Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A második férjem egyre jobban...

A második férjem egyre jobban ellenségként kezeli a gyermekeimet. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nemrég mentem másodszor férjhez. Városban élünk. Nagyon kedves, szorgos ember az új párom, napi 16 órát dolgozik, ami neki az életeleme. És nagyon szeretjük egymást. Januárra várjuk a közös babánkat. Az első házasságomból van 2 fiam, akik 8 és 14 évesek. Eddig mintaszerű volt az életünk, a gyerekek kezdetben nem örültek az új kapcsolatomnak, azonban soha nem szóltak egy rossz szót se ellenében. Mára elfogadták, családtagként kezelik őt. A kistestvérjük születését is várják. A párom viszont újabban napról napra ingerültebb, amint már csak megpillantja vagy meghallja őket. Morog minden cselekedetükért, már azért is, ha a kisebb csak oda szeretne bújni hozzám, ha égve felejtik a villanyt, ha a tányérjukon ételt hagynak meg, ha tévéznek, vagy számítógépeznek, haszontalannak tartja őket. Nyíltan kimondja, hogy nagyon idegesítik őt, ha nem lennék várandós, elhagyna, nem bírja ezt az életet, őrlődik. Ő paraszti családban nőtt fel, ahol kisgyerekként már egész nap dolgoznia kellett, s szerinte csak az a normális. Haszontalannak tartja a fiaimat, holott én eddig mindig büszke voltam rájuk. Nagyon megviselte őket a válás az apjuktól, de jól tanulnak, jó szívűek, illemtudóak, segítenek a házimunkában amikor csak megkérem őket- legalább napi 2 órában. Ismerőseim, szomszédaim mind mind csak dicsérik őket, milyen segítőkész, jól nevelt gyermekek mindketten. Nagyon szeretem őket, ők a mindenem. Ez az érzés ami most fojtogatja a szívem, egyre kegyetlenebb, lassan már aludni sem tudok tőle. A gyerekeket nyíltan nem piszkálja, csak nekem morog, bár a fiúk is érzik ezt a feszültséget. Csitítgatnám a viszályt, de nem tudom hogyan. Ha védem őket, butának tart, aki nem látja a szívétől, milyen rosszak a gyerekei. Szeretem a férjem, belepusztulnék, ha nem élhetnék vele, de szeretem a gyerekeim is, ölni tudnék értük. Mit tegyek? Hogyan adjam tudtára, hogy a gyerekeim normálisak, ha ő ezt nem így látja? Ez már nem boldogság, hogy egész nap a sírás fojtogat. Mindenki egyre rosszabbul érzi magát ebben a családban.
2009. aug. 22. 17:02
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
90%
Háát én meg lesz@rnék egy olyan pasit aki közli velem hogy már elhagyott volna ha nem lennék terhes....................
2009. aug. 22. 17:11
 2/34 anonim ***** válasza:
97%
én mindenféleképp leülnék beszélni vele. Valami történhetett, ha eddig elfogadta a kicsiket, de most hírtelen ellenük van. Nem lehet, hogy a párod egy bicit "begörcsölt" a pici érkezésétől? Sztem mindenképp beszélj vele, mert ez így nem lesz jó hosszútávon. Vagy őt veszíted el vagy a gyerekeidet
2009. aug. 22. 17:12
 3/34 anonim ***** válasza:
98%
Annak idején nálam is hasonló volt a helyzet, a közös baba születése után azonban pár hónap múlva sokta javult a helyzet, különösen, amikor a nagyok tudtak idönként a picire vigyázni és igy kicsit minket is tehermentesitettek. (Nem kérek hülye megjegyzéseket - igenis jólesik, ha egy kisbaba mellet néha van 1 - 1 félórád, amikor kikapcsolhatsz) Ahogy nött a picur, ugy javult a kapcsolat - tulajdonképpen ez alkotott belölünk igazi családot.
2009. aug. 22. 17:31
 4/34 anonim ***** válasza:
87%

Én mindenképpen a gyerekeimet választanám ha már választás elé állított.Mert ezzel a viselkedésével ezt tette.Nekem is van egy gyerekem az első házasságomból,igaz a másodikban is régóta élek már,és vannak közös gyerekeink is,de elhagynám a férjem ha a gyerekemet bármilyen módon bántaná(még ha okkal akkor is,nemhogy ok nélkül),ha engem piszkálna miatta csak akkor is.Mert ezt a gyerekek megérzik,hogy Ő ki nem állhatja Őket.Nagyon nehéz helyzetben vagy,de akkor is a gyerekeid mellett a helyed.Egy ilyen embert pedig nem hiszem,hogy lehet sokáig szeretni,így hamar ki fogsz ábrándulni belőle ezt jó ha tudja.Én meggyűlölném ha a gyerekem ellen lenne,teljesen mindegy hogy nőtt fel milyen a felfogása,hogy szerinte milyennek kellene egy gyereknek lennie.Az én férjemet és engem is teljesen máshogy neveltek fel mint mi a gyerekeinket.Mi meg úgy neveljük őket ahogy mi jónak látjuk,ahogy szerintünk a legjobb NEKIK!!Mégis mit várna tőlük,tehenet kellene fejniük mert Ő ennyi idősen azt csinálta?

