Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A második férjem egyre jobban...

A második férjem egyre jobban ellenségként kezeli a gyermekeimet. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nemrég mentem másodszor férjhez. Városban élünk. Nagyon kedves, szorgos ember az új párom, napi 16 órát dolgozik, ami neki az életeleme. És nagyon szeretjük egymást. Januárra várjuk a közös babánkat. Az első házasságomból van 2 fiam, akik 8 és 14 évesek. Eddig mintaszerű volt az életünk, a gyerekek kezdetben nem örültek az új kapcsolatomnak, azonban soha nem szóltak egy rossz szót se ellenében. Mára elfogadták, családtagként kezelik őt. A kistestvérjük születését is várják. A párom viszont újabban napról napra ingerültebb, amint már csak megpillantja vagy meghallja őket. Morog minden cselekedetükért, már azért is, ha a kisebb csak oda szeretne bújni hozzám, ha égve felejtik a villanyt, ha a tányérjukon ételt hagynak meg, ha tévéznek, vagy számítógépeznek, haszontalannak tartja őket. Nyíltan kimondja, hogy nagyon idegesítik őt, ha nem lennék várandós, elhagyna, nem bírja ezt az életet, őrlődik. Ő paraszti családban nőtt fel, ahol kisgyerekként már egész nap dolgoznia kellett, s szerinte csak az a normális. Haszontalannak tartja a fiaimat, holott én eddig mindig büszke voltam rájuk. Nagyon megviselte őket a válás az apjuktól, de jól tanulnak, jó szívűek, illemtudóak, segítenek a házimunkában amikor csak megkérem őket- legalább napi 2 órában. Ismerőseim, szomszédaim mind mind csak dicsérik őket, milyen segítőkész, jól nevelt gyermekek mindketten. Nagyon szeretem őket, ők a mindenem. Ez az érzés ami most fojtogatja a szívem, egyre kegyetlenebb, lassan már aludni sem tudok tőle. A gyerekeket nyíltan nem piszkálja, csak nekem morog, bár a fiúk is érzik ezt a feszültséget. Csitítgatnám a viszályt, de nem tudom hogyan. Ha védem őket, butának tart, aki nem látja a szívétől, milyen rosszak a gyerekei. Szeretem a férjem, belepusztulnék, ha nem élhetnék vele, de szeretem a gyerekeim is, ölni tudnék értük. Mit tegyek? Hogyan adjam tudtára, hogy a gyerekeim normálisak, ha ő ezt nem így látja? Ez már nem boldogság, hogy egész nap a sírás fojtogat. Mindenki egyre rosszabbul érzi magát ebben a családban.
2009. aug. 22. 17:02
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
71%

Ki az a büdös qrva aki eldobta egy pasiért a gyerekét???

Vagy egy gonosz mostoha,aki olyan pasihoz ment akinek gyerekei vannak és utálja Őket?

Mert feltételezem az pontozza le aki azt javasolja,hogy a gyerekeid mellett tarts ki mindenképpen.

Undorító féreg az ilyen ember,pfúj!!!

2009. aug. 22. 18:32
 22/34 anonim ***** válasza:
97%

Az említett férfi ezidáig egyedül élt? abból következtettem erre, hogy az ő kívánsága volt a közös baba...

Mert, ha igen, az sokban lehet oka a kialakult helyzetnek!

2009. aug. 22. 18:39
 23/34 A kérdező kommentje:
Igen, nőtlen és gyermektelen volt, a szüleivel élt eddig. Miért lehet ez az oka a kialakult helyzetnek?
2009. aug. 22. 18:45
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értelmezem, a gyerekek nem lettek rosszabbak. A férjed változott.
2009. aug. 22. 18:51
 25/34 anonim ***** válasza:
86%
Ezek szerint a gyerekek érettebbek, mint a mostohaapjuk.
2009. aug. 22. 19:00
 26/34 anonim ***** válasza:
97%

Kérdezed, hogy miért lehet ez ok?

Te 37 vagy, ő is hasonló korú lehet! Egy majdnem 40 évig egyedül élő, illetve szüleivel élő férfinak egyszerre egy ekkora család "szakadt" a nyakába... Soha nem volt ehhez hozzászokva, azt sem tudta igazán mit vállal veletek. És nem is az ő gyerekei, így sokkal nehezebb ennyi idősen mindezt, mint újdonságot kezelni! Szerintem ne csodálkozz semmi.

Próbáljátok megoldani a kialakult helyzetet, de nem akarom elhinni, hogy te, mint érett nő, anya erre nem is gondoltál....

Sok szerencsét nektek!

2009. aug. 22. 19:09
 27/34 anonim ***** válasza:
41%
Akkor nem akart volna egy harmadik gyereket.
2009. aug. 22. 19:13
 28/34 anonim ***** válasza:
97%

Nem érted? el sem tudta képzelni milyen egy akkora családot kapni!

És valószínűleg az is benne van a pakliban, hogy megragadván a lehetőséget, szeretne ő is egy saját gyerkőcöt, ha egyszer már kap kettőt mindenképp.

Hangsúlyozni szeretném! Semmi rosszindulat nincs bennem! De számomra erre csak ez a magyarázat létezik...

2009. aug. 22. 19:23
 29/34 anonim ***** válasza:
86%
A pasinak vagy úgy kellett volna elfogadni ahogy vagy vagy sehogy. Te a gyerekekkel vagy egy család és ha ezt képtelen elfogadni, akkor nem érdemes vele maradnod. Majd figyeld meg, hogy különbséget fog tenni mindig a saját gyereke és a tieid között és ezt a gyerekek rendesen meg fogják szenvedni. Nehogy eldobd a gyerekeidet miatta. Nagyon megbánnád. Ez biztos.
2009. aug. 22. 19:41
 30/34 anonim ***** válasza:
84%

Ha paraszti életet élt és a felfogása is paraszti, akkor nem lesz könnyű dolgod vele!

Konzervatív öreglegény?!

2009. aug. 22. 19:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!