Tényleg pénzéhes és számító lennék amiért így nem megyek hozzá?
Szép dolog, hogy a párod próbál segíteni a szülein, de sajnos van, akin nem lehet. Nem szól a fáma arról, hogy miért vannak ennyire eladósodva? Felelőtlen emberek? Hülyeségekre verték el?
Azzal, hogy ő vesz fel (és nyilván fizet hiteleket a szülei miatt, gyakorlatilag ellehetetleníti a közös életeteket. Miből fogtok ti közösen életet kezdeni, lakást venni, gyereket nevelni, ha a férjed a szüleit pénzeli? Vag ya szülei szerint Neked egyedül kellene megteremteni mindent, ami az élethez kell, hogy a fiuk meg őket támogathassa? Ne haragudj, hogy ezt mondom, biztos nagyszerű ember a férjed, de nekem nem kellene olyan férfi, akivel nem lehet közös jövőt tervezni. Ez nem anyagiasság, meg nem arról van szó, hogy keveset keres esetleg, hanem hogy anyagilag el van köteleződve teljes mértékben a szülei miatt. Ez nyilván nem két éves projekt, mire őket kihúzzák a sz..ból, hanem életfogytig tartó rabiga. Én a helyedben elbeszélgetnék a pároddal, hogy mégis hogy képzeli ezt hosszú távon, mert nektek csak akkor van jövőtök, ha befejezi a szülei támogatását. Nem most, tegnap.
teljesen felelőtlenek a nagyszülők. És pénzéhesek és számítók.
Szerintem sem kellene hozzámenned a párodhoz így. Főleg, hogy a kérésed ellenére vett fel 2!! hitelt!!
AZ tévedés, hogy a házassági szerzödés a házasság elött dolgokra vonatkozik - a házasság elött szerzett vagyon, felvett hitel MINDIG külön szerzemény marad, emiatt nincs értelme szerzödést irni.
Ha megfelelöen formulált, akkor abban benne van, hogy kinek mi és mennyi vagyona/tartozása van a házasságkötés idöpontjában, illetve az is, hogy mindenki a saját vagyonát használja a házasság ALATT, és a saját vagyonának hasznát illetve veszteségét, kapja meg válás esetén. Tehát a házasság ideje alatt valamelyik fél által felvettt hitel saját negativ vagyona marad, nem lesz közös.
De az ilyen szerzödést mindenképpen olyan jogásszal célszerü megiratni, aki ezen a területen szakember, nem az elsövel, akik az utjukba kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!