Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most, vagy a 90-es években...

Most, vagy a 90-es években volt a gyerekenek jobb gyerekkoruk?

Figyelt kérdés
szerintem a 90-es években,mert akkor még nem volt facebook és társai,nem volt annyi túlféltett gyerek,gyerekek igazi gyerekek voltak,és nem mini felnőttek 11 évesen
2012. dec. 15. 08:30
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

"többségük nem is tud játszani,csak nyúzza a szüleit az újabbnál újabb gagyi játékokért"

Ez nagyon igaz!

Unokahúgom ugyanilyen, szegény!

Nyafog egy hülye játékért, amivel SEMMIT nem lehet játszani, mert csak egy gagyi figura, de ezrekbe kerül.

Van ami tízezrekbe, azzal se lehet semmit csinálni, mert nem baba, akit öltöztetni lehetne, vagy altatni, vagy ovisat játszani vele, csak egy figura, kis bisz-b.asz, sokszor azt se tudom, mi lenne, egér, vagy kutya, vagy micsoda.

OK, megvan!

1-2 napig nézegeti, aztán el van rakva, kinézi a következőt, aztán azt várja, hogy mikor kapja meg.

Játszani abszolút nem tud, a Tv-t nézi, hogy mit vetessen meg, meg a katalógusokat.

2012. dec. 15. 16:00
 32/38 -pandy- ***** válasza:
90-es évek!
2012. dec. 15. 17:01
 33/38 anonim ***** válasza:

még szép, hogy a 90es évek! :)

87ben születtem, mi még jártunk játszóra, és nem visongatni meg üvölteni mint a fába szorult féreg. mert a legtöbb mai gyerek ezt csinálja (játszótérre néz az ablakunk, tudom miről beszélek...)

szóval mi bringáztunk, bunkert építettünk, mászókáztunk, fociztunk, amikor csak lehetett. télen volt szánkópálya :)

tiszteltük a tanárokat, még a hátuk mögött sem hülyéztük le őket, nem hogy szembe krvaanyázzunk.... (OMG)

sajnálom a mostani gyerekeket. TV, DVD, számítógépes játékok, minden vacak bábu beszél vagy énekel, semmi fantázia nincs bennük. agresszívak, a boltban nekem jönnek, mert nem maguk elé néznek, csak rohannak mint a veszett egér.

minden ilyen alkalommal megfogadom, h ha belegebedek is, de nekem normális, a mai átlagtól eltérő neveltetést fog kapni a gyerekem. a saját életemet könnyítem meg vele, ha nem hagyom elkanászodni. csak ezt a mai szülők nem látják be. pedig ők még az enyémhez hasonló nevelést kaptak, de útközben elfelejtették...

2012. dec. 15. 20:00
 34/38 anonim ***** válasza:
Én 2000 - be születtem, de én építettem bunkert, 10 évesen egész délelőtt plüssmacikkal játszottam, nem akarok pasizni, sminkelni se sminkelek. Jobb lehetett a 90-es években gyereknek lenni.
2012. dec. 16. 19:31
 35/38 anonim válasza:
Keresztes Ildikót kár volt itt felsorolni a 2. oldalon, és összehasonlítani Vastag Csabával... Nem egy súlycsoport. Keresztes már a '90-es években is aktívan énekelt és színészkedett...
2013. nov. 23. 22:59
 36/38 anonim válasza:
én most ahoy elolvastam a válaszokat rájöttem nem a gyerekkel van a baj hanem a neveléssel mert hiába megyle ha nincs kivel játszani mert nem engedik le a többit a szülei féltésből én kb 6-7 évesen egyedül voltam otthon úgy hogy amikor anyukám 10-kor hazaért akkor én aludtam és amikor reggel 4-kor elment aludtam én megtanultam persze péntek délutánről hétfő reggelig otthon volt 12 éves koromig hiába volt számítógép a szobámban mivel átmentem a barátaimhoz játszani vagy ők jöttek át akár hétvégén vagy lementünk és labdáztunk bújócskáztunk fogócskáztunk és ha pl csak 1 barátomat tudtam lehívni mert a többiek nem voltak otthon akkor is el voltunk játszottunk erről szólt a "gyerekkorom" most meg a "tinédzser" koromat is a barátaimmal töltöm úgy hogy házibulikat tartunk és még mindig lejárunk focizni kosarazni szóval tárasaság függő jó vannak hibáim de kétlem hogy amiatt cigizek mert az utcán játszottam az csak jött megnyugtatott és tetszett hogy beszédültem csak egy idő után nem szédültem.... a bulik pedig ember és nevelés függő mert ha egy gyereket a szülei úgy neveltek hogy nem ihat alkoholt nem lehet részeg akkor ő lessz a buliban elsőnek részeg mert mindenkiben megvan a kíváncsiság a tapasztalatszerzés utáni vágy bocsánat ha sokra sikerült 15/F
2013. dec. 22. 10:31
 37/38 anonim válasza:
ja és azt elfelejtettem leírni ha a tanár adott egy pofont mert beszéltem nem hogy visszaszóltam hanem reméltem hogy nem hívják fel anyum és titkoltam előtte volt olyan is hogy amikor elsős voltam megvertek a nagyobbak nem szóltam anyukámnak mert én dolgom volt úgy éreztem és érzem én életem nekem kell megvívni a harcokat .
2013. dec. 22. 10:40
 38/38 anonim válasza:
és még az jutott eszembe hogy kb. 1 éve nem voltam beteg az a betegség előtt pedig 3 évig és szerintem a mi korosztályunk dolga lesz az hogy a gyerekeink arra neveljük hogy ne csak a gép előtt legyenek mert ott látjuk őket hanem engedjük le őket hogy a szabadban játszanak sötétedésig 15/F az előző 2 választ író szerintem ennyi ami a válaszírásokból gondolatként merült fel bennem.
2013. dec. 22. 10:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!