Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A második férjem egyre jobban...

A második férjem egyre jobban ellenségként kezeli a gyermekeimet. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nemrég mentem másodszor férjhez. Városban élünk. Nagyon kedves, szorgos ember az új párom, napi 16 órát dolgozik, ami neki az életeleme. És nagyon szeretjük egymást. Januárra várjuk a közös babánkat. Az első házasságomból van 2 fiam, akik 8 és 14 évesek. Eddig mintaszerű volt az életünk, a gyerekek kezdetben nem örültek az új kapcsolatomnak, azonban soha nem szóltak egy rossz szót se ellenében. Mára elfogadták, családtagként kezelik őt. A kistestvérjük születését is várják. A párom viszont újabban napról napra ingerültebb, amint már csak megpillantja vagy meghallja őket. Morog minden cselekedetükért, már azért is, ha a kisebb csak oda szeretne bújni hozzám, ha égve felejtik a villanyt, ha a tányérjukon ételt hagynak meg, ha tévéznek, vagy számítógépeznek, haszontalannak tartja őket. Nyíltan kimondja, hogy nagyon idegesítik őt, ha nem lennék várandós, elhagyna, nem bírja ezt az életet, őrlődik. Ő paraszti családban nőtt fel, ahol kisgyerekként már egész nap dolgoznia kellett, s szerinte csak az a normális. Haszontalannak tartja a fiaimat, holott én eddig mindig büszke voltam rájuk. Nagyon megviselte őket a válás az apjuktól, de jól tanulnak, jó szívűek, illemtudóak, segítenek a házimunkában amikor csak megkérem őket- legalább napi 2 órában. Ismerőseim, szomszédaim mind mind csak dicsérik őket, milyen segítőkész, jól nevelt gyermekek mindketten. Nagyon szeretem őket, ők a mindenem. Ez az érzés ami most fojtogatja a szívem, egyre kegyetlenebb, lassan már aludni sem tudok tőle. A gyerekeket nyíltan nem piszkálja, csak nekem morog, bár a fiúk is érzik ezt a feszültséget. Csitítgatnám a viszályt, de nem tudom hogyan. Ha védem őket, butának tart, aki nem látja a szívétől, milyen rosszak a gyerekei. Szeretem a férjem, belepusztulnék, ha nem élhetnék vele, de szeretem a gyerekeim is, ölni tudnék értük. Mit tegyek? Hogyan adjam tudtára, hogy a gyerekeim normálisak, ha ő ezt nem így látja? Ez már nem boldogság, hogy egész nap a sírás fojtogat. Mindenki egyre rosszabbul érzi magát ebben a családban.
2009. aug. 22. 17:02
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
74%
Hát én elég büszke ember vagyok,alán tulságosan is,de abban a percben repült volna az én családomból,amikor kiejtette a száján,hogyha nem lennél terhes már rég elhagyott volna.. egy elkényeztetett klözépkorú ovodást "fogadtál örökbe" nem egy férfit,egy apát..
2009. aug. 23. 00:21
 32/34 anonim ***** válasza:
83%

Nos, a leírásod alapján nekem úgy tűnik, a férjed meg van győződve arról, hogy te nagyon hálás lehetsz neki, mert:

1. feleségül vett és teherbe ejtett

2. nem hagyott el, mert terhes vagy

3. elvett az "ingyenélő" fiaiddal együtt.

Valószínűleg hiába mondasz neki akármit, nem fog eljutni a tudatáig, hogy mi a problémád egyáltalán. Ha úgy nőtt fel, hogy azt látta, az asszony hallgasson és szüljön, a gyerek hallgasson és dolgozzon, és mind szolgálják ki a férfit, ennyi idősen nem fog megváltozni. Nem is fogja megérteni, hogy miért kellene megváltoznia. Nem akarlak bujtogatni semmire, de szerintem a helyzet csak rosszabb lesz, miután a kicsi megszületik (pláne, hogy az ő kifejezett kérésére vállaltad?!) ... és ez előbb-utóbb kihatással lesz a fiaid tanulmányi eredményeire, baráti körükre, az egész további életükre.

2009. aug. 23. 10:47
 33/34 anonim ***** válasza:
93%
Gondoj arra hogy nem szerethec egy olyan embert aki nem szereti a gyerekeidet és szerintem ezzel mindent elmondtam.Nagyon sajnálallak mert te is csak 1 nö vagy a sok közöl akik szeretetre vágytak és megértésre és most csalodnot kell.Gondoj arra hogy most erősnek kell lenned mert a gyerekeidnek szögségük van rád.szia
2009. aug. 25. 19:46
 34/34 anonim ***** válasza:
A 10:47-es igazat mondott. Teljesen más az életfelfogásotok! A szerelem pedig nem elég, még egy olyan helyen sem, ahol nincsenek az egyik félnek saját gyerekei. Sose helyezd őt a gyerekeid elé, legyél igazságos, de ne a gyerekeidnek kelljen alkalmazkodni hozzá. Ő vállalt téged, meg a két gyerekedet.
2009. okt. 14. 19:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!