Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most, vagy a 90-es években...

Most, vagy a 90-es években volt a gyerekenek jobb gyerekkoruk?

Figyelt kérdés
szerintem a 90-es években,mert akkor még nem volt facebook és társai,nem volt annyi túlféltett gyerek,gyerekek igazi gyerekek voltak,és nem mini felnőttek 11 évesen
2012. dec. 15. 08:30
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
50%

Pl. ez a kérdés is és a sok ne szülj még válasz, csoda, hogy ilyenek a gyerekek? Mindig csak ők, véletlen se sérüljenek?

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2012. dec. 15. 12:18
 22/38 anonim ***** válasza:
73%

Amúgy kedves emberek, hiába pontoztok le, csak nyissátok ki végre a szemeteket: ez a valóság!

Nem lehet megmaradni a villamoson, mert üvöltenek a kölykök, mint a sakál, nyúzzák a szüleiket, telhetetlenek, beképzeltek, fellökik az embert... ez van, sajnálom. ;)

Amikor én voltam gyerek tisztelnem kellett másokat, megvárni míg le, vagy felszállnak, ha előttem álltak, nem neki menni és átpréselni magam a másikon...

És "csak" 23 vagyok...

2012. dec. 15. 12:20
 23/38 A kérdező kommentje:
engem pl egy hete 6 év kürüli kiskölyök ok nélkül rugdosni.anyja rá se szólt,mai kölykök nagy része hiperaktívnak van nyilvánítva,pedig csak neveletlen
2012. dec. 15. 12:24
 24/38 anonim ***** válasza:
eszembe juttatjátok a régi szép időket, most azonnal nickelodeont akarok nézni (természetesen a régit!!), és nintendozni :D
2012. dec. 15. 12:46
 25/38 anonim ***** válasza:
66%
24 éves vagyok...nem hogy én, de már anyu se cserélné el az ő gyerekkorát az én gyerekkoromra se...szerintem a 90es években jobb volt...sokkal...jobb volt lent összemaszatolni magam a játszin, mint most facebookon meg számitogépes játékokkal játszadozni...anyuéknak meg még jobb volt, igaz ő Erdélyben élte gyerekkorát, én is ott születtem, és hát a hegyek között, más mentalitással...nagyobb összetartással...szóval...szerintem most rosszabb..nem cserélném el!
2012. dec. 15. 12:59
 26/38 anonim ***** válasza:

a 90-es évek egy nagyság rendekkel élhetőbb kor volt, utánozhatatlanul letűnt, emberibb társadalom, közvetlenebb szocializáció volt a mérce. Amúgy a magyarok akkor is pont olyan s*gghülyék voltak mint akkor, és tévedés azt hinni hogy nem voltak matt alkeszek 10-en évesen már akkor is, vagy nem téptek be a fos tivornyázás alatt, vagy nem volt ennyi méreten aluli ribanc mint manapság.

Csak ez a f@szság kretének menedéke net akkor még nem adott akkora nyilvánosságot neki, ésa média nem volt egy idegenkézen játszó népbutító rakat gané.

2012. dec. 15. 13:40
 27/38 anonim ***** válasza:
91%

Egyet kell értsek, a mai gyerekek elviselhetetlenek. Nem csak ők, hanem az anyjuk is. Azok főleg.

Erről egyébként nem ők tehetnek. Fogalmuk sincs mi a család,mert van X féltestvére, akkor a másik szülője felől is van féltestvére, meg olyan testvére akihez semmiféle vérségi kapcsolat nem köti, csak valaki hozta a kapcsolatba.

Én nem tudnék így élni és leköptem volna anyámat, ha ilyet tesz :S

A másik tényleg, hogy nincs normális közösség, ahová eljárkálnak.

A külső megint egy probléma. Miért kell egy 12 évesnek 23-nak látszani?? Talpig vakolatban.. Én is ezt akartam gyerekként, de nekem ez tilos volt és most nagyon is megértem.

2012. dec. 15. 14:50
 28/38 anonim ***** válasza:
88%
86-ban születtem, tehát én is a 90-es években voltam gyerek, egyértelműen azt mondom jobbnak. Elismerem akkor is voltak már képernyőn felnövő gyerekek bőven, meg idióta játékok is, engem - és sok mást, akikkel barátkoztam - azonban nem érdekeltek annyira ezek a dolgok. Mi is inkább kint játszottunk télen-nyáron, alig lehetett bezavarni minket. Vagy ha bent voltunk akkor is olyanokat csináltunk hogy rajzoltunk, bababútorokat gyártottunk vagy házat építettünk összetolt fotelekből =D Nem sok mai gyereket ismerek, de a 2 éves unokahugomnak már most több játéka van mint nekem egész gyerekkoromban, a játszótéren meg max. 3-4 éves korosztályig látni gyereket mert gondolom a többi már bent gépezik. Azon kívül mindegyik steril környezetben nő fel, van ezeknek a kölyköknek egyáltalán immunrendszerük?
2012. dec. 15. 14:58
 29/38 anonim ***** válasza:

Mások most a gyerekek.

Én a 80-as években születtem, százszor jobb volt akkor.

Nővérem már "modern anya", ő azt vallja, hogy haladni kell a korral, az ő lányát jóformán a DVD nevelte fel, most meg már 7 évesen a számítógép elé van ültetve, sose játszottak vele.

Tiszta lelkibeteg a kislány, nincs és nem is volt gyerekkora, játszani sem tud, nem tudja elfoglalni magát, csak nyafog, fetreng, ki-be járkál.

Testvérem szerint ilyenek a "mai gyerekek".

Hát, No comment...

2012. dec. 15. 15:45
 30/38 A kérdező kommentje:
sajnos ilyenek a mai gyerekek,és nincs immunrendszerük:óvodából hónapokat hiányoznak,köszönhetően az otthoni hiperszuper steril körülményeknek,10 éves kor feletti gyereket nem látni a játszóéren,többségük nem is tud játszani,csak nyúzza a szüleit az újabbnál újabb gagyi játékokért
2012. dec. 15. 15:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!