Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elhagynátok a férjeteket, ha...

Elhagynátok a férjeteket, ha nem akarna gyereket, pedig a kapcsolat elején még ő is akart?

Figyelt kérdés
2012. dec. 18. 17:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
48%
Nem neki kell megszülnie, nem? Ha amúgy elvagytok ,akkor miért ne? Viszont ha rossz a kapcsolatotok, akkor semmi esetben sem szabad szülni.
2012. dec. 18. 18:06
 12/22 A kérdező kommentje:
Színházrendező a férjem, így nem kötött a munkája, az anyagi helyzetünk rendezett, minden megvan, ami kell, nekem is jól fizető munkám van. 8 éve tart a kapcsolatunk, tavaly kezdtünk el komolyan próbálkozni, ekkor nem sikerült és azt mondta pár hónap után, hogy amúgy sincs kedve egy gyerekhez, pedig tudja, hogy én imádom őket és körülbelül mostanra terveztük, hogy babát vállalunk, most már ott tartunk, hogy soha nem akar, egyre jobban ezt látom rajta, nem tudom, merre tovább, nagyon kilátástalannak érzem a helyzetet:-(
2012. dec. 18. 18:13
 13/22 anonim ***** válasza:
84%
Te családot/gyereket szeretnél,vagy a Férjeddel családot/gyereket? (Melyiket jobban?) Mert ha ez utóbbi van,akkor nehéz kérdés és eldiskurálhatunk,mert Én is hasonló helyzetben vagyok... De ha az előbbi (és azért merül ez fel Bennem,mert Benned meg felmerült,hogy elhagyd) akkor pedig elég egyszerű a döntés.
2012. dec. 18. 18:24
 14/22 anonim ***** válasza:
17%
Egyszerű: nem érez a társadnak, nem felelsz meg neki.Még nem lépett, de fog.
2012. dec. 18. 18:28
 15/22 A kérdező kommentje:
Nekem kell lépnem, mert bármennyire is szeretjük egymást, nekem ez hosszútávon nem lesz elég, max pár évig, de nem tudom leélni az életemet gyerek nélkül. Természetesen vele szeretnék családot alapítani, de értelmetlen belekényszerítenünk bármibe is egymást, nekem az nem elég, ha azt mondja, hogy neki én vagyok a mindene, mert családot ígért és ez nem fog megvalósulni:-( Nem tudom, merre lépjek, de most, hogy ráeszméltem, soha nem akar gyereket, nem tudok rá ugyanúgy nézni, mert akkor minek hülyített évekig?
2012. dec. 18. 18:35
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
azt írod nem tudnád leélni az életed gyerek nélkül.. ha ez benned így megfogalmazódott, akkor szerintem nem kérdés hogy mit kell tenned.. én költöznék. egyenlőre nem válnék, időt adnék a házasságunknak, hogy mindketten nyugodtan át tudjuk gondolni mit is akarunk. ha megkeres, hogy vissza akar kapni, akkor is csak óvatosan: nyilván ismered és látni fogod rajta, hogy valóban megváltozott az álláspontja és mégis akar gyereket, vagy csak téged akar visszakapni és emiatt bólint rá a gyerek kérdésre. utóbbi esetben mérlegelj, hogy téged kielégít-e ha magadnak szülsz gyereket, mert ezesetben nem biztos hogy a férjed aktívan segítő apuka lesz. persze benne van a pakliban hogy meglátja a gyermekét és szerelem lesz első látásra ami átértékelteti vele a dolgokat, de erre azért nincsen nagy esély.
2012. dec. 18. 18:47
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Azt írtad, a legelső sikertelen próbálkozásnál, hogy utána kezdett el ellenkezni. Nem lehet, hogy megijedt? Szerintem mielőtt bármilyen fontosabb döntést is hozol, üljetek le és beszéljétek át ezt a témát, alaposan.
2012. dec. 18. 18:54
 18/22 A kérdező kommentje:
Férjem 45 éves, nem hiszem, hogy ha most nem akar, később bevállalná, már volt ebből vita köztünk, igazságtalannak éreztem, hogy átvert, mondtam, hogy nekem ez nem elég, ő meg könyörgött, hogy meg se forduljon a fejemben a válás. Nyilván nem döntök elhamarkodottan, mert nagyon fáj ez az egész, de alaposan át kell beszélni és mérlegelni..
2012. dec. 18. 18:54
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Becsületes vagy, és ez nekem tetszik. Sok nő csak elveszi, amit akar, kérdezés nélkül esik teherbe. Ez veszélyt jelenthet abból a szempontból, hogy a gyermeknek szüksége van szerető apára is. Ugyanakkor sok férfi válik szerető apává, miután meglátja a picinykét, aki a természet jóvoltából többnyire az elején a papára hasonlít jobban, mint a mamára, csakhogy könnyű legyen elfogadni. A döntést neked kell meghoznod, erre mindenképpen vigyázz, ne fogadd el egyikünk javaslatát sem, csak gondold át őket jó sokszor! Kérdéseim, amiket érdemes lehet végiggondolnod:

