Lehetséges hogy terhes vagyok anyukám azt mondta vettesem el mert nem fogom tudni eltartani a párom keres persze én is még dologzgatom kozben suliba is járok. Én megszeretném tartani. Szerintetek mit tegyek?
En mar csak azt nem ertem, hogy ha a parod meg mindig akko miert is nem beszeltek egy honapja? Miert nem tud meg a babarol?
Elöször a VOLT paroddal kellene közölnöd, hogy terhes vagy es KETTÖTÖKNEK kell dönteni a gyerek sorsarol, nem neked es a anyukadnak!
Ha elvetetted, ne azért tedd, mert anyukád azt mondta, hanem , mert egy meg nem született élet érdekében hoztál egy felelősségteljes döntést. Ha megtartod pedig ne azért tedd mert milyen jó lenne egy kisbaba, vagy egyéb felszínes okból, hanem azért mert biztosan tudod, hogy mindent megfogsz tudni tenni, még erőd felett is, hogy azt pici életet megóvd és megvédd.
Ajánlanám, hogy készíts listát arról, hogy a jelenlegi helyzetedben mi az, amit meg tudsz tenni és adni a gyereknek és mi az amit nem, de írd le, hogy jól átlásd és az is segíteni fog benne. Ha most nincs apuka, akkor ne számíts rá, hogy csak azért vissza fog menni hozzád, mert szülsz neki egy bébit. Azt meg, hogy most ígérget ne vedd készpénznek, mert nem neki kell egy életen át a nap minden percében gondolkozni és gondoskodni egy másik életről hanem neked.
Gondold át azt is, hogy mibe kerül egy gyermek felnevelése, és nem csak az anyagi dolgokra gondolok, hanem az idő, a lelki és fizikai leterheltség. Mivel még tanulsz, úgy gondolom elég fiatal vagy. Nehogy azt hidd, hogy olcsó egy gyerek, mert még csak bébi. Sokba kerül a pelenka, a ruha, a cumi, ha nem tudod szoptatni a tápszer egy kisebb vagyon. Ahogy egyre nő egyre több ruha kell és egyre drágábbak, egyre több étel és játék, stb. Aztán persze ott van a sok éjszakázás, a betegségek, hogy fogsz mellette tanulni és dolgozni, nem lesz annyi szabadidőd se, hogy elmenj egy fodrászhoz, vagy szórakozni, mert már nem leszel egy egyedülálló független nő, hanem egy kisgyermekes anyuka leszel. ezt mind gondold végig higgadt fejjel és hidd el nem olyan lányanyának lenni, mint a tévében mutatják, mert azok csak megrendezett életek. Kérlek a gyerek érdekében gondold át jól a dolgot.
Mindezek mellett természetesen a legnagyobb kincs egy gyermek mosolya, az első gőgicsélő hangja, az első lépése, és az első szava, hogy anya. De azt se feledd el, hogy az a pici lány vagy fiú egyszer azt is meg fogja kérdezni, hogy miért nincs apukám, miért nem kaphatok Barbie babát, miért nem mehetek táborba. Akkor mit fog
sz mondani, ha most túl korán vállalod be a gyereket.
Tudom nehéz, de hidd el csak jót akarok neked és a gyermeknek is, és tapasztalatból beszélek.
33 éves nő két gyerekkel egyedül
ma 17:43
Ha terhes és a nagyinak kell felnevelnie, úgy gondolom, joga van beleszólni a döntésbe.
Tippelem, hogy nem vagy még 16-17 éves se?!
Mennyi is vagy??
Miből fogod eltartani? Egy érettségivel max. a Jabilbe vesznek fel. De még lehet, hogy oda sem.
Szerintem a járható út az, ha örökbeadod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!