Elmondjam az igazat a családomnak, vagy hazudjak? Mit tennétek a helyemben? Őket is kímélném, meg magamat is.
Külföldön élek néhány éve, a feleségem 7. hónapban van. 3 hónappal ezelőtt megszereztem a jogosítványt, vettem egy autót. A családnak (szülők és 3 felnőtt tesó) megemlítettem, hogy természetesen autóval megyünk haza karácsonyra, erre kitört a jajveszékelés, hogy ne-ne, ilyen friss jogsival ennyit vezetni (900km). Kicsit zokon is vettem, hogy megbízhatnának bennem, felnőtt ember vagyok, fel tudom mérni a képességeimet és a határaimat. Na és a lényeg: ma este, ahogy hazafelé jöttem, egy állat belevágódott a kocsim oldalába. Egy sarokra a lakásomtól... Az én autóm puff, rögtön megadta magát, úgy kellett elvontatni, ezzel ugyan nem megyünk jó darabig sehová.
Kérdésem tehát: elmondjam-e az otthoniaknak, beleértve a szuperaggódós anyámat, meg a kárörvendező (na ugye, én megmondtam) tesóimnak, hogy mi történt, vagy hazudjak valami betegséget? Egész éjjel nem aludtam a sokk miatt (szerencsére személyi sérülés nem történt) nagyjából már lerendeztem magamban a dolgokat, már csak ezt nem tudom eldönteni. Pénteken indultunk volna, ma már illendő lenne tájékoztatni mindenkit, hogy ne várjanak, de mit mondjak? Bevállaljam a várható mizériát?
,,Kicsit zokon is vettem, hogy megbízhatnának bennem, felnőtt ember vagyok, fel tudom mérni a képességeimet és a határaimat."
Egy értelmes felnőtt nem mond ilyet 3 hónapos jogosítvánnyal, hanem tisztában van azzal, hogy még nincs gyakorlata, sem ahhoz, hogy ő ne okozzon balesetet, sem ahhoz, hogy egy esetleges balesetet ami más hibájából van elhárítson, sem ahhoz, hogy ilyen hosszú úton koncentrálni tudjon. Másrészt, értelmes, felnőtt férfi, nem engedi a 7 hónapos feleségét ekkora utat megtenni, azt meg végképp nem engedi, hogy egy 3 hónapos jogosítvánnyal rendelkező sofőrrel utazzon.
Egyébként szerintem se mondd el nekik mi történt éppen elég ok az amúgy is, hogy egy terhes kismamának megterhelő ekkora út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!