Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akinek mostoha apja van,...

Akinek mostoha apja van, főleg lányok. Segítenének?

Figyelt kérdés
Milyen a kapcsolatotok.. mibe szól bele.. minden érdekelne. (Könyvet írok)

2012. dec. 15. 18:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hát igen, ezek jellemzőek, amiket olvastam. Nekem volt nev.apám, meg "kissé" korosabb is vagyok az itt válaszolóknak, de azok akik így nőttek fel, sosem fogják elfelejteni és egy életre megtanulják milyen a mostoha(akár nő, akár ffi)
2012. dec. 16. 08:27
 12/18 A kérdező kommentje:
Nekem mindkettőben volt részem.. De az apuci élt velünk...
2012. dec. 16. 09:06
 13/18 anonim ***** válasza:
Nekem mostohaapám van. Nem nagy dolog. Elég jó a viszonyunk, szeretjük egymást. 10 éves koromban csöppent az életembe. Anyu hozzáment, lettek tesóim is, akiket imádok. Volt, hogy kaptam tőle, de jogosan... Eléggé szemtelen voltam, ezt a mai fejemmel is belátom :) Az szülei, akik most már a nagyszüleim, imádom őket! Nekem ők az igazi nagyszüleim :)
2012. dec. 16. 11:52
 14/18 A kérdező kommentje:
Én nem tűrném,hogy megüssön.
2012. dec. 16. 13:18
 15/18 anonim ***** válasza:

Ezek szerint én vagyok a ritka kivétel, akit olyan nevelőapa nevelt, akit apának szólítok. 9 éves koromban halt meg az édesapám, de 11 éves koromban kaptam helyette egy szerető, gondoskodó, csupaszív nevelőapát, aki lányaként szeret. Mindig mindent megtett értem és a később született öcsémért és semmi különbséget nem tesz a vérszerinti unokák és az én gyerekeim között. A fiaim is papának szólítják, nekik ő az igazi nagypapájuk, hiszen ők már eleve így nőttek fel, hogy nem ismerhették az igazit.

Én nagyon nagy szerencsének tartom, hogy anyukám újra férjhez ment és született egy testvérem is, akivel a mai napig nagyon szoros a kapcsolatunk.

2012. dec. 16. 22:24
 16/18 anonim válasza:
Hát....mivel nekem az igazi apám alkoholista volt, anyám hozzáment egy új pasihoz. Én nagyon szeretem, természetesen mindenbe beleszól, a nevére is felvett, joga van hozzá. Ugyanúgy mindent elmondok neki mint anyának. Én nagyon szeretem, nem ugy tekintek rá mint mostohára :))
2012. dec. 22. 14:07
 17/18 anonim válasza:

16 vagyok, nevelőapámmal (bár nem tekintem apámnak), anyummal éa hugommal élek együtt. nehéz helyzet, mivel egyikünk sem az ő lánya, bár hugomat örökbefogadta, és ő apunak is hívja (13éves). a kapcsolatunk nem a legjobb, mindenben amit csinálok, a hibtá keresi, bármi eltűnik, én vagyok elővéve, stb. kiálhatatlan ember, börtönt járt, durva, műveletlen, mégis folyton okoskodik, elvárja, hogy úgy tiszeljem,hogy üvöltözik anyuval, a fejéhez vág olyan dolgokat, amik ne az ő hibái, megkértem, hogy ha velem van problémája, akkor azt aszemembe mondja mégis minden áldott este azt hallgatom, ahogyan szid anyunak, és ő pedig minen áldott nap megvéd. nagyon sok hatalmas balhé volt már többször is, anyu gyakran sír, régebben bánalmazott testileg is engem, de gyakran fenyegetőzik. nagyon szeretném, ha távol tudnám a családtól, gyakran annyira felidegesít, hogy borzalmas gondolatok cikáznak a fejemben, ilyenkor gyűlölöm a legjobban. persze ez nem mindennapos, vannak nyugisabb időszakok, de többnyire inkább itthon se lenne...

ha esetleg részleteket is szeretnél még a könyvedhez, szívesen mesélek még :)

2012. dec. 22. 20:15
 18/18 anonim ***** válasza:
14es, tudod, négy-öt évesen még nem tehetsz túl sokat az ellen, hogy megüssön. és később se nagyon, elég sokáig. főleg, ha abban nőttél fel. tudod, miért kezdett el nem bántani minket? mert a tesóm elkezdett taekwondózni, és akkor már nem mert. de addig ütött minket, gyerekeket, anyukámat is. és anyukám nemhogy nem védett meg, de még máig is elbagattelizálja az egészet, hogy nem is igaz, hogy annyit bántott minket, mi színezzük ki. a francokat.
2012. dec. 22. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!