Biztos, hogy ez a kapcsolat tényleg rendben van? Működőképes, ha ennyire eltérő az értékrendetek?

Biztos, hogy sürget az idő, és nincsen még pár éved arra, hogy szüljél?

A következő kapcsolatban biztos, hogy minden rendben lesz, és nem jársz hasonlóképpen?

Mi van a férjed munkaszeretete mögött? Tényleg az alkotásvágy, vagy munkaalkoholizmus, vagy esetleg amíg dolgozik, addig sem kell szembenéznie bizonyos problémákkal?

És te miért tartod fontosabbnak, hogy gyereked legyen, mint a kapcsolatodat a férfival, akit szeretsz? Bízol még benne? Ha meglesz a gyerek, akkor a férjedre még marad majd a szeretetből? (nő vagyok, ne gondold, hogy emiatt kérdezem) A kapcsolatok sok esetben siklanak ki azon a ponton, hogy a nőnek fontosabb a gyerek, és nem jut idő a férjre, a férfinak meg a munka, ezért nem jut idő a nőre. Valamiért most egy zenész barátom jut eszembe, aki ugyanígy tett a tanárnő élettársával. Nem akart gyereket, de hamarosan mégis teherbe ejtett egy másik nőt, aki meg is tartotta a gyereket. Ezzel a másikkal összeköltözött, de a gyerek a nő férjének a nevére lett írva, a törvény alapján. A nő férje pedig nem is tiltakozott, majd aztán az új nő vissza is költözött a férjéhez, gyerekestül, és a zenész barátom azóta is próbálja visszaszerezni a már megszeretett gyermeket, legalább láthatásra. A munkáját, a zenélést pedig teljesen elhanyagolja, mert a gyereke az első. Szóval, azt mondom, az élet fura dolgokra képes. Egyébként pedig én 38 évesen, és 40 évesen szültem. Nem vagy elkésve.

2012. dec. 18. 19:03
 20/22 anonim ***** válasza:

Sajnos a környezetemben van ilyen-olyan példa is:

húzták-halogatták a gyermekvállalást, majd a nő elmondta, hogy ő nem is akart és nem is akar soha gyereket. Elváltak, de a férfi már 50 év körül volt, a mostani párja is ennyi idős, így már nem lesz gyerekük.

Nincs szerintem ilyen esetben olyan lehetőség, hogy együtt maradtok (bár ezt soha nem lehet tudni):

1. ha teherbe esel, úgy hogy a párod nem szeretne gyereket, akkor minden egyes vitánál, veszekedésnél elő fog kerülni, hogy ő nem is akarta ezt a gyereket

2. nem lesz gyereketek, ahol te fogod mindig a szemére vetni, hogy miatta nem lehetsz anya és feladtad ezt érte, és ez annyira elmérgesíti a kapcsolatot, hogy szétmentek

3. szétmentek már most, és reménykedhetsz, hogy találsz egy olyan társat, akivel közös nevezőn vagytok vagy a párod átértékeli a helyzetet

Bár most jut eszembe, hogy talán az is lehet a háttérbe, hogy megijedt, hogy elsőre nem jött össze a baba. Megrémült, hogy valami baj lehet és inkább nem akarja tovább forszírozni.

Mindenesetre gondold át, hogy te mit szeretnél, képes vagy-e úgy leélni az életedet, hogy nem lesz gyereked soha? Beszéljétek meg, hogy miért nem szeretne...

Sajnos ebből is látszik, hogy hiába ismeri valaki a párját, hiába közösek a terveik a jövőre, az emberek változnak és semmi sem életbiztosítás.

2012. dec. 18. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!