltsd le :)

egyébként majd amint tudod, hagy ott őket, mielőtt még az életkedvedet is elveszik :)

2012. dec. 22. 19:27
 12/14 anonim ***** válasza:
53%

Jesszusom... teljesen megértelek. Sajnos engem sem a legjobb szülőkkel áldott meg a sors (minden hülyeségért ordítoztak minden életszakaszomban... olyanért is, hogy túl lassan mentem a lépcsőn meg hoztam egy fizikahármast 1x, meg hát verve is voltam, amikor meg vissza mertem szólni, amikor már majdnem felrobbantam a felgyülemlett sérelmektől, akkor meg legyek nekik hálás meg mit hisztizek... közben öcsémnek mindent megengedtek). Én csak annyit tudok mondani, kitartás, és ahogy tudj, költözz el... vállalj diákmunkát, ha tudsz, és jelentkezz koliba, nézz utána, kaphatsz-e vmilyen segélyt, ösztöndíjat...

Barátodnak készíts valamit kézzel. Ezek után, hogy így pitiáner módon spicliskednek, hazudoznak, zsarnokoskodnak össze-vissza, a szüleid ajándékán sztem ne törd magad. Az is érdekes, hogy leírod azt, ami történt, apádnak meg még neki áll feljebb, hogy nehogy ki merd írni, mert biztos sérti a tökéletes családképet meg az egóját (én apám dettó, meg anyám is, azt mutatják kifele, milyen szupertökéletes család vagyunk,. itthon meg minden feszültségüket rajtam vezetik le)...

Ha esetleg így virtuálisan szeretnéd vkinek ezeket kiönteni, kiírni magadból, hozzám fordulhatsz nyugodtam. És tudom, hogy most nehéz lesz kiélvezni, de azért boldog karácsonyt, és remélem, az új év jobbakat fog hozni!

23/l

2012. dec. 22. 19:53
 13/14 anonim ***** válasza:
43%

Ez szerintem is hatalmas hiszti. Ok hogy mondtad mikor mész de ha aggódik és keres akkor csak nem útálhat annyira. Ha meg 7 évesen csinálsz valami hülyeséget amiért rád csap egyet...igen, csinálhatsz akkora hülyeséget én is kaptam kiskoromban pár jókora pofont pl ha elkóborolsz és alig találnak rád nem ölelgetni fognak amikor előkerülsz az is biztos és jó pár hasonló szituáció előfordul egy kisgyereknél.

Meg hajnalban elkezded kicsapni a balhét hogy mi az hogy követnek ne csodálkozz hogy mindenki kiakad rád meg felhúzza magát. Egyébként is ki nem szarja le? Had kövessen ha annyira akar ha amúgy is úgy veszed hogy nem is szeret téged akkor mit vagy úgy oda? Le kellett volna szarnod és inkább örülnöd hogy félúton felvenne.

Tényleg senki se kap ajándékot 22.én és nagyon sajnállak, hogy ahol vásárolhattál volna ott csak ócska kínai van, képzeld én mindig olyan helyen vásárolok mert egy pulcsira meg kabátra sajnálok 10 ezreket. A 6 ezret gondolom meg karácsony napján akarták oda adni az után hisztizhettél volna miatta, én is mindig akkor kaptam meg a pénzeket kis borítékban. Elég fantáziátlan lehetsz ha pénz nélkül nem tudsz semmi ajándékot. Képzeld én mindig ingyen jövök ki ajándék gyanánt idén pl festményt adok, de mézes kalács házat se túl nehéz készíteni otthoni alapanyagokból. A 17 évesek ráadásul mindig azt gondolják hogy mindenki útálja őket a szülei meg sosem értik meg majd kinövöd.

2012. dec. 22. 20:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát persze,aki még nem járt ilyen cipőben és rendes szülei voltak,attól ne is várd,hogy megértsenek,mint például itt is néhány válaszolótól.Tudom,milyen az,amikor egyszerűen képtelenség megfelelni a szülőknek,sajnos nekem sem sikerült,de próbáld meg túlélni még ezt az egy évet,utána költözhetsz.És ami még jó taktika,hogy tölts otthon minél kevesebb időt,inkább legyél a barátaiddal,mert az ilyen környezet nagyon meg tudja mérgezni az ember egész személyiségét és esetleg olyan sebeket is kaphatsz,amit sokáig nem tudsz kiheverni.Arról meg,hogy azt mondtad,jobb az állami gondozás,nagyot tévedsz.Az az a hely,ahol sosem lenne nyugalmat és sírva könyörögnél,hogy hazamehess.
2012. dec. 23. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!