Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el a szüleimnek,...

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy van barátom?

Figyelt kérdés
Még soha nem volt senkim, de mindig bunkó módon olyanokat mondtak, hogy csak meg ne tudják, h találkozgatok vkivel, ne csináltassam fel magamat stb. És ezzel nagyon-nagyon megbántottak. Soha nem volt bensőséges a kapcsolatunk, semmit nem tudunk megbeszélni. Mindig jó gyerek voltam, hülyeséget nem csináltam, nem bíznak bennem. Budapesten vagyok egyetemista 12o km-re otthonról. Csak szünetekben járok haza. 14 éves korom óta kollégista vagyok, tudok vigyázni magamra, megvan a magamhoz való eszem. Hogyan mondjam el? 18/L
2012. dec. 16. 07:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid nem akarnak aggszüzet csinálni belőled. Az hogy milyenek nem feltétlen jelenti azt hogy rosszat akarnak neked.

Ülj le velük szembe, mond el hogy van valakid. Legjobb megoldás ha ezután közölnéd velük azt is hogy ha szeretnék szívesen bemutatod nekik. Ez sokszor hasznos. Ha látják hogy normális pasival vagy aki nem egy kéjgyilkos biztosan meg fogják érteni. Ráadásul nem is laksz velük egy háztartásban szal. zavarni nem fogja őket.

2012. dec. 16. 09:04
 12/19 anonim ***** válasza:

Felnőtt vagy, ezt valahogy meg kéne érteniük. Ők hány évesen kezdték? 30? Ugyan már mindenki ebben a korban kezdi,sőt hamarabb.

Mond el nekik,kicsit meg fognak lepődni 3 nap után semmi bajuk nem lesz. Az oké hogy a 13-16 éves korosztályt féltik na de egy 18 évest...vicces egy kicsit.

18/L

2012. dec. 16. 10:56
 13/19 anonim ***** válasza:
43%
Azt hittem hogy 13 éves vagy! :DDDDDD Az ilyet folyamatosan kellett volna adagolnod nekik ált. sulis korod óta. Akkor még csak a fiúk kezét fogtad volna, meg fagyizni mentetek volna... de te tudod. Viszont ha soha semmit nem tudtatok megbeszélni, akkor miért pont ezt akarod velük megbeszélni?? Nem tűnsz valami következetesnek.. Szerintem ők is csak egy bénaságot látnak benned, ezért szívóznak.
2012. dec. 16. 11:32
 14/19 A kérdező kommentje:
Azért nem adagoltam semmit eddig, mert nem lett volna kit adagolni.
2012. dec. 16. 12:48
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Eloszor is ne ugy kezdj bele hogy "anyu, apu van baratom (kinos mosoly)"

Viszont ha mindenaron el akarod mondani nekik, ha komolynak gondolod a kapcsolatot,egyszeruen, nyiltan kozlod veluk hogy megismerkedtel egy helyes sraccal peddig azt hitted sosem leszel szerelmes:p

En a helyedben csak akkor mondanam meg nekik ha tenyleg komoly a kapcsolat.

2012. dec. 16. 12:53
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Másrészt számold ki magadban és tartsd észben, hogy édesanyád kb. hány éves volt, amikor férjhezment, vagy éppen megismerkedett az első szerelmével (Meglehet, hogy nem az édesapád az első szerelem).

Szóval lehet, hogy ő is ilyen idős volt, vagy esetleg valamivel fiatalabb is, szükség esetén jó adu lehet még a kezedben.

Az én esetemben pl. anyum 18 volt amikor férjhezment, és én 20 múltam, de még mindig azon igyekezett, hogy vigyázza a lányságomat.

Egyszer úgy visszakérdeztem, hogy azon a kis darab papíron, amit házassági kivonatnak neveznek, mi a különbség.

Attól kezdve felnőttként kezeltek.

2012. dec. 16. 13:35
 17/19 A kérdező kommentje:
23 évesen ment férjhez, de aput 17-18 éves kora óta ismerte.
2012. dec. 16. 14:20
 18/19 anonim válasza:
100%

Teljesen megtudom érteni a kérdezőt! Még jó, hogy tudatni akarja a szüleivel!

"a nem kötelessége",pedig hülyeség!!!!

Azért annyi tisztelet, kedvesség és hálaérzet lennie kell, hogy azoknak elmondja, hogy van valakije akik felnevelték!

Nem kell ragozni de ennyi igazán jár a szülőknek!

2012. dec. 16. 20:54
 19/19 anonim válasza:

A kérdező lehet, hogy nem volt egy nagy pasizó (pl. 14 évesen már volt barátja), de az biztos, hogy 14 éves korában is voltak fiúk és most is vannak! lekésett valamiről..?!

De nem mindegy hogy adott esetben majd egy pár év múlva egy biztos háttér lesz mögötte(a tanulmányaiból kifolyólag!)vagy együtt mehetnek a tini-szerelmével utcát sepregetni!

2012. dec. 16. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!