Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg pénzéhes és számító...

Tényleg pénzéhes és számító lennék amiért így nem megyek hozzá?

Figyelt kérdés
A párom szülei teljesen el vannak adósodva (személyi hitel, hitelkártya tartozás, magánembereknek is tartoznak). A gyerekeik meg azt sem tudják, hogyan rángassák ki őket a sz**ból. A párom idén 2 hitelt vett fel a kérésem ellenére azért, hogy megmentse őket. Sajnos abban is biztos vagyok, hogy fog még többet is ha szükségük lesz rá. Én így nem merek hozzámenni, mert ugye akkor az adósságok is közösek lesznek és nem szeretném, magunkat a biztos csődbe hajszolni. Az én lakásomban lakunk, gyermekeink is vannak. Mikor elmondtuk, hogy mégsem lesz esküvő anyósom kiszedte a páromból, hogy miért mondtam nemet, erre ő lehordott, hogy milyen pénzéhes vagyok, nem is szeretem a fiát stb. stb. stb.
2012. dec. 20. 13:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nyíltan felvállalnám a konfliktust a helyedben.
2012. dec. 20. 15:42
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szép dolog, hogy a párod próbál segíteni a szülein, de sajnos van, akin nem lehet. Nem szól a fáma arról, hogy miért vannak ennyire eladósodva? Felelőtlen emberek? Hülyeségekre verték el?

Azzal, hogy ő vesz fel (és nyilván fizet hiteleket a szülei miatt, gyakorlatilag ellehetetleníti a közös életeteket. Miből fogtok ti közösen életet kezdeni, lakást venni, gyereket nevelni, ha a férjed a szüleit pénzeli? Vag ya szülei szerint Neked egyedül kellene megteremteni mindent, ami az élethez kell, hogy a fiuk meg őket támogathassa? Ne haragudj, hogy ezt mondom, biztos nagyszerű ember a férjed, de nekem nem kellene olyan férfi, akivel nem lehet közös jövőt tervezni. Ez nem anyagiasság, meg nem arról van szó, hogy keveset keres esetleg, hanem hogy anyagilag el van köteleződve teljes mértékben a szülei miatt. Ez nyilván nem két éves projekt, mire őket kihúzzák a sz..ból, hanem életfogytig tartó rabiga. Én a helyedben elbeszélgetnék a pároddal, hogy mégis hogy képzeli ezt hosszú távon, mert nektek csak akkor van jövőtök, ha befejezi a szülei támogatását. Nem most, tegnap.

2012. dec. 20. 18:34
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

teljesen felelőtlenek a nagyszülők. És pénzéhesek és számítók.

Szerintem sem kellene hozzámenned a párodhoz így. Főleg, hogy a kérésed ellenére vett fel 2!! hitelt!!

2012. dec. 20. 21:32
 14/15 anonim ***** válasza:

AZ tévedés, hogy a házassági szerzödés a házasság elött dolgokra vonatkozik - a házasság elött szerzett vagyon, felvett hitel MINDIG külön szerzemény marad, emiatt nincs értelme szerzödést irni.

Ha megfelelöen formulált, akkor abban benne van, hogy kinek mi és mennyi vagyona/tartozása van a házasságkötés idöpontjában, illetve az is, hogy mindenki a saját vagyonát használja a házasság ALATT, és a saját vagyonának hasznát illetve veszteségét, kapja meg válás esetén. Tehát a házasság ideje alatt valamelyik fél által felvettt hitel saját negativ vagyona marad, nem lesz közös.

De az ilyen szerzödést mindenképpen olyan jogásszal célszerü megiratni, aki ezen a területen szakember, nem az elsövel, akik az utjukba kerül.

2012. dec. 20. 21:43
 15/15 anonim ***** válasza:
50%
Az igaz, hogy a házasság előtt felvett hitel nem lesz közös de a házasságkötés után főszabály szerint (tehát ha nincs házassági szerződés, és a Csjt. szabályai az irányadóak) vagyonközösség van, vagyis a felek mindennemű keresete, jövedelme (az öröklés, és a kifejezetten csak az egyik félnek szánt ajándék kivételével) KÖZÖS VAGYON. Ez esetben lehet, hogy konkrétan, szerződés szerint a hitel a férj nevén van, de a törlesztése a közösből megy majd, és egyébként is: jogi dolgk nélkül is közös szívás, hiszen most is együtt élnek, közösen nevelik a gyerekeket, a kérdező kis családja lesz szegényebb a 2 hitel törlesztőjével...Szóval, kérdező, te ezt házasság nélkül is beszoptad, de alaposan. Javaslom, hogy mindenféle szívbaj nélkül te is kanyaríts ki magadnak minden hónapban a 2 törlesztőnek megfelelő összeget, és tedd el saját célra, és éljetek a maradékból. Hadd lássa a kedves férjed, hogy milyen lavinát indított el. Ha szép szóval nem érti, akkor tettekkel kell demonstrálni neki, hogy ha neki joga van a saját döntésekhez, és a pénz ablakon való kiszórásához (mert gondolom, anyósék ezt a büdös életben nektek visszafizetni nem fogják), akkor neked is jogod van ugyanahhoz az összeghez,hogy te is rendelkezhess annyi fölött szabadon. Hogy azt most elspájzolod, vagy magadra költöd, tök mindegy. ne legyen a családi kasszában, ennyi. Hátha ebből felfogja a férjed, hogy mit művelt.
2012. dec. 21. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!