Ne csitítgasd a férjed,hanem állj egyértelműen a gyerekeid mellé ahogy az egy jó anya dolga,és add a tudtára egyértelműen,hogy nem kétséges neked kik az életedben az elsők és legfontosabbak ha választani kell!Én azt sem tudnám elviselni ha a férjem nem szeretné a gyerekemet,vagy megkülönböztetné bármilyen módon a közösektől.De ha nem szeretné,mert ezt ugye nem lehet befolyásolni,akkor sem hagynám hogy ebből bármilyen hátránya származzon.Értelmes felnőtt ember tud normálisan gondolkodni,megérti ezt és nem viselkedik így.Főleg azért nem,mert gondolom szeret Téged!???Mégis hogy gondolta a férjed a közös életeteket?Majd eldobod a gyerekeidet miatta?

2009. aug. 22. 17:35
 5/34 anonim ***** válasza:
63%
Azért abba is gondoljatok bele, ha egy férfi szerelmes egy nőbe, de annak gyereki vannak akkor mit csináljon szegény ha épp ő MÉG nam akar gyereket? Nem fusztráló szerintetek? Lány vagyok, nem a párid védem, csak azért gondoljatok kicsit bele. Bár lehet hogy nem ez a baj, de az is lehet hogy ez is benne van. Amúgy meg arról nem tehet hogy mit látott kiskorában, arról leszokni nem megy egy csettintésre.
2009. aug. 22. 17:37
 6/34 anonim ***** válasza:
100%

utolsó

ha nem akart volna gyereket, akkor gondolom a közös baba sem lenne útban

2009. aug. 22. 17:41
 7/34 anonim ***** válasza:
88%
Mi van a gyerekek édesapjával?Gondolom őt is szeretted valamikor,azért lett két gyereketek,mégis elváltál tőle.Lehet,hogy te tökéletesnek látod a gyerekeidet,de vajon segítenek-e otthon?Vagy csak a gép előtt ülnek naphosszat? Attól még lehetnek jólneveltek,de ma a fiatalokra nem jellemző a munkaszeretet.Gondolom a párod tart el benneteket,mert nem írod,hogy te is dolgoznál?Akkor egy kicsit igaza van a párodnak is.Megkellene beszélnetek,hogy konkrétan mi a baja a fiúkkal,mit várna el tőlük,mit kellene tenniük,hogy ne tartsa őket haszontalannak.Mi az,amit már nem bír elviselni?Azt,hogy legszívesebben elhagyna,nem biztos,hogy komolyan gondolja.Épp ezért kell megbeszélnetek a dolgot,mielőtt a kicsi is megszületik,és újra válás lesz a vége.Egy házasságban a problémákat megkell beszélni és közösen megoldani.Ez a gyerekek érdeke is.
2009. aug. 22. 17:42
 8/34 anonim ***** válasza:
90%
A legjobb barátnőm volt olyan helyzetben, mint most te. A férje a végén választás elé állította. Annyira szerelmes volt (közben megszületett a közös baba), hogy az első házasságából született gyereket elküldte a nagymamához és ott nevelkedett, mert már nem bírták a viszályokat és ezt kérte az új férj. Nagyon megbánta. A gyereke azóta sem tudott neki megbocsátani, felemlegeti, amit tett és a férj már nem a férje. Szóval aki téged ilyen helyzetbe hoz, az nem szeret igazán. Mármint ha azt kéri, hogy válassz a gyerekeid és közte és azt mondja, hogy már rég elhagyott volna, ha nem lennél terhes. Ha ilyet mond, tuti nem szeret és önző. Anyaként mondom, hogy ne válaszd a pasit, ha úgy kerül. A gyerekeid sosem fognak megbocsátani. A férfi meg lehet, hogy le is lép, de a gyereked mindig a gyereked marad.
2009. aug. 22. 17:44
 9/34 anonim ***** válasza:
91%
17.41 Igen, de a babát ő döntötte el, a másik gyerekeket viszont nem. Ő az anyukába volt szerlemes nem a gyerekibe. Szerintem nehéz dolga van egy olyan férfinek aki egy anyukába szerelmes.
2009. aug. 22. 17:47
 10/34 A kérdező kommentje:
A babát kifejezetten miatta, az ő kérésére vállaltam be.
2009. aug. 22. 17:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!