Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit mondanátok, végül belemenn...

Mit mondanátok, végül belemennétek?

Figyelt kérdés

Van a páromnak egy gyerekkori "barátja" (idézőjelben mert már évi 1x-2x találkoznak, szinte nem is tartják a kapcsolatot) és mindig szilveszterkor tűnik fel.

Tavaly is meghívatta magát a szilveszteri összejövetelünkre, jól fel is húzott, mert egy számító, anyagias, barátnak nem nevezhető valaki...(pl. egyszer meginvitált magához egy este, volt kis ropi meg kóla, sör távozáskor meg azt mondta, hogy ez fejenként 1500 Ft-ba került, fizessünk-én ha valaki meséli szemberöhögöm, de itt köpni nyelni nem tudtunk)...És még ezeregy ilyen dolog...

A bökkenő, hogy a párom rokona, és a párom szülei keresztszülei neki, mármint ennek a "barátnak".

Én megmondtam, hogy ez az utolsó alkalom, többet nem akarom látni...

Idén már együtt lakunk a párommal és ismét nálunk lesz a baráti társaság (egy valakivel jóban van ez a srác is). És megtudtam, hogy megint fel akarja hívi a páromat, hogy jöhet-e.

A párom, áldott jó lélek, tekintettel a szüleire, rokonságra, azt mondta tőle elfér, de én nem bírom elviselni...

Mit mondanátok, hogy mondjam meg a kétszerkettőt?

2012. dec. 20. 11:02
 1/10 anonim ***** válasza:

Kérj te is pénzt a végén.

Az eszem megáll akkor minek hívót meg.

2012. dec. 20. 11:08
 2/10 anonim ***** válasza:

Mondd a párodnak, hogy állítson be téged "rossznak", hogy miattad nem hívja meg. Így talán könnyebben mondja.

Vagy ha otthon van, amikor az illető telefonál, akkor te vedd fel a telefont, így te tudsz nemet mondani neki.

2012. dec. 20. 11:08
 3/10 A kérdező kommentje:
Mondtam a páromnak, hogy vállalom, hogy én NEM akarom látni...de Ő azt mondta nem tud nem-et mondani neki, már csak a szülei miatt sem...
2012. dec. 20. 11:10
 4/10 anonim ***** válasza:
Én olyankor, amikor nem szeretnék valamit, a párom meg nem meri visszautasítani, akkor mindig azt szoktam neki mondani, hogy mondja azt, hogy én nem engedem meg. Ilyenkor inkább vállalom, hogy én vagyok a rossz, nem érdekel, hogy rám fognak haragudni. Párom is olyan, mint a te párod, de valahol meg kell húznom a határt. Vagy ha mégis megengeded, hogy ott legyen ez az ismerős, akkor már az elején szólj neki, hogy itt bizony ki kell majd fizetni a fogyasztást, úgyhogy készítse a pénztárcáját.
2012. dec. 20. 11:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez esetben egyszerűen ne vegye fel a telefont, ha ő hívja. Ha akkor telefonál, amikor együtt vagytok, vedd fel te, és le van tudva a gond.
2012. dec. 20. 11:15
 6/10 A kérdező kommentje:

" itt bizony ki kell majd fizetni a fogyasztást, úgyhogy készítse a pénztárcáját." :)) ez jó

Az a gond a párom azt is "gáz"-nak érzi, ha én utasítom vissza... de valamit csak tennem kell...

2012. dec. 20. 11:17
 7/10 Shaddark ***** válasza:
50%

Hát, ebből hogy te vagy a férfi a családban lesznek ám még gondok...

Azért kérdezd meg a párod most az egyszer nem akarja-e ő hordani a nadrágot - itt a vissza nem térő lehetőség :)

2012. dec. 20. 11:29
 8/10 anonim ***** válasza:
Ilyenkor páromnak én is azt mondom,hivatkozzon rá, én simán vállalom a gonosz szerepét,párom vállalja a papucs szerepét aki nekem enged,ennyi.
2012. dec. 20. 11:30
 9/10 Shaddark ***** válasza:

Jah, majd elfelejtettem, van nálam is ropi-kóla, szívesen látlak én is titeket annyiért bármikor :)

Barát... pffhhh...

2012. dec. 20. 11:31
 10/10 A kérdező kommentje:
Más téren nincs gond, nem én viselem a nadrágot, nagyjából mind a ketten viseljük:D csakhát...az áldott jó szíve, meg a családja ferde szeme elől való menekvés...
2012. dec. 20. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!