Olyan árva igy a kislányom, hogy lehetne neki jobb?
Ne erősítsd benne ezeket az érzéseket a "kis vándormadaram" megjegyzésekkel és a látványos sajnálkozással!
Nem tudom, mekkora, ha viszi az apja, akkor már oviskorúnak tippelem, az óvodában szerez barátokat. Sajnálni meg felesleges, helyette érdemesebb lenne arra szánni az energiát, hogy kimozduljatok, játszóházba, játszótérre, vásárba, ismerős gyerekek közé.
Szerintem nem kell sajnálnod, pláne nem kell felhívnod rá a figyelmét!!!
Neki ez a természetes, ebben él, ez az ő világa. Ha folyton szánakozol, rosszul esik neki, ok nélkül bűntudatot fogsz ezzel okozni a lelkében.
Inkább vedd tréfásra a figurát, és erősítsd meg, milyen JÓ neki. Több helyre mehet, mindenhol szeretik, stb. Úgy lesz neki jobb, ha önbizalmat, biztonságot adsz.
Nekem az jött le a kérdésből, hogy a kérdező szenved, és nem a gyerek.
Szenved, mert egyedül van, mert az ő felelőssége napi szinten a gyerek minden gondja-baja, mert nincs, aki mellette legyen és támogassa, és önbizalmat adjon neki, hogy igenis jó anyja a gyereknek.
Kérdező: látsz bármit a kislányodon, ami arra utal, hogy szenved? Mert bár ez a helyzet nyilván nem a legideálisabb, attól még remekül ellehet benne, de ha rajtad látja, hogy szenvedsz és sajnálod, az nagyon rossz.
Vagy elég élelmes, és egy idő után rájön, hogy ezzel remekül sakkban tarthat téged, kizsarolhat belőled mindent, hiszen úgyis megszakad a szíved, ha kicsit lehangoltnak látod.
Vagy nem elég élelmes ehhez, akkor viszont hosszú távon a boldogtalan anya - boldogtalan gyerek állapot áll be.
Valóban...a gyermekednek ez természetes,hogy apuka jön,batyu,megy,visszahozza.Inkább Te érzed magad magányosnak így van?Mi lenne,ha keresnél egy társat magadnak,aki társ a hétkönapjaidban...persze ez nem egyszerű,de próbálkoztál már?
Egyáltalán nem árva a gyerek,mert anyja is van és apja is...rengeteg ilyen család van,ahol anyuka egyedül neveli a gyereket.Kevesebbet kéne ezzel a kérdéssel foglalkoznod.Inkább regisztráklj vmelyik társkereső oldalon..hátha...én is ott találtam rá életem párjára:)Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!