Lányok mit szólnátok, ha apátok csúnyának tartana és hangoztatná is?
Ez a hatalomgyakorlás egy formája - ócsárollak, mert ezáltal magamat érzem többnek, erősebbnek.
Ha ezzel tisztában vagy, könnyebb ezen a szűrőn áteresztve értelmezni, amit mond.
Kicsit hasonló a mechanizmus ahhoz, amikor egy nem kedvelt személyből emeli ki valaki a negatív tulajdonságait. Pl "az exem új barátnője nagyon ronda".
Számomra nagyon megmosolyogtató szituáció volt: a férjemet a válása után ismertem meg. Bár semmi közöm nem volt a válsukhoz, az exnej hadjáratot indított minden új barátnő ellen.
Gondolom nálam hirtelen nem tudott mibe kapaszkodni, így azt vágta a férjem fejéhez, hogy "de hát milyen fehér már a bőre??".
Igen, nagyon világos a bőröm, de ezt még soha senki nem tartotta se jó, se rossz tulajdonságnak. Úgy hangzott, mint egy szürreális rasszista kijelentés :)
(az exnej is "fehér", csak neki barnulásra hajlamosabb a bőre, míg én nyár végén is hipóra hajazok)
Apámnak is volt egyszer egy szerencsétlen mondata. Nem akart bántani, viccnek szánta, csak nem gondolta végig, hogy egy túlérzékeny kiskamasz lelke mit bír el.
13-14 lehettem és éppen életem fő problémája volt, hogy nem akarnak nőni a melleim. (Később se jött össze nekik :))
Anyámmal beszélgettek, hogy kitől mit örököltem.
"A lábad és az állad anyádé, de ahogy látom a mellméretedet tőlem örökölted!"
Viccnek szánta, csak szegény belenyúlt a legérzékenyebb témába akkor :) Egy hétig vérig voltam sértve, hogy valaki volt olyan pofátlan és észrevette, hogy kicsik a melleim. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!